Ципрас: GRExit-ът е вече минало!

Водихме битка до край, ще има социална справедливост!
Обновена: 13 юли 2015 11:41 | 13 юли 2015 11:40, Елка Василева
34
Ципрас: GRExit-ът е вече минало!
Гръцкият премиер Алексис Ципрас и финансовият министър Евклидис Цакалотос. Снимка: Reuters

GRExitът /излизането на Гърция от еврозоната/ е вече минало, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас след края на 17-часовата среща на върха на лидерите от еврозоната, завършила със споразумение за преговори за трета спасителна програма за Гърция, съобщават гръцките електронни медии.

Още по темата

Бяхме изправени пред трудни решения и жестоки дилеми, водихме сурова битка и се борихме до край, за да постигнем възможно най-доброто... споразумението е трудно, но предотвратихме план за финансовото задушаване на Гърция, каза Ципрас.

Мерките, които се изискват, създават рецесионни тенденции, но "пакетът Юнкер" от 35 млрд. евро, споразумението за дълга и финансирането на страната отдалечават Гърция от излизане от еврозоната и по този начин могат да върнат инвестициите, изтъкна гръцкият премиер.

Водихме битка до край, ще има социална справедливост, тежестите ще бъдат поети от всички и от тези, които успяха да избягат от тях, защото бяха покровителствани от предишните правителства, увери Ципрас.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ЦИПРАС НЕ ПОДПИСВАЙ
23
2
 
8
 
! Отговори
Ципракис преди 8 години
Без да знам подробности за споразумението мисля че Гърция е прецакана:- Ще започне приватизация (изкупуване на безценица и корупция)- След като апетитните държавни активи активи (+земята) преминат в ръцете на хиюните европейски концерни, Гърците ще се окажат чужденци / роби в собствената си държава (както сме и ние). И разбира се, още по-задлъжнели (т.е. пак ще са в изходна позиция).Според мен държавния фалит стратегически щеше да е по-удачен вариант за страната.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като излезнат от ЕС кво?Да не сринат икономиката на Германия или Франция?
21
3
 
11
 
! Отговори
God преди 8 години
До АнонименДава ни над 10 милиарда евро безвъзмездна помощ по еврофондовете. Малко ли ти е? Като не можем да ги харчим разумно, а ги крадем кой ни е виновен? ЕС ли? И следващият път на избори пак ходете за гъби, защото нямало за кого да гласувате.
20
11
 
9
 
! Отговори
Мемет преди 8 години
Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не надупени като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас!
19
2
 
12
 
! Отговори
ЖЪТ преди 8 години
Защо си мислите, че Гърция спечели ? САЩ натиснаха някои от ЕП само и само гърците да не вземат и цент от Русия
18
3
 
27
 
! Отговори
??? преди 8 години
Оставете гърците те са хитри и ще се оправят много по-добре от нас. Нека помислим ние какво ще правим ! Европейската организация по правата на човека е издала заповед да спрем бутането на незаконните ромски къщи в Гърмен. Оказа се че нямаме право и на закони. Интерисно как и по какъв начин този проблем стигна в Хага ? Дали не им помогнаха българските мафиоти които имат хиляди сгради извън закона и не плащат нищо на държавата
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По византийски се опита да надлъже и избирателите си и партньорите от ЕС. След толкова шум пак са на същото място (минус едни пари изхарчени за референдум), само дето Ципрас се тупа в гърдите че е свършил някаква работа.Популизъм в действие. И Бареков да си го взимат в Сириза най-добре...
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хич не ме кефи тоя Ципрас и Охи-тата, но бих се радвал ако той ни стане премиер за 4 години!Какво по хубаво от това да ни дадат и опростят само няколко стотин милиарда :)Наистина мисли за народа си, не е като нашите политици !
15
2
 
16
 
! Отговори
CNRS преди 8 години
Ципрасчо, да ви бяха смляли с танкове, прегазили и окупирали нямаше да ви го вкарат така, както тая нощ. *** лъжи още ***, блажени са вярващите....
14
1
 
16
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Дяволът се крие в подробностите, Ципрасчо...Ти продължавай да хвърляш прах в очите на ОХИ-тата.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВРОПАТА КАКВО ДАВА НА БЪЛГАРИЯ,ЗАЩО НЯМА НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ А САМО ЗА БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ ТОВА ЛИ ВИ Е ЕВРОПАТА И СЪЮЗА ФАШИСТКИ?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7 само дето НЕ ОСТАВАВ ГЪРЦИЯ и познай дали има гърци в надзорния съвет
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8 верно е но се пак няма нужда да го казваш РУСНАКО знаем ви какви сте
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sq v garcia kato 4uqt PRIVATIZACIA tiq 2mata 6e gi obesat
9
2
 
9
 
! Отговори
да преди 8 години
оо,не Робин Худ пак ще взема от богатите и ще дава на бедните..какъв ***
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо Ципрас да спре хуманитарната помощ от наш Тиквун...Вече няма да му трябва...Ние сме най-мижитурската нация на света...
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо Анонимен 3 но дотогава ИПОТЕКА на 50 милиарда държавна собственост-----------------кой знае, ипотекираното имущество може да бъде купено от другарите в Китай или Русия???щом този фонд остана в Гърция, а не в Люксембург, а и няма да се управлява от германска банка, а от надзорен съвет, значи на германците им вкараха гол в последната минута.
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен едно голямо браво за този човек, какво повече? Така се зашитават националните интереси от хора, които милеят за държавата си. Дано и при нас се появи поне един такъв като Ципрас.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3 но дотогава ИПОТЕКА на 50 милиарда държавна собственост