Напускане на еврозоната и ЕС няма да спаси Гърция

Тя трябва да се реформира със или без ЕС, заяви Ромпой
9 май 2012 16:45, Елка Василева
104
Напускане на еврозоната и ЕС няма да спаси Гърция
Гърция, няма да се спаси, ако напусне еврозоната и ЕС. Снимка: архив, Reuters

Напускане на еврозоната и Европейския съюз няма да спаси Гърция от належащата необходимост да се справи с проблемите на дефицита и дълга си, заяви днес председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, цитиран от ДПА.

"Реформите са необходими, било то със или без Европа. Дефицит от 15 процента и дълг от 160 процента от БВП са неприемливи със или без ЕС," каза Ван Ромпой на конференция, организирана от германската радиотелевизионна компания WDR.

Ван Ромпой, който говори днес, когато ЕС празнува Деня на Европа, не спомена конкретно Гърция. Тя обаче е единствената страна в ЕС, за която съвпадат споменатите данни.

Трябва да е ясно на всички, че няма "връщане назад от еврото", настоя Ромпой. "Трябва да спазим обещанието си за намаляване на дълга и дефицита - и сме способни да го направим," допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
0
 
! Отговори
Голям праз преди 11 години
И какво толкова страшно ще стане, ако Гърция излезе от ЕС и от еврозоната - просто ще трябва да си се оправят сами, каквото си и заслужават. Гърция извън ЕС е просто един проблем по-малко за ЕС.
85
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Катастройка - Гърция или България? dokumentalni/?p=1882
84
3
 
1
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
ДА СЕ МАХАТ.НЯМА ЦЯЛА ЕВРОПА ДА ГИ ХРАНИ .И ДО КОГА? КАКВОТО СА МЪТИЛИ ДА СИ ГО БИСТРЯТ.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия гърци разказаха играта на всичко ...
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ето идва най-щастливия ден,когато грък ще ми ....работи за мен.Йеи-йе-е-е-е е-ей
81
5
 
11
 
! Отговори
AZ преди 11 години
До всички псевдо антиеЕС хейтъри и други такива мозъци - без ЕС и неговите ценности и политика нямаше да можеге дори и тука да си изливате малоумието. Щяхте да сте под нечии комунистически ботуш и щяхте да си останете най-обикновени хейтъри в кварталната кръчма. Много сте отворени, но само по форумите. Айди излезте и направете това което направиха гърците, ама не ви стиска. Добро или лошо ЕС е нещото, което ни дава избор, а не вашите простотии. И не пишете за еврото, фалити, като не разбирате.
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Га ядохте кифтета, не ривахте?!
79
4
 
3
 
! Отговори
Горкият.... преди 11 години
" Трябва да е ясно на всички, че няма "връщане назад от еврото", настоя Ромпой.".........И КОЙ ИСКА ДА СЕ ВРЪЩА НАЗАД ? Социалистите и техните врагове са пътници .
78
13
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Дано се разпадне *** ЕС и *** еврозона,да ви пикая на *** европейски ценности,Ромпой да си ги навре в *** миризлив *** *** си реформи,Браво на гърците,борбен сплотен и свободолюбив народ!!!
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако всички бяхме Немци или поне маалко Германци, Европа нямаше да е в това положение!!!!!
76
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Напускане на еврозоната и Европейския съюз няма да спаси Гърция"_ напротив ще я спаси . И ще спаси не само Гърция, ами всеки който напусне скапания съюз
75
8
 
25
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
Искам да ям нормалнаистинска крива краставица, а не право ГМО с вкус на РИБА, искам да отида на ресторан и да си стоя до сутринта, а не да затворят в 22.00, както е там ( и ние знам нещо )Не разбираш ли чевече, третират по-зле от кокошки, защото те трябвали да бъдат щастливи, а на хората им е...и майката. Благодаря от такъв съюз, не го искаме.
74
3
 
19
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
Щом нещо за германеца е нормално, значи и за българина трябва да е нормално, само че той е германец, а аз не. Разлини народи, различни култури, различни мирогледи, всичко е много различно, а те насилствено се опитват да ни натрапят техния мироглед. като се започне от начина на хранене, пушене, пиене, еб..неи се мине през всичко което се сетиш та чак до бизнеса. Еми съжалявам, аз съм българин и искам да живея както е нормално според нашия мироглед, а не техния.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искаш да ми кажеш, че цената на даден продукт е една и съща когато я купуваш и когато си происведеш сам??????????------------- Не, искам да ти кажа, че ти няма да си собственик на Белене, а и в двата случая ще си краен потребител. Белене е акционерно дружество, кой ще се откаже от печалбата, за да продава на *** ток без надценка? Кой си ти и за какъв се мислиш? В ЕС има 400 милиона човека, които купуват на пазарни цени, някой ще ти продава на тебе по-евтино?
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърция може да обяви фалит - няма да плаща никакъв дълг и започват от нула---------------- Идиото, ти как го виждаш това? От утре се обявяваш за нов човек и забравяш, че си имал дългове? Дали няма да те върнат в каменния век с малко икономически санкции?
71
1
 
9
 
! Отговори
До 86 преди 11 години
Абе човек ти нормален ли си??? искаш да ми кажеш, че цената на даден продукт е една и съща когато я купуваш и когато си происведеш сам?????????? това ли се опитваш да ми кажеш?????те ще строят мошности, не ние и тока от 2 ст, реална цена ще го плащаме на 22ст. защото го купуваме. И не ми казваш колко е тока сега в България, защото и трите посреднически дружества не са български и в началото на всяка година се трансферират стотици милиони български пари зад граница, това знаеш ли го? Хубаво ли е
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно е ти да определяш кой кога да се връща .Не харча твоите пари, не се тревожи.Струва ми се ,че имаш комплекси присъщи на малките народи и изобщо не си наясно с идеята за обединена Европа.По-вечето българи не са наясно, така че простено ти е.Но все пак мисли с главата си, не повтаряй клишета.
69
6
 
11
 
! Отговори
от 79 преди 11 години
Мога да ти дам десетки примери защо икономиките не работят, но разговора ще се проточи твърде дълго. Ще кажа само най-пресния пример. На оная мишка Бойко му казаха да не строим Белене понеже трябва да купуваме техния ток. До тук нещо не ясно???? 2016-2018 спираме последните блокове на Козлодуй и какво, без ток ли ще седим - не, ще си купуваме, на безумно висока цена от тези които не ни позволиха да си построим белене. Така се градят силни икомокики и фалирали държави. Нещо не ясно?????
68
2
 
4
 
! Отговори
DO 79 преди 11 години
ГЕРМАНЦИТЕ ВЗИМАТ ПАРИТЕ НА Българитя а американците взимат парите на германците краговрат
67
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт за ЕСССР-новия комунистически съюз.Да питам по старото поколение да ви е позната тази политика на Големия брат и не е ли ЕС нов вариянт на братушките от СССР.