Смяна на пола в Гърция? Църквата обяви "свещена война"!

Ако законът бъде приет, "предците ни ще се обърнат в гроба"
6 окт 2017 12:35, Елка Василева
70
Смяна на пола в Гърция? Църквата обяви "свещена война"!
Снимка: архив, Reuters

Гръцката църква обяви "свещена война" на правителството и народните представители, след като парламентарните комисии одобриха законопроект за смяна на пола от 15-годишна възраст.

Преди дни църковното настоятелство на Света гора отказа да приеме гръцкия премиер, който публично обяви, че е атеист.

Законопроектът за смяна на пола от 15-годишна възраст е в синхрон с европейското законодателство, коментират депутати от парламентарните партии, готови да подкрепят вота в парламента, предаде БНР.

Църквата реши да защити "божествените закони". Днес монасите от Атонската обител в официално писмо до парламента настояват да се проведе референдум и гърците да решат.

В обръщението се посочва, че ако законът бъде приет, а това ще се случи до няколко дни, "предците ни ще се обърнат в гроба".

Проведе се и извънредно заседание на Светия синод на гръцката ортодоксална църква. Епископът на Атина и цяла Гърция Йеронимос поиска незабавно да се оттегли проектозаконът. Главата на гръцката църква дори в прав текст препоръча "правителството да се занимава с реалните проблеми на хората".

В социалните мрежи гърците смятат, че СИРИЗА са прекалили с "явния израз на атеизъм".

Депутатите от партията "Независими гърци" - коалиционен партньор в правителството, също подкрепят църквата. Крайнодесните от "Златна зора" обвиняват Алексис Ципрас в потъпкване на традициите на нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
20
 
! Отговори
5Г ще те изпържи преди 6 години
До XAXAXAXAXAЩе те видя като след години забранят секса между мъж и жена и ти се падне по погрежка мъжка секс кукла с проблем в челюстната хидравлика..
18
6
 
15
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Аз съм атеистка, но пак съм против смяна на пола, то това няма нищо общо с Господ.
17
4
 
17
 
! Отговори
Точка Омега преди 6 години
Един пол, една валута, една държава, една любов, един бог, а вие зяпате с отворени уста и преживяте люцерна. Надянаха ви хомота, а вие даже не сте се и осъзнали още.
16
25
 
9
 
! Отговори
XAXAXAXAXA преди 6 години
Кефи ме как коментиращите сякаш са излезли от средновековието - вавилонски блудници, антихристи, врящи казани, плоска Земя... Добре, че светът не се съобразява с вас и напук на тези, като вас, е измислил високите технологии, че да имате къде да си пишете глупостите и да си слагате сами плюсовете :D
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГМО-то не прощава. То е измислено да променя мозъци. Да смениш пола на 15 годишно дете което още незнае на кой свят е? Такова нещо господ никога няма да прости. Най християнската държава която е раздавала вяра в цял свят ако приеме този закон то това ще означава че свършека на света е наблизо!
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаТя църквата е спец и ще ти каже какво и как да мислиш, а ако не искаш - малко мъчения, докато 2+2 стане 5
13
3
 
27
 
! Отговори
шматка преди 6 години
По се притеснявам да не стане задължително
12
4
 
16
 
! Отговори
666ЛУЦИФЕР666 преди 6 години
ЕС е Вавилoнската Блудница яхнала звяра и носеща нов светвен ред на разврат и пошлост. Сградата на Европарламента и без туй прилича на Вавилонската кула Юнкер е антихриста.
11
4
 
22
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Ужас..... Как може да смениш пола на 15 годишно дете??????
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКъде да погледна за кривината на земята, през плоската ти кратуна може би.
9
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата е аут - 21-ви век сме. Крайно време е хората да скъсат с някои идеологии, мачкащи хората от векове... Колкото до половете - това си е лично решение за всеки отделен човек. Ако някой е тръгнал да си сменя пола - прав му път, това засяга само него и неговия личен живот. Утре една друга църква, ако ви каже, че е забранено да се самоопределяте като християни, ще скочите до небето от възмущение, но нали "това сега мен не ме засяга" - затова сега сте против.
8
3
 
21
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Хората много неща ще станат като плюскат като разпрани евтини суджуци внос от ЕС тъпкани с женски полови хормони рога и нокти от прасета болни от свински грип.
7
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако слушахме църквата, още щяхме да мислим земята за плоска, да си светим на свещ и да ни горят по кладите.Ае ще ги и ... у фанатиците в черни рокли ми ходят още в 2017...
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АндроидИма и казани за андроиди, нали знаеш, с врящ катран..
5
26
 
4
 
! Отговори
Андроид преди 6 години
Хората станаха she-male а църквата още проповядва канони от преди 2000 години. Струват ми се леко демоде тия от синода.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Законопроектът за смяна на пола от 15-годишна възраст е в синхрон с европейското законодателство"Въобще всякакви извращения са в синхрон със законодателството на брюкселските травестити.
3
4
 
31
 
! Отговори
златният млрд преди 6 години
Сатанистите налазиха всяка държава. Скоро няма да ви позволяват в родилните домове да вписвате пола на новородените, а това право ще им бъде дадено на тях след навършване на определена възраст (и след като школото им промие хубаво мозъците). Идват Последните времена, а вие вече сте се предали, прегърнали Новия Световен Ред.
2
2
 
25
 
! Отговори
smej преди 6 години
Сложиха намордника на Гърция и я водят на къс повод. Или късаш повода и хвърляш къчове като Турция, или ставаш лека-полека безлична част от мултикултипазара на големите пари. Но май и да хвърляш къчове не помага.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от сириза взеха властта като анти-европейци, националисти, малко русофили си падаха, старите национални и православни ценности... всякакви такива бълваха.А сега?!