Русия щедро ще финансира Сърбия

Москва готова да даде още освен договорен кредит от $800 млн.
22 авг 2012 20:01, Елка Василева
218
Русия щедро ще финансира Сърбия
Томислав Николич и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Сърбия може да разчита на допълнителна финансова помощ от Русия освен кредита от 800 милиона долара за сръбските железници, заяви посланикът на Русия в Белград Александър Конузин, предаде Танюг.

Споразумението за 800-те милиона кредит беше постигнато между президентите на двете страни Томислав Николич и Владимир Путин в края на месец май, когато  Николич беше гост на конгреса на управляващата в Русия партия „Единна Русия“. Работата по изграждането на втори коловоз по ж.п. линията Белград – Панчево, което ще се финансира с руския кредит, ще започне наесен.

Още по темата

„Водят се разговори, естествено първо трябва да чуем какви са нуждите на Сърбия и след това заедно да дефинираме възможностите за решаване на проблемите“, каза още Конузин днес.

Като оцени, че отношенията между Сърбия и Русия никога не са били по-добри за реализирането на съвместни проекти, Конузин посочи, че трябва да продължи създаването на сръбско-руски предприятия, чиято цел е да работят извън Сърбия.

По-рано този месец се заговори, че Сърбия е на ръба на фалита. "Старото правителство остави в наследство критична финансова ситуация и безброй ненужни институции", каза икономистът Александър Стефанович, цитиран от Дойче веле. От август нататък ще липсват пари за заплати и пенсии и това показва, че през първите шест месеца на годината са направени неразумно големи разходи. "Ако новото правителство е благоразумно, трябва да признае, че Сърбия се намира на ръба на банкрута, че сме изразходвали много повече от това, което можем да си позволим и че ситуацията ще стане още по-лоша, ако продължаваме по същия начин", казва Стефанович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
21
 
! Отговори
българка преди 11 години
Сърбите до скоро воюваха. бяха и бомбандирани от американците и въпреки това са по-добре от нас.С много добра инфраструктора . по -ефтина храна. бензин и т. н.Но те имат по -добри и далновидни политици.
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще чакаме сега от янките да ни дадат, голия фар да си светим в тъмното.
10
8
 
15
 
! Отговори
отвратен преди 11 години
Ха така а наш ганья ще става европеец. Да ама някой друг път. Европата през крив макарон.Навеждайте се овци да ви стриже великия Европейски съюз и чичо Сам в г**а с големия салам.
9
11
 
14
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Направо е чудесно да гледаш как сръбската *** се гърчи в безизходица и си търси сутеньор на изток, а с другото око гледа на запад с молба за ЕС! :)))) Каквото сам си направиш, и цело село да се сбере, пак не може да ти направи! Сега има още да повръщат мръсните шумадисйки свинчета, да върнат още 50% от земите, които задържат неправомерно, па тогаз може и да ги огрее за членство...
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който си може си взима или му дават, а балъците са си балъци.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците и на нас даваха 50 години, но кранчето спря. Кой както си го направи. Сега ще чакаме от Ес, затова и последната дупка на кавала.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne im davai Putin tova sa mnogo nagli K......I SARBITE VARTIAT SI G.....A TU NASAM TU NATAM
5
6
 
22
 
! Отговори
Тошо преди 11 години
А на нас хамериканците какво ни дадоха, всем че ни исползват ?
4
23
 
13
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Сръбските *** ще се окажат на земята от двата стола, на които се опитват да седят. Не може да си в ЕС и в ОНД едновременно, но за слабоумни московски *** като шумадийците това не е ясно още...Нищо, като се смалят до белградски санджак след 5-10 години и се върнат там, дето им е местото, нещата ще се нормализират.
3
2
 
25
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Явно всички гледат да развиват железниците си докато ние гледаме да ги ликвидираме и то на всяка цена. После кажете ,че лобито на автотранспорта не е ефективно
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кого да разчитаме, нашите партньори от ЕС и Америка ако могат ще ни вземат и ризите от гърба. И без това вече не остана какво да ни вземат. Всичко взеха.
1
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е, РУСНАЦИТЕ И НА НАС НИ ДАВАХА ПАРИ АМА СЕГА НЯМА, ЕВРОПА САМО ВЗИМА И ДАВА ПАРИТЕ НИ ЗА "БЕДНИТЕ" ГЪРЦИ СЪС 700 ЕВРО ПЕНСИИ И *** КОИТО СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗХРАНВАМЕ. ДЕМОКРАЦИЯ, КАКВО ДА СЕ ПРАВИ.