В Гърция на море, но срещу 4 и 80, в евро

От 7 юли ще плащаме за влизане в южната ни съседка
4 юли 2016 08:07,
68
В Гърция на море, но срещу 4 и 80, в евро
Снимка: архив, Булфото

След няколко дни вече ще плащаме за влизане в Гърция. На 7 юли въвеждат тол таксите на магистрала "Егнатия" - от Промахон до Солун. Плащането за аутобана трябваше да влезе в сила в началото на юни, но гръцките власти не бяха готови с електронната система, която издава билетите за магистралата.

Пунктовете за плащане са построени съвсем близо до граничния пунк Кулата - Промахон. Таксите са 2,40 евро за леки автомобили, 6 евро за автобуси и 8,40 евро за тежкотоварни автомобили.

"На Промахон разбрахме, че от понеделник гърците ще събират по 2,4 евро толтакса от всяка кола, която стъпва на магистралата им", коментира пред "Монитор" български хотелиер, който има къща за гости в Аспровалта.

"Според мен това не е справедливо, защото те са длъжни да осигурят алтернативен път, който да не е магистрала. Така е в цяла Европа, не бива да задължават хората да плащат толтакса. Другата несправеливост е, че от Кулата до Серес е 40 км, а до Солун са още 100 км – таксата е еднаква за всички коли. Таксуват те още на Промахон, а може да пътуваш само няколко километра по магистралата", допълни българският хотелиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
75
 
! Отговори
тюх брей преди 7 години
Проблема е с таксите за камионите!Там ги боли наште,а тъкмо Баце освободи камионджиите да джиткат без ограничения от температури и празници...А на Кафяво море при мутрите не отивам!
36
3
 
78
 
! Отговори
Айдее, преди 7 години
никой на никого не е опрял пистолет в главата да ходи в Гърция.Който иска да ходи там,който е търсач на силни усещания да почива на Черноморието,всеки си решава за себе си!
35
1
 
72
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
И още нещо. Че гърците са наглеци и тарикати , си е вярно. Но какви са нашите - мутри, зетьове и тъстове на разни крадливи депутати. Пример прословутия плаж Силистар. Ами не ходете на този плаж и тъста на Цонев ще трябва да обработва земята си за да изкара пари. А и този плаж не е нищо особено. Какво толкова се прехласвате по него?
34
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7 - до Атина, само че ше се бръкнеш за още 25-30 евро! да, ама переш без проблеми и не се катериш по планините! прават гърците, там има по-малко "батко и братко", повече "Боко"! скоро ше завършат и тая от Александруполис до Игуменица, и тогава ше олекнеме от секъде!
33
1
 
64
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
До Анонимен 30Напълно прав си. Не протестираме за скъпотията на винетките, за некачественото изпълнение на магистралите, че ще те хване морска болест между Ст. Загора и Чирпан по по-бавната лента, тръгнахме да се възмущаваме от цените в Гърция. Аман от про.ст.о.т.и.я.
32
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гърците ще събират по 2,4 евро толтакса от всяка кола, която стъпва на магистралата им", коментира пред "Монитор" български хотелиер, който има къща за гости в Аспровалта.тоя няма пари да се обръсне, тръгнал на бизнесмен да се прави. Що не каже на каква цена дава къщата си и дали плаща някакви данъци.
31
2
 
51
 
! Отговори
Алоооо европейците.. преди 7 години
Стига сте мрънкали. Стойте си у вас тогаз!
30
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След няколко дни вече ще плащаме за влизане в Гърция.за неграмотните журналисти разлика няма между плащане за влизане в Гърция и такса за магистрала.
29
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14 - кви милиони бе, пич. стоката дето я карате за бг е ***, не струва пукнат грош, не плащате и мито и сте само на кяр. загуби - легенди! кой ви верва?
28
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мрън, мрън, дай на българина да мрънка, като че ли ходенето в Гърция е задължително, като не ти изнася - не ходи!Тук трябваше да се мрънка като направиха винетката майка си и баща си, а пътуването си остава ад под небето, заради вечните ремонти по цяло лято!
27
0
 
45
 
! Отговори
ДО 21 преди 7 години
ПИЧ ХАЙДЕ СТИГА С ТИЯ ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ ТЕ ТРЯБВА ДА ФАЛИРАТ ЩО ТО КОЛКО ВРЕМЕ МИНА УСИГОРОВКИ НЕ СЕ НАУЧИХА РЕАЛНО ДА ПЛАЩАТ ЗА СМЕТКА НА ТОВА НА ДАИ ПЛАЩАТ КАКТО ТРЯБВА
26
6
 
53
 
! Отговори
мечо пух преди 7 години
като не ви харесва ,ходете да се валяте в гюбре на нашето "кафяво" море
25
3
 
59
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
А седмична винетка за БГ-то колко чини?
24
2
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на Силистар като ти вземат такса за колата за да се добереш до морето, което е незаконно защо не се говори.
23
23
 
62
 
! Отговори
иол преди 7 години
Аз в държава, кпято години наред ни наричаше бедни, прости вместо да се опита да ни помогне,като съсед ...парите си няма да инвестирам там! Слънчака не е единственоото чясто. Златни пясъци, кранево, созопол, китен, ахтопол, синеморец , несебър о още куп места. Стига се превземахте с нашето море.
22
2
 
53
 
! Отговори
дъ мелон преди 7 години
На някои места у нас входа е толкова и колата не се движи.
21
7
 
74
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Голяма работа, че ще платим има няма 10 лв. Аз редовно плащам и 20 Евро в едната посока за ферибот и пак избирам Гърция и пак ще ходя там и пак няма да давам пари на Черно море, защото мутрите го превърнаха с пумийна яма! Ако някой не иска да плаща 3 или 5 Евро да мине през Илинден и няма да плаща. И като стигне в Гърция ще плаща само това, което пие, за да лежи на шезлонг, а не по 30 лв. за умрял рекламен чадър и два изкъртени шезлонга, както е на българското море.
20
29
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
две зими подред грьцките трактори сьсипват бьлг фирми и вие сте трьгнали кьм гьрцияда им пьлните гушите оставете ги да фалират и да се грьмнат
19
4
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отидете в Слънчака, както го нричат селяните, а гражданите го наричат Слънчев бряг. Там мутрите ще ви съдерат с такси.
18
5
 
44
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
За магистралите все още не плащаме за всяко ползване. Винетките са друго нещо.