Гръцкият профсъюз призова: Не работете, стачкувайте!

"Адеди" призова държавните служители да бойкотират реформите
Обновена: 14 юли 2015 06:55 | 13 юли 2015 21:31,
356
Гръцкият профсъюз призова: Не работете, стачкувайте!
Снимка: архив, Reuters

Профсъюзът на държавните служители в Гърция "Адеди" призова за провеждането на 24-часова стачка в сряда, денят, в който парламентът на страната трябва да гласува приемането на реформите, необходими за предоставянето на жизнено необходимата помощ от страна на Еврозоната, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Адеди" призовава държавните служители да прекратят работа, с цел изразяване на неприемане на постигнатото споразумение между Гърция и Еврозоната. Профсъюзът също така призовава държавните служители да вземат участие в демонстрация срещу предвижданите реформи, която ще се състои в сряда вечер пред сградата на гръцкия парламент.

Това ще бъде първата стачка, която ще се случи по време на управлението на премиера Алексис Ципрас. Преди да дойде на власт , ръководената от Ципрас партия "Сириза" вземаше участие в стачките и демонстрациите, насочени срещу политиката на бюджетни ограничения през 2010 и 2014 година.

Още по темата

По-рано стана ясно, че Гърция ще получи 86 млрд. евро като част от третата спасителна програма за страната. Самата Атина поиска 53,5 млрд. евро. В замяна на по-голямата сума тя трябва да изпълни редица тежки изисквания, които по време на среднощната среща често бяха определяни от наблюдателите като "почти неизпълними".

Сред тях са ключови законодателни промени, които трябва да бъдат прокарани само за три дни.

Според британския вестник The Guardian в споразумението има седем изисквания, които предполагат три дълги и изпълнени с интензивна работа дни. В този период правителството на Гърция трябва да одобри и прокара в парламента законодателство относно увеличаването на ДДС за редица дейности, като например за ресторантьорските услуги и кетъринг, и разширяване на данъчната основа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има идея членовете на ЕС, които не са в еврозоната, също да съберели около 30 милиарда помощ за гръцката икономика.ЗАЩО? Ние не сме по-добре от тях. С 30 милиарда ще си платим външните дългове. Защо не помогнат веднъж на нас? ЗАЩОТО СИ ТРАЕМ. КРОТЪК *** НАРОД.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, да, колкото вие видяхте нещо от 16 хилки заеми, толкова видяха и гърците от тези пари, щото с новия заем, който им дават, 20-25 млрд. били за укрепване на банките.
31
6
 
8
 
! Отговори
тцтцтттцтцттц преди 8 години
е това ЦИПРАСОФИЛИТЕ , сте също като *** , вари ги - печи ги , си знаят своята мантра , ей скоро цяла Украйна ще се разпадне , ама вторите докато не получат сигнал от Горно Мексико , ще продължават да ръсят простотии в нет-пространството
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Алекс: Точно па ти ги издържаш :). С постни пици ли? Сигурно ти издържаш и Англия с 9 трлн дълг, Франция с 6, Германия с 3 и т.н.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До неразбрали, гърците стачкуват срещу жестоките мерки, а така също и защото в споразумението има точка, в която се казва, че ще се образува специален фонд, в който ще влизат парите от приватизирането на регионални летища, енергоснабдяване, пристанища и т.н., които гърците не искат да им излапат на безценица.Също им отрязват парите от бюджета за отбраната,с което не са съгласни,а както и за увеличаване на ДДС-то в сферата на туризма.
28
7
 
10
 
! Отговори
амиииииии преди 8 години
До V. KatsolanisКогато Гърция плати репарации на България , тогава да чака и тя от Германия А и преди това също да ни върнат излаза на Бяло море
27
4
 
11
 
! Отговори
узаки и сиртаки преди 8 години
Не работете ахахахахах че те кога са работили?
26
4
 
6
 
! Отговори
Един момент преди 8 години
А ако никой не усети, че стачкуват? Кел файда, както казвали съседите от югоизток...
25
9
 
11
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
сори братлета гърци, кака Меркел носи сметката... Всички знаехте, че сиртакито до зори е на заем ама не искахте да го повярвате....Е, ся ще се наложи........
24
11
 
12
 
! Отговори
ето защо преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !ами едни чичковци отвъд океана , където няма да са благосклонни да изпъдят Гърция и всячески натискат Европа да я подпомагат Същите чичковци направиха така , че съвременна Европа да поддържа нацистки режим в Украйна , и да налага санкции на Русия за милиарди Същите чичковци навремето наляха едни парички и в Германия , и във Великобритания и сие и сега последните се държат като васални държави
23
2
 
6
 
! Отговори
Лавро преди 8 години
Че държавните служители могат ли изобщо да работят по-малко?
22
1
 
10
 
! Отговори
Б преди 8 години
До V. KatsolanisСмехурко какви репарации трябва да плати Франция или Белгия примерно на Гърция и за какво
21
6
 
3
 
! Отговори
V. Katsolanis преди 8 години
До защоda plasta reparaci 350 milarda posle ste vidi koi zel kolko
20
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страна като Гърция, - люлка на демокрацията и с достоен народ, не може да бъде лесно униженаФризирането на стария дълг засега "не стои на дневен ред", а обещаните нови 83 милиарда са като поддържаща доза за наркомана. Оттук насетне всяко гръцко правителство без приходи ще затъва все повече и повече. Е, тоя филм вече го гледахме в България!
19
4
 
24
 
! Отговори
защо преди 8 години
До Анонимен 20 защо "Запада" като е толкова лош , Ципрас не излезе от евросъюза или еврозоната ,никой не го спира да излиза , да си върнат драхмата ,да ходят да хлопат по вратите я на БРИКС , я на "парижкия клуб"
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ama da ne revete pred bankomata posle
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До слънчеви градиниTolkoz si slan4al sa slagai si krem4eta otzad za protivozashita!!!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По - скоро "Продължавайте да не работите"
15
2
 
10
 
! Отговори
слънчеви градини преди 8 години
ръцкият премиер Алексис Ципрас е излязъл да говори по телефона за излизането от Еврозоната. Това се е случило преди минути, предаде от Брюксел репортер на Нова телевизия. Най-вероятно премиерът на южната ни съседка ще търси подкрепа за позицията си за тежкото решение, предполагат запознати. Страната му е изправена пред непосилна сделка. А тя е следната до сряда вечерта Гърция трябва да направи много сериозни реформи, които не успя да направи през последните 5 години. Трябва да приеме нов НПК, който да улесни процедурите по несъстоятелност. Другото условие Гърция да заложи собственост във ф
14
7
 
38
 
! Отговори
.... преди 8 години
Аз съм възрастен човек,следя гръцката история от много години.Някога в България имаше много гръцки политемигранти от гражданската им война.Имах много приятели сред децата им, познавам много гърци.В последните години пътувам често в Гърция и имам приятли,познати и много актуални впечатления.Крайния ми извод след десетки години наблюдения е: гърците са най-пристрастените към комунистическата идеология хора в света.Докато не си получат комунизма и не изпаднат в пълна мизерия, няма да се спрат .