В Гърция на море, но срещу 4 и 80, в евро

От 7 юли ще плащаме за влизане в южната ни съседка
4 юли 2016 08:07,
68
В Гърция на море, но срещу 4 и 80, в евро
Снимка: архив, Булфото

След няколко дни вече ще плащаме за влизане в Гърция. На 7 юли въвеждат тол таксите на магистрала "Егнатия" - от Промахон до Солун. Плащането за аутобана трябваше да влезе в сила в началото на юни, но гръцките власти не бяха готови с електронната система, която издава билетите за магистралата.

Пунктовете за плащане са построени съвсем близо до граничния пунк Кулата - Промахон. Таксите са 2,40 евро за леки автомобили, 6 евро за автобуси и 8,40 евро за тежкотоварни автомобили.

"На Промахон разбрахме, че от понеделник гърците ще събират по 2,4 евро толтакса от всяка кола, която стъпва на магистралата им", коментира пред "Монитор" български хотелиер, който има къща за гости в Аспровалта.

"Според мен това не е справедливо, защото те са длъжни да осигурят алтернативен път, който да не е магистрала. Така е в цяла Европа, не бива да задължават хората да плащат толтакса. Другата несправеливост е, че от Кулата до Серес е 40 км, а до Солун са още 100 км – таксата е еднаква за всички коли. Таксуват те още на Промахон, а може да пътуваш само няколко километра по магистралата", допълни българският хотелиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Не бе,ще отида на Мутро-слънчака!И 10евро да искат,има за какво.
56
5
 
36
 
! Отговори
Гърка е ГАД преди 7 години
Страх ме е да вляза в тази МЪРЗЕЛИВА Държава!
55
5
 
35
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
Всички които отиват в МЪРЗЕЛИВА ГРЪЧИЛЯ ще са ПРОКЛЕТИ!!!
54
5
 
51
 
! Отговори
Модерен педерал преди 7 години
По-добре единична тол-такса от 4,80 лв. , отколкото дневна винетка за 21 лв. Капиш?
53
2
 
36
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
До Анонименмхм да, това, което ти наричаш плажове, аз наричам ***. Имаме различни изисквания, та няма нужда да обобщаваш с "антибългарин"
52
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой си мисли, че по гръцко няма мутри и всичко е супер легално, значи е голям наивник. Там където има много пари няма закони.
51
15
 
61
 
! Отговори
младен преди 7 години
"В Гърция на море, но срещу 4 и 80, в евро"Лайнарите от ДНЕС.БГ, аре вземете си сменете заглавието. 4.80 е за бусове, камиони и т.н. за коли е 2.4. И да, бих платил и 4.80 за кола щото знам че карам по магистрала, а не по коларски път като на Боко магистралите.
50
4
 
49
 
! Отговори
Боклук с боклука преди 7 години
Вижте го патриота ...хубаво го вижте с колко правописни грешки пише . За съжаление такъв подобен тип ще ви посрещне и обслужи на нашето море.
49
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I kakvo go brasne balfarskia mutro-hotelier kolko shte plashtam???? Plashi me, ili isja toi da pribere tezi pari za smradliv shezlong???? Boje, kolko sa zagrijeni za men! I 24 da stane taksata pak niama da vi stapia
48
16
 
73
 
! Отговори
Баси лудия! преди 7 години
И какво викаш, хората които ходели в Гърция били будали а ти който си в Лaйноморието и ядеш храна 5-то качество и пиеш ментетата на цар Киро си тарикат......
47
11
 
54
 
! Отговори
aha da преди 7 години
Във България още не си стъплан на българска почва и хоп 15 лв. винетка, това по-справедливо ли е??? Аре моля ви се...искам си узакис, сиртакис, тзадзикис и дре*е ми :)
46
8
 
43
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
До Анонимен 46 - аман от анонимни тъпан***ри! Човекът си казва - трябва да има алтернативен маршрут, който да не е магистрала. Който бърза - плаща, който не бърза пие още две бири. Аз лично не бързам, магистралите са удобни, но в никакъв случай задължителни. Предпочитам моите пари да отива за мен, а не за някой друг. Колкото до ешерихията - явно не знаете къде да ходите, но това си е ваш проблем.
45
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па и нагли на всичкото отгоре - длъжни били да осигурят алтернативен маршрут. Тук щото осигуряват. Дупка до дупка пътищата, ама Свинетката трябва да си я купиш задължително. И ако мислят, че по този начин ще принудят хората да плащат по 12 кинта за чадър на нашето Черноморие жестоко са сбъркали...
44
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това са 4.68 лева за автомобил и по 0.39 лева на човек в автобус с 30 места. на който това му е скъпо да бега на мутроморието да гълта ешерихия коли.
43
4
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С подобни статии няма как да накарате хората да ходят в ла*ната по родното Черноморие
42
5
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е че то като билета ми за градският транспорт в София, като сменя 2 автобуса днес и става като тол таксата в Гърция. Разликата е че там е магистрала!
41
8
 
110
 
! Отговори
Гърция преди 7 години
48 ще дам,като знам къде отивам....палми,кивита,маслини,цитруси на всеки метър, чисто море, пресни калмари и туко що уловен октопод , супер обслужване и чистота.....спокойствие и природа......това е Гърция
40
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този хотелеиер да не би да има в мутроландия алтернативен път без да плаща вминетка? От едното село до другото по дупките плаща вминетка на лилито слабичката. А в Гърция поне караш по асвалт като огледало и не си трошиш колата. А тука хем си трошиш колата хем си плащаш на лилито вминетката!
39
2
 
51
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 7 години
Ами Свинетка Павлова и "инджинера" да въведат реципрочна мярка, а не на нас да ни правят свинетките по 200кинта! Аре у уево!
38
8
 
93
 
! Отговори
boby преди 7 години
С най-голям кеф ще си ги платя тия 4.80 евро като знам, че ще отида на чисто море, с хубава храна и добро обслужване. А до нашето море не 4.80, а 480 евро да ми дават - няма да отида!