Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!

Президентът на Сърбия твърди, че се прави албанска държава на Балканите
22 окт 2012 20:33, Елка Василева
133
Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че за Сърбия пречка по пътя й към ЕС е това, че тя не иска да се съгласи да й бъде отнета част от територията, а за Македония това, че не иска да се съгласи да се откаже от името, герба и знамето си.

„Знам, че докато има това име, герб и знаме и докато представляват проблем за Гърция, Македония няма да може да бъде член на ЕС.... Както вие, струва ми се, без да е застрашена територията ви, само е застрашена гордостта си, отказвате да приемете това, което ви налагат, така и ние отказваме да приемем отнемане на територия, което е много по-тежко изискване“, каза Николич в интервю за македонската телевизия Сител.

Още по темата

Николич допълни, че във всички свои разговори с официални представители на ЕС той открито заявява, че е невъзможно през следващите 100 години в Сърбия да се роди човек, който би се съгласил с независимостта на Косово.

„Не мога да кажа, че скоро ще бъдем в ЕС. Мога да кажа, че се надявам. Но аз по-скоро ще се оттегля, отколкото да дам възможност да влезем в ЕС без Косово. Този, който търси в мое лице съюзник за това, ще се окаже пред затворена врата“, каза Николич.

Отговаряйки на въпрос за проблема, който Македония има поради непрестанните и десетилетни искания на албанците за експанзия, Николич каза, че македонските политици сега могат да си заровят главата в пясъка, но ще имат сръбския проблем след 20 години, защото времето не работи за държавата, а за сепаратистите.

„Когато веднъж реализират правата си на територията на Сърбия, те ще се позовават на тези права във всички други държави. Как да кажете, че имат право на своя държава в Косово, а нямат в Македония, как да кажете, че имат право на държава на територията на Косово, а нямат право на автономия в Гърция или в Черна гора“, каза Николич.

Той допълни, че сръбските политици са получили уверения, че никога няма да се допусне Косово и Албания да се обединят, но това е било лъжа. За това говори фактът, че се строят магистрала и железопътна линия, които ще свържат Прищина и Дуръс.

„Прави се албанска държава на територията на Балканския полуостров, която още 30 години няма да бъде устроена като Македония и Сърбия и през тези 30 години всичко може да се случи“, допълни Николич.

Томислав Николич ще бъде на официално посещение в Скопие от 26 до 28 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
20
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Албанския *** кухата ти тиква не проумя ли че нямаш нищо общо със Балканите....И трябва да си търсиш корените във Индия или в най добрия случай Иран !!! Аз лично не съм срещал ШИПТЪР който да прилича на човек защо ли ??? И леко ще се съглася със теб прав си че, когато тези земи са населявани от Славяни, Траки, Прабългари и Византиици... Турците и албанските смешници ги е нямало на картата !@!!!
79
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 102:Е ДА ДЕ И ТИ СИ ОТ ТЯХ НАЛИ ХАХАХАХАХАХА
78
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАКТИ ХАХАХАХАХА *** ЕНИЧАРСКИ СЛАВЯНСКИ *** АЗ СЪМ ТРАКИЕЦ А НЕ АЛБАНЕЦ АЛБАНЦИТЕ СА ИЛИРИ И ТОВА ЧЕ *** КАТО ТЕБЕ СИ ИЗМИСЛЯ РАЗНИ ТЪПНИ ЗА ИНДИЙ ТАМ И ГЛУПОСТИ НЕМОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ТОЗИ ФАКТ!!! ЕДИНСТВЕНИТЕ ПРИШЪЛЦИ НА БАЛКАНИТЕ СА СЛАВЯНИТЕ,ГЪРЦИТЕ,ТУРЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ КАТО ТЕБЕ ТАКА ЧЕ БЪРЗО ДА СЕ ИЗНАСЯШ ОТ НАШИТЕ ТРАКИЙСКИ ЗЕМИ!!!!! ДА НЕ ВИ ИЗРИТАМЕ ОБРАТНО ПО МЕСТАТА
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-ранно възникналата теория за произхода на албанците е географската, свързвайки ги с Кавказка Албания. Според тази теория за произхода на албанците, те са мигрирали на Балканите от Кавказ през късната античност или ранното средновековие по време на Великото преселение на народите. В известен смисъл, географската теория се подкрепя и от лингвистичните проучвания, които показват известно сходство между албанския и иранските езици, които са самостоятелен клон на индо-европейските езици.
76
1
 
17
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Ей *** албански не пренаписвай историята..... Малко Факти !!! Албанците са пришълци на Балканите от епохата на средновековието. В подкрепа на тезата си, тези изследователи изтъкват, че най-ранното споменаване на албанци с тяхната Арбанон е в края на 11 век от Анна Комнина в нейната прочута "Алексиада". Съществуват различни версии сред застъпващите това арлтернативно становище, като тези, че албанците в една или друга степен са потомци на кутригури, котраги, авари или други племена от Иран
75
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ ИНДИЯ ИДВА *** *** *** ХАХАХАХАХАХАХА
74
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХ КАТО КАЗА АЗИЯ МИ НАПОМНИ ДА ТИ КАЖА ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО КИТАЙЦИТЕ НАПРАВИХА ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА А? ЗА ДА НЕ СЕ НОСИ ВОНЯТА НА ПАКИСТАНСКИТЕ МАНГАСАРНИЦИ КАТО ТЕБЕ В КИТАЙ ХАХАХАХАХАХАХАХАХА БАШ ПАКИСТАНСКИЯ КЛОУН ЩЕ МЕ ГОНИ МЕНЕ В АЗИЯ АМИ ДА МОГА ДА ИДА В АЗИЯ НО НЕ В *** КЛОАКА ОТКЪДЕТО ПРОИЗХОЖДАШ ТИ...... А В КИТАЙ ПРИ НОРМАЛНИТЕ И СВЕСТНИ ХОРА!!!
73
3
 
14
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Особено значение за бъдещето на Балканите има приемането на исляма от албанците през 16-17 век. Третирани през предишните векове от своите могъщи съседи - българи, сърби, гърци като второстепенен народ-------------------------------------------ШИПТЪРА по гръб не ляга :))) То и ние имаме помаци, но мразим шиптърите !!!!! Най продажното и престъпно *** племе на Балканите !@!!! Албанците са дошли от Индия и са превзели изкони ХРИСТИЯНСКИ ЗЕМИ ФАКТ !@!!!
72
1
 
10
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Ей албанския ***, не казвай от къде произлиза християнството !@!! А се опитай да проумееш колко различна е библията от тората както и от твоята свещена книга "корана" :))) Ти да нямаш нещо общо със ОРГИНАЛНИЯ Митъо Пищова или оргиналните ( ИЛАРИ ) а може би си най оргинален Индус :)))) И да ти напомня на БАЛКАНИТЕ НЕ ПОНАСЯМЕ МАНГАЛО-ТУРСКИ ШИПТЪРИ !@!!! Вашата родина е Азия !@!!!
71
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОРЕНИТЕ МИ СА ОТ БАЛКАНИТЕ 1000000000000% ТРАКИЕЦ А ТВОИТЕ СЛЕД КАТО СА ОТ ПАКИСТАН ИЛИ БАНГЛАДЕШ СИ Е ТВОИ ПРОБЛЕМ..... НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ТРЯБВА ДА МЕ КАСАЕ ТОВА ЩЕ ДЯДО ТИ Е ОТ ПАКИСТАН ХАХАХХА ЕМИ ШАНС КАКВО ДА СЕ ПРАВИ
70
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ С ЕВРЕИСКИТЕ СИ ТЪПНИ ЗАЩОТО ИМЕННО ИСЛЯМА И ХРИСТИЯНСТВОТО СА ЕВРЕИСКИ ИЗМИСЛИЦИ НЕ ИЗПОВЯДВАМ НИТО ЕДНО ОТ ТРИТЕ ЗАБЛУДИ ТАКА ЧЕ МОЛЯ НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ С ТЪПОТИЙТЕ МИ ЛЯГАЙ ДА СИ ЛЯГАШ ПАКИСТАНСКИ ИСТЪРСЯК ЩЕ ГОВОРИ ТУКА ЗА ОРИГИНАЛНИ БАЛКАНСКИ НАРОДИ ЕГАСИ СМЕШНИКА... МЕЖДУДРУГОТО ЩО НЕ СИ СМЕНИШ НИКА ОТ СМЯХ НА *** ПОВЕЧЕ ЩЕ ТИ ОТИВА ХАХАХА КОМПРЕНДЕ ХОУМИ? ХАХАХХА ПУНТА ПУНТА
69
1
 
9
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Не е лесно един ислямист да каже че е АТЕИСТ !!! Ти да не си Евреин поредното моше което разиграва Балканската карта ??? Щото и мошетата като *** се правят на АТЕИСТИ :))))Както ви устроива такава религия се правите че изповядвате... А нали се сещаш че АТЕИЗМА е измислен точно от ЕВРЕИТЕ който у всички религията на парите !@!!!
68
1
 
9
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Албанците във 80% са основно мюсюлмани (сунити и бекташи, който изповядват краен или така наречения фундаментален ислям) който имат сходни обичай със *** така че не разбрах кой е Евреин ??? И какви тракийци те гонят все още при полжение че корените са ти от Индия ??? До преди два час беше наследник на ( ИЛАРИТЕ ) а сега се оказа че си *** *** :))))
67
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСНОВНАТА РЕЛИГИЯ НА БАЛКАНИТЕ Е АТЕИЗМЪТ ***.... ВИЖ ПОСЛЕДНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В ПРЕБРОЯВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ 40% НЕ СА ПОСОЧИЛИ РЕЛИГИЯ ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН ХАХА ГЛАВНАТА РЕЛИГИЯ БИЛА ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО ХАХАХАХ НЕ МЕ ЗАСЯГА НИТО ИСЛЯМА НИТО ХРИСТИЯНСТВОТО ПРЕДПОЧИТАМ ДА ИЗПОВЯДВАМ БУДИЗМЪТ(ПОНЕЖЕ Е НАИСТИНА МИРНА РЕЛИГИЯ БЕЗ ДОРИ НАЧЕНКА АГРЕСИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ АГРЕСИВНИТЕ ИСЛЯМ И ХРИСТИЯНСТВО) И МНОГО МРАЗЯ ХОРАТА КОИТО МИ НАТРАПВАТ ИСЛЯМА И ХРИСТИЯНСТВОТО!!!!
66
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО *** СМЯХ:ПЪРВО НЕ СЪМ АЛБАНЕЦ КАКТО КАЗАХ И ВТОРО РЕЛИГИЯТА НА АЛБАНЦИТЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ИСЛЯМА ПАЛЯКО ЗАЩОТО АЛБАНЦИТЕ В АЛБАНИЯ СА НЕРЕЛИГИОЗНИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕЗНАМ... ТРЕТО МАЙКА ТЕРЕЗА Е АЛБАНКА КВО ДА НЕ БИ ДА Е МОХАМЕДАНКА СЛУЧАЙНО? И *** ДА ТО И ЕТИОПЦИТЕ,ГЪРЦИТЕ И СЪРБИТЕ МОЖЕ ДА ИЗПОВЯДВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ НО СИ ОСТАВАТ *** НАЛИ ТЪЙ ХАХА НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ ТИ С АРАБСКО-ТУРСКИТЕ СИ ИСТОРИЙ ПОНЕЖЕ НЕ МЕ ЗАСЯГАТ МЕНЕ ТУКА ГОВОРИМ ЗА ТРАКИЙЦИ А НЕ ЗА УМРЕЛИТЕ ТИ ЕВРЕИСКИ РЕЛИГИИ
65
2
 
9
 
! Отговори
До 83 преди 11 години
Наречи го шиптър и го остави.
64
1
 
13
 
! Отговори
Смях преди 11 години
*** е баща ти, или поне корените му са от Индия !!!! Какъв Тракиец си ти ?... При положение че 90% от мангалското ти племе е рязано ??? Моля те кажи ми каква религия изповядваш за да те разбера ??? Защото на Балканите основната религия е ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНСТВО което няма нищо общо със мангало-турските *** !@!!!
63
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХХАХАХАХ ПЪРВО ЦИГАНИНО НЕ СЪМ АЛБАНЕЦ А КОЛКОТО ДО АЛБАНСКИЯ ЕЗИК ПРОИЗЛИЗА ОТ ТРАКИЙСКИЯ АКО НЕ СИ СВЕТНАТ ПО ТЕМАТА А КОЛКОТО ДО ТУРЦИТЕ ТУКА ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО АЛБАНЦИТЕ СА СМЕЗВАЛИ ТУРЦИТЕ НЕ ВЕДНЪЖ... САМО ЩЕ КАЖА ЗА *** КАТО ТЕБЕ ЧЕ ГЕОРГИ КАСТРИОТИ АЛБАНСКИЯ ГЕРОЙ Е ПРЕМАЗАЛ ТУРСКИЯ БАШИБОЗУК 3 ПЪТИ..... А И АЛБАНЦИТЕ ИМАТ ЕДНА РЕЛИГИЯ АЛБАНИЗЪМ ТВА ЧЕ ТИ СИ *** НЕ ЗНАЧИ ЧЕ И ДРУГИТЕ СА *** НАЛИ ТАКА ВЕ ПАКИСТАНСКИ РОМ? ХАХАХАХАХА ГОВОРИ ПАКИСТАНСКИЯ *** ТОЙ ЗА ЕВРОПА ХАХ
62
1
 
15
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Ей *** албански ;) И преди съм ти доказвал че мангалското ви рязано племе няма нищо общо със ( ИЛАРИТЕ ) само се замисли от къде ви произлиза *** език и пак ми говори :) Албанските *** нямат място във Европа както и Турските им ментори !@!!
61
5
 
1
 
! Отговори
Mr. Killer преди 11 години
ДГД Янке, робиньо ***, *** славянска!