Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00,
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
Както стана ясно възродителен процес не е имало,всичко е било измислено от петата колона на Турция у нас.
33
1
 
0
 
! Отговори
авТУРА преди 7 години
До ЧС da/да YES
32
3
 
7
 
! Отговори
Косовският сценарий преди 7 години
Kosovo 2.0 Смяхме се на Сърбите признахме Косово. Ето сега на нас ни дойде до главата... Много ми е чудно, какво смята Ердоган да постигне с тия простотии?
31
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
ДОСТ има потенциал да вкара няколко депутати в парламента, но ако останалите партии не използват тези гласове, те ще бъдат без значение. Най-вероятно обаче Местан ще играе по същия начин - ще дава подкрепа без да са му я искали явно, а зад кулисите тя ще се използва. Така например в предното Народно събрание мина гласуването за 16-те милиарда за заеми на ГЕРБ - с гласовете на Местан (а Бойко уж не му ги беше искал).
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
што за заглавиe
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възродитeлeн Процeс сeга дъвка ли стана , а нe бeшe ли Гeнoцид
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия е направил своя възродителен процес по времето на Хитлер, ИСпания - по времето на кралица Изабела и никой не е казал "копче", а на нас като понаритаем някой резак ни пищят разни НПО-та. нищо Тръмп ще ги нарита, сега ведънж да му мине бюджета и НПО-тата са дотук.
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абe Гл.Рeдакторe ти колкова ли си малоумeн , на какъв eзиk да сe върти клипа в Турция на български ли искаш
26
6
 
2
 
! Отговори
ДПС преди 7 години
Ишаллах 2020 ще съставим правителство със ЕвроРома президент Халил Далярак и министър Тепегьоз Амчъков.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция бе голяма и европейска държава по времето на Тансу Чилер, но сега е просот една азиатсак пустиня, която няма нищо общо с Европа. Ако бях на мястото на Меркел щях да наритам ЕРдоган обратон в Анадола. Имигранти ли - БООООООЙ! субсидии за Турция ли - Глоби! ще видим как ще се заканав ЕРдоган!
24
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До ВасилевМухльо си и ти и твоя идол Ердоган
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чаушeску e примeр , как става
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Местан да му направят една хубава чаламба и ще спре с мераците!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възродитeлeн Процeс e ясeн но няма и eдин осъдeн , що пък трябва
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 13 - не са едни и същи авторите, не са. Доган, има основна вина за атенатите. В един момент като се отвориха границите, можеше да няма атентати, но те продължиха. беше правил и изказвания. държавата трябавше да го осъди доживотно, както е във всяка цивилизована държава -за държавна измяна.
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше толкова велика Турция, турците щяха да си стоят в Турция.....Те са пръснати из цяла Европа.....айде Юсуф, Мюсуф и Асан да ми обяснят????
18
9
 
13
 
! Отговори
горо преди 7 години
За изкланите тракийски българи ще кажат ли нещо в клипа ? Или за арменския геноцид? Нашия възродителен процес излгежда мил и човечен пред делата на Турция.
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ряззаните нещо много нагли взеха да стават, марш в Турция да се кланяте на Великия Ердоган, за къв *** гласувате в България?????Като е толкова велик Ердоган и Турция защо сте се пръснали из цяла Европа бе, рязаняциииииииииии????????
16
2
 
12
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
В този клип трябваха да сложат кадри, как лидера им местан се целува с един от наследниците (станишев) на тези които направиха възродителния процес...
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да има нещо невярно в това което казва тежкия мъжки глас?