Сблъсъци в Атина: Демонстранти vs полицията

Парламентът вече обсъжда пакета от мерки за икономии
Обновена: 15 юли 2015 23:01 | 15 юли 2015 21:50,
49
Сблъсъци в Атина: Демонстранти vs полицията
Снимка: БТА

Ожесточени сблъсъци между демонстранти и полиция избухнаха тази вечер в центъра на Атина, където парламентът започна да обсъжда мерките за икономии, поискани от международните кредитори на страната в замяна на трета спасителна програма, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Още по темата

Група демонстранти хвърлят запалителни бомби срещу полицаите, които отвръщат със сълзотворен газ.

Анархисти са подпалили с бутилки със запалителна смес микробус на местна телевизия, който гори в Националния парк близо до гръцкия парламент, съобщи ТАСС.

Според очевидци, маскираните младежи са замеряли със самоделните бомби отряд на гръцките специални части. Това се е случило на булевард "Амалия" . Съобщава се за повече от 30 задържани.

Заради демонстрацията са затворени централните улици. Около парламента пък са концентрирани многочислени сили на гръцката полиция.

В митинга участват комунистическият профсъюз ПАМЕ, лявата младежка организация АНТАРСИА, младежите на СИРИЗА.

По-рано днес стана ясно, че над над половината членове на централния комитет на управляващата партия в Гърция - СИРИЗА, са против подписването на споразумение с кредиторите при сегашните условия.

В документа, подписан от 109 от 201 членове на партията, е посочено, че споразумението е било постигнато на фона на "заплахата от неминуема финансова стагнация".

Според тях новата програма за помощ предвижда "унизителни процедури за контрол, които са деструктивни за страната и за народа".

"Целта на лидерите на европейските държави е елементарното унищожение на народа, който изрази увереност, че има алтернативен път на налагания неолиберален модел за строги икономии", се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Анонимен 46примирявате се викаш с трохи? ами и пилешки бутове да ти подхвърлят, щом ти *подхвърлят* пак си роб, само че нагъл роб.
34
0
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
бай тодор, тоя български сенека, го е казал отдавна - *** ти немаш пари бе, ти немаш право да решаваш! :)
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя дума на Гърция чуха и се съобразиха с нея в ЕС ,че не искат съкращения ли и това че отстояват доброто си заплащане , ание ги определяме като мързеливи ,само защото ние поради робската си психика се примиряваме с трохите които ни подхвърлят
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44 ако съдим по предния съюз ссср си бе то4но така в този новия ЕС думата се 4ува да вземем Гърция на пример
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изводът е един ,когато си част от някакъв съюз и има по-силни от теб нямаш право на мнение и ще бъдеш стъпкан, а иначе този съюз нарича себе си демократичен и защитаващ правата на хората .Единственото което защитава и няколко частни интереси, но не и тези на хората в общността
30
1
 
7
 
! Отговори
goshoubaveca преди 8 години
От нас Гърците пари не са искали. Стига сме ги нареждали- маскари са, ама пак на тяхнотоо ще стане. Пари от нас искат големи Европейци. Англия казва не, ние бас ловя, че ще сме първи да си дадем нашата част. Щото в нас няма един да излезе и да каже OXI и да има, ще го обявим за луд. Колктоо и да са крадливи и мързеливи- е, за завиждане са си. Мине се не мине -протестират и министрите им - ***, ама се опъват на ЕС. А ние ... ние си знаеме от турско още... наведена глава. Ние казваме OXI
29
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПИНКАТЕ ЛИ? СПИНКАЙТЕ СПИНКАЙТЕ!! НА ТЕЗИ ДЕТО СТАЧКУВАТ ЩЕ ИМ ПЛАЩАТЕ УЗАКИТО И СИРТАКИТО ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ СТЕ В ЕВРО ЗОНАТА. А ВИЕ ЩЕ ИМ ПИЕТЕ ОТ ЧУЧУРА. И ЩЕ ИМ ЯДЕТЕ КУ.А СПИНКАТЕ ЛИ? СПИНКАЙТЕ СПИНКАЙТЕ!!!
28
10
 
23
 
! Отговори
ЕЛ ГРЕКО преди 8 години
Опа опа опа опа турнаха ни го от Европа!;)))
27
1
 
5
 
! Отговори
Смях преди 8 години
До 12И Турция също е член на НАТО, господин празноглавец :).
26
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Целта на лидерите на европейските държави е елементарното унищожение на народа, който изрази увереност, че има алтернативен път на налагания неолиберален модел за строги икономии"Има алтернативен път, подмяна на еврата с руски рубли, за да видят тогава неолибералите как Гърция ще цъфне и върже пред смаяните им погледи.
25
4
 
6
 
! Отговори
Кръвожаден Банкстер преди 8 години
Тия джаги ко не върнат парите на кака , дучето (дебелия от ЦСКА ) ше оди да ги земе
24
3
 
19
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Яяя! Да не стане пак военен преврат.
23
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До византиеца.Абе визол вие като сте "големи господори" защо се нуждаете от чужди пари?Я марш да пасеш козите по въшливата и крадлива елада.
22
2
 
19
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Явно Атина не е София.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
taka se pravi, ane kato nashensza da leji i da 4aka nqkoi da go opravi.Ogan i jupel trebva!!!
20
5
 
13
 
! Отговори
междунар. журналист преди 8 години
Работата отива на зле за обикновените Гърци. Богатите пак ще се оправят , а народа ще яде дървото . Това искаме онова не искаме , а банките са затворени. Тука има някакъв замисъл за преврат и хайде при Путин . Друго обяснение няма .
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Целта на лидерите на европейските държави е елементарното унищожение на народа, който изрази увереност, че има алтернативен път на налагания неолиберален модел за строги икономии____________ Да си бяхте хванали алтернативиния път, Маляка!
18
8
 
9
 
! Отговори
V. Katsolanis преди 8 години
OXI !!!
17
4
 
24
 
! Отговори
АМА , НЕКА ФАЛИРАТ.. преди 8 години
...ТЪКМО СГОДЕН МОМЕНТ ДА СИ ВЪРНЕМЕ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ ...!И ПАРИ ДА ИСКАТ --ПАК ЩЕ ИМ ДАДЕМЕ....АМА С ГАРАНЦИЯ! /...я Халкидики , я Комотини , я,Солун.../ЩО ДА Е ЗЛЕ....??!!!Цела България е "ЗА"!!!!
16
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да им пратим един камион 4арвени *** барабар с Болен Сидеров това си е щелия електорат на Батака да ПОМАГАТ на горките маляки не да реват за ***