Напускане на еврозоната и ЕС няма да спаси Гърция

Тя трябва да се реформира със или без ЕС, заяви Ромпой
9 май 2012 16:45, Елка Василева
104
Напускане на еврозоната и ЕС няма да спаси Гърция
Гърция, няма да се спаси, ако напусне еврозоната и ЕС. Снимка: архив, Reuters

Напускане на еврозоната и Европейския съюз няма да спаси Гърция от належащата необходимост да се справи с проблемите на дефицита и дълга си, заяви днес председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, цитиран от ДПА.

"Реформите са необходими, било то със или без Европа. Дефицит от 15 процента и дълг от 160 процента от БВП са неприемливи със или без ЕС," каза Ван Ромпой на конференция, организирана от германската радиотелевизионна компания WDR.

Ван Ромпой, който говори днес, когато ЕС празнува Деня на Европа, не спомена конкретно Гърция. Тя обаче е единствената страна в ЕС, за която съвпадат споменатите данни.

Трябва да е ясно на всички, че няма "връщане назад от еврото", настоя Ромпой. "Трябва да спазим обещанието си за намаляване на дълга и дефицита - и сме способни да го направим," допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
4
 
! Отговори
до Дани от Грък преди 12 години
А не ни ли дължат репарации? или само на хуните им е позволено да се опрощават дълговете от воините им?
5
5
 
19
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Още един шут по мързеливите гръцки ***.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия европейски ръководители са големи расисти,как може да нарушават правата и да тормозят и дискриминират така трудолюбивия гръцки народ!!!
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на кой му пука за тъпите византийци, въпросът е дали с техните бакии няма да завлекат и нас. Ако тяхното излизане означава глътка въздух за останалите страни в ЕС, то нека да се махат тия ***.... така или иначе първо само ще протестират, после ще ударят едно сиртаки, после пак ще протестират и т.н., те друго не знаят.
2
4
 
22
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Рампой си жив ***! ***! Как ще го направиш това бе, *** ***? Самите гърци, самите управляващи там отказват да се реформират, а вие им давате пари на готово. И те си мислят, че цяла Европа им е длъжна. Нещо повече, няколко пъти намекнаха на Меркел да им върне парите от Втората световна война. ***, когато го направиш без да ги изгониш, ела ми звънни.
1
5
 
26
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
*** удариха на камък с Византийците.