В Гърция на море, но срещу 4 и 80, в евро

От 7 юли ще плащаме за влизане в южната ни съседка
4 юли 2016 08:07,
68
В Гърция на море, но срещу 4 и 80, в евро
Снимка: архив, Булфото

След няколко дни вече ще плащаме за влизане в Гърция. На 7 юли въвеждат тол таксите на магистрала "Егнатия" - от Промахон до Солун. Плащането за аутобана трябваше да влезе в сила в началото на юни, но гръцките власти не бяха готови с електронната система, която издава билетите за магистралата.

Пунктовете за плащане са построени съвсем близо до граничния пунк Кулата - Промахон. Таксите са 2,40 евро за леки автомобили, 6 евро за автобуси и 8,40 евро за тежкотоварни автомобили.

"На Промахон разбрахме, че от понеделник гърците ще събират по 2,4 евро толтакса от всяка кола, която стъпва на магистралата им", коментира пред "Монитор" български хотелиер, който има къща за гости в Аспровалта.

"Според мен това не е справедливо, защото те са длъжни да осигурят алтернативен път, който да не е магистрала. Така е в цяла Европа, не бива да задължават хората да плащат толтакса. Другата несправеливост е, че от Кулата до Серес е 40 км, а до Солун са още 100 км – таксата е еднаква за всички коли. Таксуват те още на Промахон, а може да пътуваш само няколко километра по магистралата", допълни българският хотелиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
63
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
А Митьовците по морето какви са - не са ли мазни наглеци? И 20 евро да направят таксата, хак ще ходя там на почивка, просто защото там е чисто и НОРМАЛНО!
16
41
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко е .Още по-скъпа да ви я направят, задето ходите да си давате парите на мазните наглеци.
15
6
 
50
 
! Отговори
Рррр преди 7 години
Ми нидейти ходи у Гърция и няма да плащати. Хем искати да сти иврупейци,хем нищети да плащати
14
32
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, тука 2, 50, там 3,50 и неусетно ви цакат ли цакат. А вие ходете да им правите оборот при положение, че всяка година техните стачкуващи ни нанасят милиони загуби!
13
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно,съвсем скоро и у нас през 5 метра ще наслагат система за скубане! Гарантирано от....вие си знаете! Само в БГ демокрацията има тоталитарен вид и то от най- долния мутробандитски и политикомошенически тип.
12
8
 
63
 
! Отговори
М. Аврамова преди 7 години
Ами, там държавата поне си знае интереса... правят пътища и знаеш за какво плащаш... аз съм - ЗА това. В нашата мила България обаче се кланяме и сваляме шапка на вс живо що е ром, турист, бежанец, а за "простолюдието" дето бачка, плаща заплати на неимоверно раздутата държавна администрация, която естествено и не работи.... нас кучета ни яли, плащаме данъци, винетки, всякакви такси и таксички и защо.... е иначе няма как да правим евала на гореизброените, важни господа и дами... от всякакви етноси
11
7
 
55
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Защо да трябва да има алтернативен безплатен път? Един вид да може човек да кара безплатно в Гърция, нали?А в БГ-то защо не може да се кара безплатно, а винаги трябва да купиш винетка?Затова Гърция е права, след като ние дерем, защо и те да не дерат?
10
2
 
83
 
! Отговори
Споко преди 7 години
Ако един грък иска да види Роженския манастир, трябва да си купи винетка поне за една седмица-15 лева.15 км магистрала и после пътчето е калпаво, ама няма избор.Нали няма да идва всеки ден, за да си "избие" винетката ?През Сърбия и Хърватска всички плащаме и не питаме "защо" ! А сега ни плашат....Няма страшно.
9
1
 
53
 
! Отговори
redordead преди 7 години
до 6, сигурен ли си, че не взимаме такса или винетките в БГ са станали безплатни?
8
0
 
56
 
! Отговори
до Бранник преди 7 години
В Гърция плащаме ли винетка, щото тука е така. Коѝто е тръгнал на море това няма да го спре - една бира в таверна е 3.5, а узото 200 мл. е 6 евро. За сега до Серес няма изцяло магистрала, но от там до Солун е перфектна.
7
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам против да платя такса... ама завършена магистрала до Солун има ли? До съвсем скоро не беше. Някой ако е минавал скоро може да сподели... И в Бг нямам против да плащам такси за магистрали - стига да получавам качество.
6
17
 
49
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Ние пък строим магистрали до Гърция и не вземаме о и стотинка от всякакви наши и чужди туристи. Това е защото сме благоденстващи за разлика от цяла Европа.
5
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми , карайте през гоцето, там е алтернативният път без толтакса или през маказа и от там за серес. намерил влах таковата , па била рунтава!
4
1
 
78
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Но винетки няма. Плащаш само когато караш.
3
0
 
54
 
! Отговори
maca преди 7 години
Хайде стига сте ревали през маказа като се мине отдавнааааа се плаща тол такса.
2
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taino se nadyavam Gurciya da izleze ot EU
1
12
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер.. голяма работа. 5 евро. В гърция поне като даваш пари получаваш нещо насреща