Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!

Президентът на Сърбия твърди, че се прави албанска държава на Балканите
22 окт 2012 20:33, Елка Василева
133
Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че за Сърбия пречка по пътя й към ЕС е това, че тя не иска да се съгласи да й бъде отнета част от територията, а за Македония това, че не иска да се съгласи да се откаже от името, герба и знамето си.

„Знам, че докато има това име, герб и знаме и докато представляват проблем за Гърция, Македония няма да може да бъде член на ЕС.... Както вие, струва ми се, без да е застрашена територията ви, само е застрашена гордостта си, отказвате да приемете това, което ви налагат, така и ние отказваме да приемем отнемане на територия, което е много по-тежко изискване“, каза Николич в интервю за македонската телевизия Сител.

Още по темата

Николич допълни, че във всички свои разговори с официални представители на ЕС той открито заявява, че е невъзможно през следващите 100 години в Сърбия да се роди човек, който би се съгласил с независимостта на Косово.

„Не мога да кажа, че скоро ще бъдем в ЕС. Мога да кажа, че се надявам. Но аз по-скоро ще се оттегля, отколкото да дам възможност да влезем в ЕС без Косово. Този, който търси в мое лице съюзник за това, ще се окаже пред затворена врата“, каза Николич.

Отговаряйки на въпрос за проблема, който Македония има поради непрестанните и десетилетни искания на албанците за експанзия, Николич каза, че македонските политици сега могат да си заровят главата в пясъка, но ще имат сръбския проблем след 20 години, защото времето не работи за държавата, а за сепаратистите.

„Когато веднъж реализират правата си на територията на Сърбия, те ще се позовават на тези права във всички други държави. Как да кажете, че имат право на своя държава в Косово, а нямат в Македония, как да кажете, че имат право на държава на територията на Косово, а нямат право на автономия в Гърция или в Черна гора“, каза Николич.

Той допълни, че сръбските политици са получили уверения, че никога няма да се допусне Косово и Албания да се обединят, но това е било лъжа. За това говори фактът, че се строят магистрала и железопътна линия, които ще свържат Прищина и Дуръс.

„Прави се албанска държава на територията на Балканския полуостров, която още 30 години няма да бъде устроена като Македония и Сърбия и през тези 30 години всичко може да се случи“, допълни Николич.

Томислав Николич ще бъде на официално посещение в Скопие от 26 до 28 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
12
 
! Отговори
Анкета преди 11 години
Албанците са ПРЕСТЪПНИ *** който превземат Европа +Албанците са хрисимо племе който са преродени ТРАКИИЦИ -
59
11
 
1
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
*** ТИ НЯМАШ РАБОТА В ЕВРОПА А В АФРИКА РАЗБРА ЛИ МАКАК? А КОЛКОТО ДО АЛБАНЦИТЕ Е КАК ДА НЯМАТ РАБОТА СЛЕД КАТО И ТЕ СА ТРАКИЙСКИ НАРОД(ИЛИРИ) ТАКА ЧЕ НЕ ТЕ А ТИ ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕШ МАЛКО КНИЖКИ........ КОМПРЕНДЕ АМИГО? ПУНТА.... ХАХАХАХА
58
0
 
2
 
! Отговори
jan преди 11 години
72От килера ли си излязъл? Миришеш на мухъл.
57
1
 
11
 
! Отговори
Смях преди 11 години
*** трай си :) Както казах твоя род е от Индия и не се пиши Тракиец !!!! Наистина трябва да почетеш малко историческа литература, за да осъзнаеш ЧЕ НЕ СИ ТРАКИЕЦ а *** *** :)))) Нямате място във Европа, това е история която не може да пренапишете !!! Както съм ти казвал и преди вие сте *** който се плодят, чрез прираст превземате територии !!!
56
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 74:ЕМИ АЙДЕ *** ЗАМИНАВАЙ СИ ЗА ИНДИЯ ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ 20 МИЛИОНА МАНГАСАРНИЦИ(ГЪРЦИ И СЪРБИ) АЙ ЧЕ СМЪРДИ МНОГО ЛОШО ТУКА ХАХАХАХА
55
2
 
14
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Прави ми впечатление че албанския *** отново се е развихрил !!! Чадо твойта родина е Индия така че завивай :) Албанските *** който се плодят като мишки нямат място във Европа !@!!!
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
при селянина от правец нямаше *** *** салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна ***.Целия народ се чустваше като възроден.
53
8
 
2
 
! Отговори
Mr. Killer преди 11 години
нали заради тъпоумието си и имперските вълнения я докарахте до тук Сърбия,Македония... аре млъквайте вече *** мършави славяни, като се правите на много велики и откъсвахте жива плът от братята си не виехте ... тишина изчезващи *** племена
52
4
 
3
 
! Отговори
Христо преди 11 години
, гърците и турците и сърбите и македонците и албанцити са по-добре от нас.ние сме добри само на моабети.цялата пара на нашия кораб е в и за това ние набутан до врата.няма по *** народ от нас.
51
1
 
8
 
! Отговори
Гуру Тракиеца - 63 преди 11 години
До ТРАКИЕЦ 63:"Траките по принцип са нещо като съвременните *** - смели когато са по-многобройни от противника и особено жестоки към жени, деца и старци. примери бол. много обичат грабежите и нямат никаква дисциплина."====================================================Затова сме си присвоили името българи от смелите и непреклонни прабългари на ХАН АСПАРУХ.Народ, който сме асимилирали. Било е жаждата за престиж.
50
6
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
А АЗ ВИКАМ ЦЯЛАТА ГРЪЦКА АРМИЙКА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДОЛНИ ГРЪЦКИ *** ДА СИ ИДЕТЕ В ЕТИОПИЯ!!!!
49
7
 
5
 
! Отговори
ХРИСТОС СТЕФАНОС преди 11 години
автономиа в ЕЛЛАДА НЯМА ДА СТАНЕ..АЗ МИСЛЯ ЧЕ ГРЪЦКАТА АРМИЯ ПАК ЩЕ ВЛЕЗЕ В ТИРАНА И ТОЗИ ПАТ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ..В 1941 ХРОНИА-- ИТАЛИА И ГЕРМАНИА СПАСИХА АЛВАНИТЕ---СЕГА ЩЕ ИМА САМО СЕЧ..ЕЛЛАДА НЕ И ДРЕМЕ ЗА ГЕРБА ФЛАГА И ЕЗИКА НА ФИРОМИТЕ,....НО САМО ЗА ИМЕТО---ДА СИ СМЕНАТ ИМЕТО И ЩЕ ГИ ПАЗИМ ОТ АЛВАНИТЕ--ДОРИ ЩЕ ВЛЕЗЕМ В СКОПИА С ТАНКОВЕТЕ И АПАЧИТЕ
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZA men li4no nai nepriqtni i opasni sa 6iptarite !Tiq gadove sa tolkova nagli gadini ,4e vi e bedna jantaziqta !
47
3
 
4
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
НЕ Е ВЯРНО ТОВА.... СЪРБИТЕ СЕ ПОЯВЯВАТ НА БАЛКАНИТЕ ЕДВА ПРЕЗ 13 ВЕК... ПРЕДИ ТОВА НИКОЙ НЕ БЕШЕ ГИ ЧУЛ.... ТЕ СА БЪЛВОЧ ОТ АФРИКАНСКИ ***!!!!
46
2
 
2
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ДО 63:КВИ ГЛУПОСТИ ДРЪНКАШ ТИ БЕ? ТИ ДОЛЕН *** КАК СМЕЕШ ДА ПЕТНИШ ИМЕТО НА НАШИТЕ ДЕДИ.... АЙДЕ ВРЪЩАЙ СИ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО И СЕ ОМИТАЙ
45
5
 
3
 
! Отговори
До ТРАКИЕЦ : преди 11 години
Траките по принцип са нещо като съвременните *** - смели когато са по-многобройни от противника и особено жестоки към жени, деца и старци. примери бол. много обичат грабежите и нямат никаква дисциплина.
44
8
 
8
 
! Отговори
до Vict преди 11 години
Приятелю!Косово е най-сръбската от всички територии!
43
2
 
4
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
Е ТУКА СИ ПРАВ ДА... ТЕЗИ ГРЪЦКИ *** СИ ОТСТОЯВЯТ ПОЗИЦИЙТЕ КОЛКОТО И КРИВИ ДА СА ТЕ..... ДА НО ВЕЧЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ КОГАТО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАТ... И СЕГА ДА ВИДИМ.... ВЪН ОТ ЕВРОПА ЗА ТЕЗИ ПРИМИТИВНИ ДОЛНИ ТВАРИ!!!!!
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите дядовци здраво са трепали сърби гърци
41
2
 
10
 
! Отговори
НЯМА ГЪРЦИ ТАМ преди 11 години
Имай предвид, че в Дедеагач /а не Александруполи!/ няма етнически гърци. Тези , които са черните и с кривите носове са всъщност малоазиатски понди и караманлии. Първите приличат на кавказци и анадолци, а вторите са били православни туркофони и са живели около гр. Коня , Кападокия. Тези гърцизирани етноси са преселени в Дедеагач и цялото Беломорие в периода след 1920 година. А белите и синеоките гръцки тракийци НЕ СА ГЪРЦИ също , а наши елинизирани българи и помаци.