Газови бомби избухнаха в Атина, няма пострадали

Целите са били офиси на експерти по трудово право
5 яну 2017 11:10, Елка Василева
5
Газови бомби избухнаха в Атина, няма пострадали
Снимка: архив, Reuters

Газови бомби избухнаха тази нощ в Атина. Целта на нападателите са офиси на експерти по трудово право. Няма жертви и пострадали след спешната реакция на пожарната и полицията, съобщи БНР.

Неизвестни засега лица, вероятно анархисти според полицията, са поставили запалителни устройства пред офиси, собственост на Съвета на мъдреците. Това са експерти, които предложиха на правителството план за преговори с кредиторите за промените в трудовото законодателство. Членовете на Съвета досега са получавали само телефонни заплахи.

Отделът за борба с организираната престъпност разследва случая.

Взривните устройства избухнаха тази нощ на различни места. Силите на пожарната успяха да спасят няколко души от сградата, в която се намира офисът на Центъра за европейско и конституционно право. Гъстият дим от пожара предизвика паника, но няма пострадали.

Полицията засили личната охрана на членовете на Съвета на мъдреците. Полицаи коментират за медиите, че целта е била предупреждение и сплашване. Затова и самоделните взривни устройства са задействани през нощта. Разследването продължава.


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Кой пръдна?
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До газова бутилка
ти пък вземи се скрий,голям експерт се извъди както повечето тук,не дочели а бързат да коментират.ти вземи да разбереш ти в кой свят живееш защото май и ти не си наясно.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой би ли обяснил какво е това газва бомба? Коктейл мол'отов знаем!