Гръцкият профсъюз призова: Не работете, стачкувайте!

"Адеди" призова държавните служители да бойкотират реформите
Обновена: 14 юли 2015 06:55 | 13 юли 2015 21:31,
356
Гръцкият профсъюз призова: Не работете, стачкувайте!
Снимка: архив, Reuters

Профсъюзът на държавните служители в Гърция "Адеди" призова за провеждането на 24-часова стачка в сряда, денят, в който парламентът на страната трябва да гласува приемането на реформите, необходими за предоставянето на жизнено необходимата помощ от страна на Еврозоната, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Адеди" призовава държавните служители да прекратят работа, с цел изразяване на неприемане на постигнатото споразумение между Гърция и Еврозоната. Профсъюзът също така призовава държавните служители да вземат участие в демонстрация срещу предвижданите реформи, която ще се състои в сряда вечер пред сградата на гръцкия парламент.

Това ще бъде първата стачка, която ще се случи по време на управлението на премиера Алексис Ципрас. Преди да дойде на власт , ръководената от Ципрас партия "Сириза" вземаше участие в стачките и демонстрациите, насочени срещу политиката на бюджетни ограничения през 2010 и 2014 година.

Още по темата

По-рано стана ясно, че Гърция ще получи 86 млрд. евро като част от третата спасителна програма за страната. Самата Атина поиска 53,5 млрд. евро. В замяна на по-голямата сума тя трябва да изпълни редица тежки изисквания, които по време на среднощната среща често бяха определяни от наблюдателите като "почти неизпълними".

Сред тях са ключови законодателни промени, които трябва да бъдат прокарани само за три дни.

Според британския вестник The Guardian в споразумението има седем изисквания, които предполагат три дълги и изпълнени с интензивна работа дни. В този период правителството на Гърция трябва да одобри и прокара в парламента законодателство относно увеличаването на ДДС за редица дейности, като например за ресторантьорските услуги и кетъринг, и разширяване на данъчната основа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
15
 
! Отговори
слънчеви градини преди 8 години
Обрат в Брюксел! Ципрас с инфарктен разговор по телефона, Гърция аут от Еврозоната?
12
4
 
26
 
! Отговори
BOYAN преди 8 години
Тия още не може да им влезе в главата, че не са повече отсеверните си съседи и ще трябва да живеят с подобен стандарт
11
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас е опасен, защото показа, че прословутите европейски правила са всъщност верига за малки народи и механизъм за налагането на външни интереси. Ако хората у нас осъзнаят това, тогава всички агенти на статуквото ще бъдат подложени на онова, което заслужават - пълно презрение.Крутите "реформи" по затягане на коланите от Гърция се иска приватизация на структуроопределящи активи като електропреносна мрежа, пристанища, ВиК и др, които да минат в ръцете на западни корпорации, за да лапат печалбата
10
13
 
2
 
! Отговори
V . Katsolanis преди 8 години
as ne sa darzaven rabotniki obace ste stackuva s tyah , 86 milarda sa podigrafka s Hellas , nazistite ot EU dalzat nas 350 milarda reparaci
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OXI :D
8
2
 
34
 
! Отговори
гост преди 8 години
Баламите,които даваха пари на ЧЕСТНА дума свършиха..Стачкувайте.....като нямате друга работа.
7
2
 
21
 
! Отговори
Б преди 8 години
До Анонимендосега и 1 евро не са дали просто май направиха така че гърците сами ще си поискат Grexit-a, че така никой не може да обвини после ЕЗ че не са направили усилие
6
1
 
35
 
! Отговори
юнака преди 8 години
Не съм чул грък да си бере маслиновите насаждения,всичко там се прави от българи и румънци.Гърците ще стигнат нашия стандарт когато минималната им пенсия с стаж станат 80 евро колкото е в България.
5
2
 
41
 
! Отговори
икономист преди 8 години
Те така и така не работят , поне да се съберат на по кафе в центъра на Атина. Браво другари гърци , сега най после и да работите няма кой да ви плаща. Справка - банкоматите .
4
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тихо,тихо ви казвам! Ще събудите Българите.
3
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закрепиха го с Grexit-a, въпреки че им костваше 86 милиарда. От тук нататък ЕС започва да играе само мръсно докато Ципрас не падне и не сложат някой послушен като Борисов. Такива гнусни номера ще им спретнат сега на гърците, че ще се молят да дойде някой който да се навежда пред брюкселските чиновници и да ги води към светлото евроатлантическо бъдеще.
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я па тия, че в Гърция кой ти работи ?!
1
27
 
23
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Напред, Гърция!Реформи = самоунищожение!