Сблъсъци в Атина: Демонстранти vs полицията

Парламентът вече обсъжда пакета от мерки за икономии
Обновена: 15 юли 2015 23:01 | 15 юли 2015 21:50,
49
Сблъсъци в Атина: Демонстранти vs полицията
Снимка: БТА

Ожесточени сблъсъци между демонстранти и полиция избухнаха тази вечер в центъра на Атина, където парламентът започна да обсъжда мерките за икономии, поискани от международните кредитори на страната в замяна на трета спасителна програма, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Още по темата

Група демонстранти хвърлят запалителни бомби срещу полицаите, които отвръщат със сълзотворен газ.

Анархисти са подпалили с бутилки със запалителна смес микробус на местна телевизия, който гори в Националния парк близо до гръцкия парламент, съобщи ТАСС.

Според очевидци, маскираните младежи са замеряли със самоделните бомби отряд на гръцките специални части. Това се е случило на булевард "Амалия" . Съобщава се за повече от 30 задържани.

Заради демонстрацията са затворени централните улици. Около парламента пък са концентрирани многочислени сили на гръцката полиция.

В митинга участват комунистическият профсъюз ПАМЕ, лявата младежка организация АНТАРСИА, младежите на СИРИЗА.

По-рано днес стана ясно, че над над половината членове на централния комитет на управляващата партия в Гърция - СИРИЗА, са против подписването на споразумение с кредиторите при сегашните условия.

В документа, подписан от 109 от 201 членове на партията, е посочено, че споразумението е било постигнато на фона на "заплахата от неминуема финансова стагнация".

Според тях новата програма за помощ предвижда "унизителни процедури за контрол, които са деструктивни за страната и за народа".

"Целта на лидерите на европейските държави е елементарното унищожение на народа, който изрази увереност, че има алтернативен път на налагания неолиберален модел за строги икономии", се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам на Гърците да почват да Палят БАНКИ а от там това да се пренесе в цяла Европа Да им спретнем и ние на тези От горе един Голям Евро Майдан Че да ги видим тогава Кой на Кого Какво Дължи
14
10
 
17
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Пич..защо ние да плащаме на Гърция.Гърция от нас пари не е искала.Пари иска Европейската мафия от нас за спасяване на Гърците.Разликата е огромна.В случая излиза така:Тези които подкрепяте вие либерастите,точно те сега ще го набутат на всички.А вие пак си ги подкрепяйте.
13
1
 
7
 
! Отговори
Ганчо не спи ,бе... преди 8 години
*** брои парата и чака ....да му припишат Солунската митница!Сега е момента ----ЗА МИТНИЦАТА И АПАРТАМЕНТА......ХА,ХА,ХААААААААААААА
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 14 внимавай какво си пожелаваш ГАН4О ако се събуди първо ушатите ще метне барабар 100 годишнатайм русофилисти4на им банда
11
9
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
*** такъв сън е заспал, че нито протестите в Гърция нито в Европа могат да го събудят.Пък може на *** да си му харесва да си е РОБ.
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПИСНА МИИИИИИИ... от тези тарикати .... щом са толкова независими да се оправят сами
9
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво народа на България е с вас.Така се прави!Ако толкова мислеха за Гърция защо не им помогнаха, когато Турция анексира половината от Кипър. Нали Гърция е член на НАТО.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Минчоа сега отивай да плащаш на тези велики хора уши
7
18
 
15
 
! Отговори
Браво Гърция преди 8 години
Не случайно люлката на демокрацията е Гърция.Днешната 'демокрация' е полу-копие на истинската,за която в момента се бори гръцкия народ.Успех комшии!С вас сме...
6
19
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Напред, Гърция!
5
20
 
19
 
! Отговори
Минчо преди 8 години
Браво Будни Гърци!Един ден света ще ви е благодарен!Сега много мижитурки ще плюят по вас и ще ви наричат мързеливци,но правдата ще възтържествува и то благодарение на вас.Благодаря на Бог че все още има хора като вас.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4 ГАН4О ДА НЕ ИМ ИДВА ПАК НА ГОСТИ КАТО ПРЕЗ 1940 е израза
3
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тихо, ще събудите заспал, от векове ***.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1И ко прайм сега, минаваме на рубли или долари?
1
5
 
38
 
! Отговори
малко смях но верен преди 8 години
БИЯТ СЕ ЗА БЪЛГАРСКА хуманитарна помощ