Заев за договора с България: Няма дилеми, има две държави!

Министър-председателят на Македония иска да го подпишем
19 юли 2017 09:45, Петя Славова
59
Заев за договора с България: Няма дилеми, има две държави!
Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят на Македония Зоран Заев коментира пред парламентарната комисия за външни работи Договора за добросъседство с България.

Още по темата

Той подчерта, че наличието на такъв би означавало затваряне на открит въпрос, който страната има с източната си съседка, пише скопското електронно издание "Телеграф".

"Няма да е краят на света, ако не го подпишем, но би било чудесно, ако това се случи", заяви премиерът, изразявайки увереност, че сделката е добра за Македония и ще бъде подписана на 2 август, Илинден.

"Договорът е добър за националните интереси на Република Македония. От държава с проблеми, ставаме държава, която решава проблемите. С договора правителството още веднъж потвърждава уникалността на македонския народ, македонския език и македонската идентичност. В договора няма дилеми, че става дума за две държави, два езика и два народа", заяви Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следвайки челния руски опит предлагам името Новобългария!
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЧЕТИ ПОВЕЧКО ИСТОРИЯ -ГЛУПОСТИ ПИШЕШ.КЪДЕТО ЖИВЕЯ СИ РЕЧ ПИРИНСКИЯ КРАЙ НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ ЗА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ а това го е наложил Г.Димитров -областите са 5 - а македонци няма .Няма как да стане това ,че при положение в Шар планина живеят Турбеши или ГОрани както им казват те са Българи над 200 хил. са .А за македонци се определят само сърбомани те с промити мозъци.
34
3
 
30
 
! Отговори
Eмо преди 6 години
Договорът трябва да бъде публикуван преди да се подпише, за да знае предварително българският народ дали е отново предаден или не! Нали все говорим за прозрачност?
33
2
 
13
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Да, но и 4 папи да го галят по празната кратуна, тя няма да се напълни повече.
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали никой не се съмнява че ще бъдат потъпкани българските национални интереси за да бъде погален някой по главата! ?
31
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На българите, които така неистово се радват, че Македония щяла да бъде ислямизирана от косоварите, ще кажа само, че когато мечката заиграе при комшиите идва и у нас.От години се разработва план за отделяне на Родопите от България и присъединяването им към Турция. Както е било повече от 6 века.
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е тайна че повечето от македонците с така наречено българско съзнание, са го придобили същото единствено заради ЗАВЕТНИТЕ ПАСОШИ, даващи им право да пътуват в ЕС. В момента в който и Република Македония стане член на ЕС, ще има значително спадане на броя на регистрираните от Шибидар Димитров българи в Македония.Защото в Македония и до днес най-голямата обида е думата бу-га-рин.
29
1
 
15
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Когато се каже от компетентните български власти че договора е такъв какъвто трябва да бъде,нека се подпсва.Но....македонски език.....два народа.......Нека ясно да бъде упоменато до 1945 год. какво е било и след тази дата как стоят нещата.ЗА ДА СЕ ЗНАЕ ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ... и да се подпише и ПОМНИ...
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що така не им хващам вяра на макетата? И от кой зор ще ги правим европейци? Те и без това вече имат БГ паспорти ....
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българинът, независимо дали живее в македония или българия, ако има далавера или може да 'изкористи нещо', както казват из вардарско, ще се запише и марсианец. румънците са един прекрасен пример за това.
26
2
 
11
 
! Отговори
до Зозо преди 6 години
Ну, Заев! Погоди!
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е че то недоброто съседство винаги от тях е идвало.Те постоянно се правят на клоуни и сърбеят и слушат какво им казва Белград и т.н. ...
24
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си ако Македония влезе в ЕС, колко българи ще се определят като македонци, защото вече няма да имат проблем да пътуват в Европа с македонски документ.Дори без да си сменят документа, ще се заявяват смело при преброяванията като македонци. Тук председателят на читалището на последното преброяване настояваше да бъде заисан македонец. Потомък на бежанци от Егея.
23
1
 
25
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
не знам какво си пил или шмъркал, обаче държава македония не е имало никога. ако говориш за географската област - то не са 3, а 5 части, като 2 от тях се намират в момента в сърбия и албания. за сметка на това, днешната държава фиром има около 1/3 албанска територия, 'закачена' към себе си - все 'радости' от сръбско-югославския период. през 2017 г. има македонска нация, но македонски етнос никога не е имало. това им е проблемът там и затова са скарани със съседите си.
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този договор е поредния шанс на ББ да предаде България под диктовка на началниците. Той се интересува повече от Катар, където има далавера, а в България вече всичко е окрадено.
21
11
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До АнонименАбе то е ясно, че ти по-далече от Станишев и Нинова не виждаш. Я кажи какво ще прави твоя вожд Путин, когато и Македония влезе в НАТО и ЕС?
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо след разпадането на Югославия да поискат съюз с нас , а даже федерация можеше да се състави,те се държаха като ощипана булка и нападаха като бесни ***.Без поводи си правят и досега неуместните нападки,претенции имат......Насила хубост не става!Да се въргалят в помията и злостта си, а България и без техните глупости ще мине!
19
11
 
21
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Аз лично съм Против подписването на Договора с тази Непризната Държава .Няма да се изненадам ако в този договор се признава Благоевград и Пиринска Македония за територия на БЮРМ .
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче най-македонец е македонецът от Русе - Шкембе войвода.Хитрият комсомолски секретар, който открадна името ВМРО.
17
3
 
10
 
! Отговори
12 преди 6 години
Премиерът каза така, а на мен пишете минуси! Запомнете! Каквито и лай на да подпише Борисов, Румяна Коларова и Биков Тома ще обясняват измъчено по телевизиите за гениалния му ход, остър рефлекс на дипломат в сложна ситуация и бляскав успех във външната политика. Същото направено от Станишев например ще бъде поредното предателство на БКП. Като секса.Ако те опраска Цецка е любов, но ако те налази Йотова се определя като изнасилване.