Атина разделена между "да" и "не" за референдума

45 000 души се събраха по улиците на гръцката столица
164

Снимка: БТА

Около 25 000 души излязоха тази вечер на демонстрация в гръцката столица Атина с призив да се отговори с "не" на референдума в неделя. Само на километър по-нататък има друга демонстрация на 20 000 гърци, призоваващи да се гласува с "да", съобщи Франс прес, като се позова на полицейски източник.

На площад "Синтагма" пред парламента, събралите се са против строгите мерки, предлагани от кредиторите ЕС и МВФ. Те развяват плакати "Нито крачка назад" и "Не на шантажа".

На по-малко от километър от това място, при стадиона, на който са се провели първите модерни Олимпийски игри през 1896 г., другите демонстранти скандират проевропейски лозунги, развяват гръцки знамена и плакати, на които с големи букви пише "да".

На трибуната на площад "Синтагма" излязоха да говорят представители на испанската и германската левица, към които се присъедини и гръцкият премиер Алексис Ципрас.

В началото на демонстрацията малка група младежи започна да хвърля камъни, а полицията отговори с шокови гранати и арестува един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СоросоидНяма значение какво ще кажат - комунизъма дойде при тях, скоро ще внасят и камъне и маслини!
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Това са глупости. Гърция е развита страна а не изостанала както България. Има БВП 300 милиарда или поне беше толкова преди МВФ да съсипе икономиката им само за 1 година."..................................В Гърция тези 250 милиарда БВП са базарини изцяло на тази социална политика за която Гърция няма ресурси и за да не се разпадне всичко то държавата вземаше заеми. Когато спрат заемите ще започнат да разпродават и пристанища и острови като гаранция за нечия инвестиция.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня украински гей Станишев, не е ли бил на протестите в Атина? Тц, изпуснал е!
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че гърците са мързеливи мошеници е ясно на всички ,но тези дни станаха известни и факти по къкъв начин са си разпределяли парите които са цицали от заемите -примерно на служителите от железниците са давали 450 евро бонус -ако си миели ръцете , на други държавни служители по 300-400 евор бонус -ако идват редовно на работа или не пушат, 13,14 заплати ,великденнски бонус ,отпускарски бонус -полувин заплата ,баби без никакъв стаж -пенсия 400-500 евро...е ама на всяко нещо му идва краят!!!!
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маляките построиха комунизЪма. Първата стъпка е липсата на пари - свършват в понеделник. Следващата важна стъпка е да почнат да печатат купони, талони и каракачанки!
66
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕД ГЪРЦИЯ Е РЕД НА ИСПАНИЯ ПОРТОГАЛИЯ ИТАЛИЯ. ЗАЩОТО И ТАМ СА ВЪРЗА ЛИ ТА ЦЪФНА ЛИ. И ТОКУ ВИЖ ЛЕЖАЧИТЕ В БРЮКСЕЛ ИМ СПАДНА ЛИ ТУМБАЦИТЕ. АКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕТЕ И ВИЕ ЩЕ ВЛАЧИТЕ ХОМОТА И ТО НЕ САМО ВИЕ А И ДЕЦАТА ВИ И ПРАВНУЦИТЕ ВИ. КОЛКОТО И ДА Е *** ЧОВЕК ДАЖЕ И БЕЗ КИЛИИНО ОБРАЗОВАНЕ С ПРОСТО ОКО СЕ ВИЖДА ЧЕ ЕВРОГЕЙЦИТЕ ЗАГРОБВАТ ДЪРЖАВИТЕ ВМЕСТО ДА ГИ ВЪЗДИГАТ. ИЛИ НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ!? Е ЩОМ НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ ВЛАЧЕТЕ ХОМОТА КАТО СИВУШКА И БЕЛЧО ДОКАТО ПАДНЕТЕ В БРАЗДАТА И ИЗДЪХНЕТЕ
65
11
 
5
 
! Отговори
Политолог-2 преди 8 години
До ПолитологПредставете си ситуацията с Гърция като двама братя.Единият брат (Гърция) е прилежен, работлив и честен. Другият брат (ЕС) е крадлив мошеник и разбойник.Лошият брат (ЕС) цял живот живее на гърба на добрия брат (Гърция) - благодарение на него има какво да яде и къде да живее. Но в един момент братът-разбойник започва да се репчи на добрия брат, да му поставя условия, да отправя ултиматуми, да му крещи и да го обвинява... абе изобщо да се държи като бандит.Ето това са западняците!
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако народът иска да живее в мизерия, ще изпълним волята му, но няма да му служим повече.Ципрас.
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атина разделена между "да" и "не" за референдума...Хубаво заглавие. Една часто от народа иска да живее в мизерия, а другата казва не на мизерията. Мдаа, разбирам им дилемата, и на мен ми е много трудно да избера - дали да кажа "да" или "не" кажа не на мизерията - раздвоен съм!
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до одисеи 1инджев / от кога започна да разбираш и от гръцките проблеми , нали само срещу русия ти плащаха или тук го правиш безплатно
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе, не лъже? Има предложения.
60
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67 - МВФ спаси икономиката на Гърция....МВФ съсипа икономиката на Гърция. Това се признава от всички икомисти. Факт - от както действа плана потреблението се сви, БВП намаля с 30% само за 1 година. Това е катастрофа предизвикана от МВФ с техния план за намаляване на заплати и пенсии и ДДС и освобождаване от данъци на едрия финансов капитал.
59
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От момента, в който обявихме референдума, при нас постъпват най-интересни предложения от страна на нашите партньори. Има дори предложения, които няма да скрия, че бихме подписали веднага", изтъкна Янис Варуфакис.Варуфакис лъже като дърт... византиец.Няма никакви предложения - всичко е прах в очите.
58
3
 
7
 
! Отговори
Izbegal преди 8 години
Като глезен пинчер изхвърлен на улицата а там одавна оцеляват чобанското куче България и румънския варелджийски териер
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правителството на Гърци разполага с предложение на кредиторите, което то веднага би подписало, обяви финансовият министър Янис Варуфакис в интервю за британската телевизия "Ченъл 4".Той обаче добави, че първо народът трябва да се произнесе по въпроса на референдума в неделя."От момента, в който обявихме референдума, при нас постъпват най-интересни предложения от страна на нашите партньори. Има дори предложения, които няма да скрия, че бихме подписали веднага", изтъкна Янис Варуфакис.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНапротив, Китай вече е предложил да инвестира в Гърция ако получи достъп до пристанищата под една или друга форма. Излазът на Средиземно море е стратегически в търговско отношение за една страна като Китай която има голям експорт в целия свят.
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67 - МВФ спаси икономиката на Гърция.Ако тия византийци имаха поне малко достойнство, трябва да са благодарни на МВФ поне 100 години напред.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
320 милиарда евро дългове, 320 милиарда евро спестявания ! ВИЗАНТИЙЦИТЕ СА НАМЕРИЛИ ИДЕАЛНАТА ФОРМА - ВСИЧКО НАЛЯТО Е УСВОЕНО !!! Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 63ще му напечатам няколко трилиона драхми и ще им ги върна , то не че еврото пък има и то поккритие , печатат здраво банкноти без покритие
52
11
 
6
 
! Отговори
Политолог преди 8 години
Представете си ситуацията с Гърция като двама братя.Единият брат (ЕС) е прилежен, работлив и честен. Другият брат (Гърция) е пияница, наркоман и безработен.Лошият брат (Гърция) цял живот живее на издръжкатана добрия брат (ЕС) - благодарение на него има какво да яде и къде да живее. Но в един момент братът-пияница започва да се репчи на добрия брат, да му поставя условия, да отправя ултиматуми, до му крещи и да го обвинява... абе изобщо да се държи като неблагодарник.Ето това е Ципрас.