Русия щедро ще финансира Сърбия

Москва готова да даде още освен договорен кредит от $800 млн.
22 авг 2012 20:01, Елка Василева
218
Русия щедро ще финансира Сърбия
Томислав Николич и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Сърбия може да разчита на допълнителна финансова помощ от Русия освен кредита от 800 милиона долара за сръбските железници, заяви посланикът на Русия в Белград Александър Конузин, предаде Танюг.

Споразумението за 800-те милиона кредит беше постигнато между президентите на двете страни Томислав Николич и Владимир Путин в края на месец май, когато  Николич беше гост на конгреса на управляващата в Русия партия „Единна Русия“. Работата по изграждането на втори коловоз по ж.п. линията Белград – Панчево, което ще се финансира с руския кредит, ще започне наесен.

Още по темата

„Водят се разговори, естествено първо трябва да чуем какви са нуждите на Сърбия и след това заедно да дефинираме възможностите за решаване на проблемите“, каза още Конузин днес.

Като оцени, че отношенията между Сърбия и Русия никога не са били по-добри за реализирането на съвместни проекти, Конузин посочи, че трябва да продължи създаването на сръбско-руски предприятия, чиято цел е да работят извън Сърбия.

По-рано този месец се заговори, че Сърбия е на ръба на фалита. "Старото правителство остави в наследство критична финансова ситуация и безброй ненужни институции", каза икономистът Александър Стефанович, цитиран от Дойче веле. От август нататък ще липсват пари за заплати и пенсии и това показва, че през първите шест месеца на годината са направени неразумно големи разходи. "Ако новото правителство е благоразумно, трябва да признае, че Сърбия се намира на ръба на банкрута, че сме изразходвали много повече от това, което можем да си позволим и че ситуацията ще стане още по-лоша, ако продължаваме по същия начин", казва Стефанович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общо взето, Сърбия, за първи път след освобождението си от Османската империя 'яде дебелия' на т. нар. 'велики сили'.Нещо, което се е случвало многократно на България в най-новата и история.Къде късмет, къде зрелост на политиците и по-добро познаване на същината на европейските политики я поставяха все на страната на печелившите.Това донякъде пренапомпа самочуствието на една иначе нормална балканска държава, което пък доведе до неадекватното и поведение след разпадането на Югославия.
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали е Сърбия, България или Гърция - все тая.Който харчи повече отколкото изкарва в един момент закъсва много здраво.И изходите НЕ са много:1/или си стяга колана и се простира според чергата си;2/или си продава *** на геополитическо ниво срещу някоя рубла или $ за да осигури на електората 'хляб и зрелища' до следв. избори;Сърбия имаше и продължава да има потенциал, но неадекватните и претенции през последните 20 год. я върнаха назад.
170
8
 
12
 
! Отговори
Тракиец преди 11 години
Боже колко *** хора имало в България Боже - тази страна не знам кога ще се излекува от русофилската и комунистическата чума. Явно веднъж влезе ли ти този бацил в мозък от него нищо не остава. Че какво постигна Сърбия като се държа 20 години за пеша на Русия Да ви кажа ли какво: от република свиреща първа цигулка във федерация от над 230 000 кв.километра и с морски излаз от 1500 км. в момента Сърбия е с територия от 78 000 кв. км. и без един милиметър излаз на море и се намира пред банкрут.
169
6
 
6
 
! Отговори
хех:) до морски преди 11 години
ти си сигурно някой "талантлив" икономист. Я ми кажи, чорбаджията как ти е разрешил да слезеш от трактора и да се ровиш в нета да си промиваш мозъка?Ей ти няколко "зле" държави-Германия, Великобритания. Ей като тях зле да станем. Тия дето ми изброяваш=повечето Китайци все още работят за стотинки-заплатата им е по-ниска от в Бг, а Русия(без Санкт Петербург и Москва) е просто една държава закотвена в 19ти век. Хайде сега хващай пак мотиката и на нивата, брато, че нема сама да се изкопа
168
9
 
14
 
! Отговори
^3DAttack преди 11 години
*******Живота в Сърбия е в пъти по-добър от нашия в България. *******Бягай в Сърбия тогава.. Защото са много умни разпалиха толквоа войни и от велика Сърбия остана малка бедна страна! Изобщо не живеят по добре а доста по зле са от вас .. Всеки път като си дойда виждам България по хубава и доста променена в добрия смисъл на тая дума.
167
6
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
"Руската армия не може да се справи даже само с румънската. "---То наистина има много сляпо зарибени/заблудени хора чието невежество според мен не може и не бива да бъде оправдавано от наличието на промит мозък в *** им глави. Ако това са българи - срам ме е, че сме част от един народ. И не става дума за едната или другата страна тук (USA/СССР)... а за това колко зле можем да бъдем самите ние - тъжно :(
166
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 11 години
А защо ли новите ни ''братя'' оттатък атлантика не ни финансират и нас!? Защото ч****а -капиталист се е научил от памтивека само да взема, а не да дава!
165
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да слагам минус на мнението под номер 197.Но моля обяснете с какво русофобството е помогнало на България?А с какво са ни помогнали немци,англичани ,американци?Аз откровено съм русофил.
164
15
 
15
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
И ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА РУСОФИЛИТЕ/РЕНЕГАТИДимитър Благоев-Дядото: Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. СЛАГАЙТЕ МИНУСИ РУСКИ ПОДМАЗВАЧИ)))))
163
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента, в който руснаците се опитат да направят нещо, ще изядат такива шамари, че в следващите 200 години ще се занимават само с ръчно земеделие.Руската армия не може да се справи даже само с румънската.
162
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Морски втрещяваш ме с сравненията си , ако това за теб са страните еталон към който трябва да се стремиме , ужас.
161
5
 
14
 
! Отговори
морски преди 11 години
Всички държави които НЕ СА В ЕВРОСЪЮЗА са по-добре икономически от членките,при тях няма икономическа криза (Русия,Китай,Турция...).
160
2
 
11
 
! Отговори
до Сокол преди 11 години
ама ний щото като сме в ЕС сме цъфнали и вързали ...
159
18
 
9
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Русия дозароби сърбите:( Няма ЕС за вас, отивайте си в Руско-Беларуския съюз:))
158
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грузия никога не е била защитавана от НАТО.А в Косово е една от най-големите американски бази.
157
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някога и CCCР щедро финансираше България, а сега ние щедро финансираме ЕС, НАТО и САЩ... Добре се насадихме
156
1
 
17
 
! Отговори
До 190 преди 11 години
И понеже първо трябва да минат през България, ако са решили да минат, сигурно някой ще ги спре?!?Натовските подлизурки от властта или малкото шапкари, които са неспособни за нищо....Те преди години стотици частни самолети прелетяха над България и никой не разбра, та сега ще спрем Русия.Ако решат да минат от тук ще ни отнесат като луда крава теле, справка - Грузия и защитата им от НАТО.
155
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние пък щедро финансираме САЩ!Безплатни бази (единствено тук от целия свят), от тяхната централа плащаме електроенергията в пъти повече спрямо нашите топлоцентрали, безплатно им пращаме пушечно месо да си правят "демократичните" войнички....Да не забравяме и че по тяхна поръка се отказахме от дълга на Ирак
154
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърбите не могат да бъдат участници в никаква война, защото от всички страни са обградени от НАТО. А руснаците нямат никакъв шанс да им пратят помощ, първо трябва да минат през България и Румъния, което е доста проблематично.
153
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През ПСВ прогресивните сили са били Германия, България и Италия. Русия и Сърбия са били грабители на територии.