Русия щедро ще финансира Сърбия

Москва готова да даде още освен договорен кредит от $800 млн.
22 авг 2012 20:01, Елка Василева
218
Русия щедро ще финансира Сърбия
Томислав Николич и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Сърбия може да разчита на допълнителна финансова помощ от Русия освен кредита от 800 милиона долара за сръбските железници, заяви посланикът на Русия в Белград Александър Конузин, предаде Танюг.

Споразумението за 800-те милиона кредит беше постигнато между президентите на двете страни Томислав Николич и Владимир Путин в края на месец май, когато  Николич беше гост на конгреса на управляващата в Русия партия „Единна Русия“. Работата по изграждането на втори коловоз по ж.п. линията Белград – Панчево, което ще се финансира с руския кредит, ще започне наесен.

Още по темата

„Водят се разговори, естествено първо трябва да чуем какви са нуждите на Сърбия и след това заедно да дефинираме възможностите за решаване на проблемите“, каза още Конузин днес.

Като оцени, че отношенията между Сърбия и Русия никога не са били по-добри за реализирането на съвместни проекти, Конузин посочи, че трябва да продължи създаването на сръбско-руски предприятия, чиято цел е да работят извън Сърбия.

По-рано този месец се заговори, че Сърбия е на ръба на фалита. "Старото правителство остави в наследство критична финансова ситуация и безброй ненужни институции", каза икономистът Александър Стефанович, цитиран от Дойче веле. От август нататък ще липсват пари за заплати и пенсии и това показва, че през първите шест месеца на годината са направени неразумно големи разходи. "Ако новото правителство е благоразумно, трябва да признае, че Сърбия се намира на ръба на банкрута, че сме изразходвали много повече от това, което можем да си позволим и че ситуацията ще стане още по-лоша, ако продължаваме по същия начин", казва Стефанович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стара любов ръжда не хваща
151
1
 
5
 
! Отговори
d.e. преди 11 години
a Hamerika 6te vi smu4e i posle 6te vi isplüva kato kostilka.
150
3
 
11
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
А за Русия и Китай:Едните са свръх богати от към всички природни ресурси а другите...... Другите СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ "СПОНСОР" НА ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ НА САЩ!Просто 2 абсолютно независещи страни! И ако се стигне до ТСВ Сърбите ще са на страната на Русия. Гърците също щото да могат да се отърват от дълга си към ЕС. Към тях сигурно ще се присъедини също към тях щото Европа я отсвири и познайте чия територия ще бъде разграбвана след евентуална победа на Русия и Китай!?
149
3
 
14
 
! Отговори
Йордан Недев преди 11 години
А, пък ние чакаме помощ от американските другари за нашето БДЖ !
148
6
 
13
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
И още нещо:Капиталистическият балон се пукна! Видя се че света не може да живее така! Американците живеят на дълг който не е възможно да върнатГърците са фалитИспанците са фалитИталианците и те са по пътя на фалитаПортугалия са фалитФранция не е съгласна с половината членки на ЕСХоландия същоАмериканците ще навлязат в Сирия щото икономиката им вече е умряла напълно! САмо че Китай и Русия този път ще скочат! ЕС и НАТО ще ни вкарат пак във война с най-силните! Ако смяташ че ще победиш...
147
3
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Войните преди освободителната не са били особено полезни за България и се е наложила емиграция на много наши сънародници, които по закон имат право да обявят езика си за регионален в Украйна, но отново разни "големи братя и сестри" пречат. Защо? Защото Котраговите (Волжски) Българи така и не се дадоха да бъдат претопени. Република Татарстан е все още част от руската федерация, но да се надяваме не вечно. Защо са били против съединението - защото са следвали принципа - разделяй и владей!
146
3
 
12
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Сега колко и да ти е тежко Сашко ще ти кажа още нещо:Сега пак сме обвързани с губещата страна! В момента цялата световна икономика се държи на това че няма да има ТСВ което е изключително грешно! Американците направиха така че всички да зависим от тяхната валута която за да е добре трябва да се водят войни! Да само че общо взето на Русия и Китай вече им писна. Или няма да има война или тя ще бъде ТСВ! Помни ми думите! Защо американските радетели за демокрация не освободят Сомалия!? Няма петрол!
145
4
 
4
 
! Отговори
do 174 преди 11 години
Za sajalenie takiva sa si bulgarite DUPEDAVTSI ot vreme si e taka .Predi plyeha gGERMATSITE sega GAKSOFONI IM PRAVYAT ,sega rogayat TURTSITE ama vsekki byaga kam TURTSIYA prez lyatoto .predi 2 godini MEDVEDEV mnogo yasno GO kaza , NIE S PREDATELI RABOTA NYAMAME .ne mi e yasno hem pluete hem lijetete .yavno takav e mantaliteta ni.
144
2
 
12
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Сашо аман от твоята американска пропаганда! Казвам и твърдя че всичко което си написал включително и стихотворението на Вазов се отнася за ПСВ в която драги ми смехурко благодарение на нашите западни съюзници пак сме губещи! Гърция Сърбия и Румъния граничат с България! Те обаче са били на страната на руснаците(победителите) и естествено че ще крадат от нашите територии! Не можеш да обвиняваш руснаците че пак сме загубили благодарение на слабият ни противник!* Стихотворението е написано 1916г
143
14
 
7
 
! Отговори
Дранг нах Остен преди 11 години
1. Русия никого не е "освобождавала", освобождението е било замисляно само като преход към руско владичество (фактически робство, защото азиатския руско-татарски манталитет е нещо ужасно) 2. Русия върви бавно надолу, въпреки, че Путин се опитва да дава вид, че са в подем. Заедно със САЩ и НАТО ще им е*ем мамата и ще им вземем ресурсите, които най-нахално са заграбили.
142
2
 
11
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Петко СлавейковНам Русия е надежда,руский цар е наший спас -никой друг не ни поглежда,не помисля зарад нас. Немци, френци, англичанинаши са враждебници,дружни с нашите тирани,с нашите изедници. Спекуланти са омразни -интерес им покажи,че да виж дела проказнии *** в тях лъжи.
141
18
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Не си спомням случай от историята в който Русия да е "финансирала" някоя страна и тая страна да е просперирала, така че на сърбите мога само да им пожелая ксъмет!
140
2
 
12
 
! Отговори
До 175 преди 11 години
В кой свят живееш, драги. Кой ще поиска покрайнините - ББ ли или може би Волен Сидеров. Ти гледай Турция да не поиска кърджалийско, че тогава не знам нас кой ще ни защитава - няма да е нато със сигурност.
139
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека ви стане ясно защо газпром и лукойл дерат България с цените на горивата,за да подпомогнат с милиарди протежето на русия, това е сърбия.И още нещо, ако България си поиска Западните покрайнини от сърбия,вашата русия веднага ще обяви война на България.
138
4
 
11
 
! Отговори
realist преди 11 години
Сашо - ренегат си ти, защото вадиш неща от историческия контекст и показваш само това, което е изгодно на тезата ти. След Освобождението сме оставени да се оправяме сами и като благодарност за освобождението и временното руско управление, което на практика изгражда българската държава, се обръщаме 3 пъти срещу Русия. Не може години да си си продавал *** на германците и след това за 3 дни да станеш победител във войната, няма как да стане, но това е българската политика.
137
1
 
7
 
! Отговори
ДО САШО преди 11 години
АКО РУСОФИЛИТЕ СА РЕНЕГАТИ, ЗНАЧИ И РУСОФОБИТЕ СА РЕНЕГАТИ СЪЩО, ТЪЙ КАТО СА ДВЕТЕ ТРАНИ НА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.
136
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО ВСИЧКИ ИЗКУШЕНИ ДА ПРЕПИСВАТ ЦЕЛИ ГЛАВИ ОТ НЯКАКВИ КНИГИ:ФОРУМЪТ НЕ Е УЧЕНИЧЕСКА СТАЯ И НИЕ НЕ СМЕ УЧЕНИЦИ, ЗА ДА ЧЕТЕМ ДЪЛГИТЕ ИЗЛИЯНИЯ НА ТЕМА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО. КОЙТО ИСКА, ДА СИ ЧЕТЕ УЧЕБНИЦИТЕ- ИЗКАЗЪТ ВЪВ ФОРУМА ТРЯБВА ДА Е СТЕГНАТ И КОНЦЕНТРИРАН- НИКОЙ НЕ ВИ ЧЕТЕ . ИМА ОГРАНИЧЕНИЕ ОТ 500 ЗНАКА- СПАЗВАЙТЕ ГО, НЕ КОПВАЙТЕ ОТТУК-ОТТАМ
135
3
 
3
 
! Отговори
До165 преди 11 години
от де ги преписа тия работи?Трябва отпуска да си взема за да ти ги прочета!Нямам време за губене!
134
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАКА Е ,ЩОМ НИЕ СЕ ОПЪВАМЕ И НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ СЪС СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ- БРИКС, КОМШИИТЕ ЩЕ ПОЛЗВАТ ТОВА, КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ПОЛЗВАМЕ НИЕ- *** НА САЩ- ЕДНА ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА
133
5
 
13
 
! Отговори
58 преди 11 години
за разлика от сърбите ние имаме здрава финансова дисциплина,топ световен имидж и т. н. въобще БЛАГОДАРИМ НА ПАРТИЯТА НИ ЛЮБИМА ЗА ТОКА,МЛЯКОТО,БЕНЗИНА....