Скопие, пак нощ на скандирания: Груевски, отивай си!

Лидерите на основните партии в Македония се събират днес
Обновена: 14 май 2015 08:26 | 14 май 2015 08:22,
38
Скопие, пак нощ на скандирания: Груевски, отивай си!
Снимка: Reuters

Лидерите на четирите основни партии в Македония се събират днес, за да обсъдят възможни изходи на ситуацията. Освен тях в срещата ще участват и посланикът на САЩ в Македония и шефът на мисията на ЕС в страната.

Срещата е инициирана от представителите на международната общност като компромисно решение за започване на диалог за разрешаване на политическата криза.

Очакванията са за разгорещени дебати, след като двете основни партии - управляващата ВМРО-ДПМНЕ и Социалдемократическият съюз на Македония /СДСМ/ извадиха вчера нови компромати едни срещу други, съобщи ТАСС.

Още по темата

Управляващите разпространиха видеозапис с опозиционния лидер Зоран Заев, в който се твърди, че иска подкуп от 20 хиляди евро. Заев коментира, че думите му са извадени от контекста и не става дума за рушвет.

В същото време неговата партия пък разпространи аудиозапис, в който уволнената вътрешна министърка Гордана Янкуловска и премиерът Никола Груевски обсъждат купуването на луксозен мерцедес за 600 хиляди евро с държавни пари.

И снощи продължиха протестите по улиците на Скопие с искане за оставка на премиера Никола Груевски.

"Груевски, отивай си", скандираха участниците в поредния протест в македонската столица, който започна в 18 часа, както всеки път през последните дни.

Според протестиращите уволненията на министрите на вътрешните работи и на комуникациите, както и на шефа на контраразузнаването не са достатъчни.

Повече от три месеца Македония е в тежка политическа и компроматна криза, след като на обществото станаха известни методите на управление на премиера Груевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
37
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Щом участва посланика на САЩ работата е ясна, направо баба ни Нюланд да отива да раздава понички :)
2
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взели по 1500 денара и юруш да сваляме правителство...ЦРУ никога не се е славило с оригиналност...
1
12
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ПО СЬЩИЯ СЦЕНАРИИ У НАС БЕ СВАЛЕН ОРЕШАРСКИ КОИТО ПОГЛЕДНА КЬМ ЮЖЕН ПОТОК---ТАМ ,,БУНТОВЕТЕ ,, СА ПО СЬЩАТА ПРИЧИНА