Ердоган: Подавам оставка, ако намерят мои сметки в чужбина!

Опозиицята: Членове на семейството му са изпратили милиони в офшорки
26 ное 2017 19:30, Анисия Иванова
82
Ердоган: Подавам оставка, ако намерят мои сметки в чужбина!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес в Истанбул, че е готов да подаде оставка, ако опозиционната Народнорепубликанската партия /НРП/ успее да докаже, че той има сметки в чужбина, предаде ТАСС, позовавайки се на турската държавна телевизия ТРТ.

"Ако можете да потвърдите, че моите пари са в някакви банки зад граница, аз ще подам оставка от президентския пост", заяви Ердоган.

В изказване пред парламентарната група на НРП на 21 ноември лидерът на опозиционната партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че членове на семейството на Ердоган са "изпратили милиони долари в компания, базирана в данъчни убежища в чужбина".

По-рано Кълъчдароглу критикува управляващата Партия на справедливостта и развитието, че е пресякла усилията за предприемане на разследване за евентуално участие на синовете на премиера Бинали Йълдъръм в офшорни компании.

"В коя офшорна компания имам участие? Докажи го. Ако не можеш, напусни политиката. Ако успееш, аз самият ще се откажа от кариерата си и президентския си пост“, заяви Ердоган.

Ердоган заведе иск за обезщетение от 1,5 милиона лири /380 000 долара/ срещу Кълъчдароглу заради неговото изказване. Йълдъръм също заведе дело за обезщетение в размер на 500 000 турски лири срещу два опозиционни вестника в Турция заради информации за разкритията на "Парадайз пейпърс" и предполагаеми връзки на неговите синове с офшорни компании.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
21
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"От офшорките няма да намерите щото със тях Ердоган купуваше оръжия за ИД и те свършиха ама в сина му може и да има още няколко сметки. Разбиха ИД и Ердоган си закри сметките."Абе ***, всички терористични групи са създадени и се хранят от ФАЩ!!!Кво направи сащ с ид преди няколко седмици :-) :-) :-) :-) в Ракка...Льонсьо!!! Е заради такива като теб България е на такова жалко ниво!!!!
10
4
 
22
 
! Отговори
Великият везир преди 6 години
До Босфорският фукльоВ Италия е забранено на сина на Ердоган да пребивава, заради пране на пари и т.н. - студентската му виза е анулирана!!!:)Тати му веднага да подава оставката!!!:)
9
4
 
12
 
! Отговори
Босфорският фукльо преди 6 години
Ами да я подава или още не я е съгласувал с Пощенския си гълъб?!:)
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От офшорките няма да намерите щото със тях Ердоган купуваше оръжия за ИД и те свършиха ама в сина му може и да има още няколко сметки. Разбиха ИД и Ердоган си закри сметките.
7
2
 
16
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Ако бъдат намерени сметки на негови приятели и роднини?
6
7
 
5
 
! Отговори
преди 6 години
v tazi kochina svalqt registracionni tabeli za puknat migach te shte komentirat chujda panica are are stigo tolkova naglost
5
3
 
25
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Днес Ердоган имаше разговот по телефона и с Бойко... Разбраха се заедно да открият Реставрираната Желязна Църква в Истанбул, защо не пишете и за това!!!???
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти не крадеш пари Ердогончо, ти крадеш власт и суджук, ако намерят опозицията в затвора какво да направят със тебе ?
3
2
 
26
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Кълъчтароглу да да де сметка първо, къде отиваха парите, когато той беше началник на НОИ... Нои фалира, по негово време...представяте ли си...!!! Кълъчтароглу е пионката на тоя и оня... Колко избори загуби не подаде оставка, а вика все, че ако не спечеля ще подам оставка :-) :-) :-) :-) този ***...Ердоган ще те изкара от джоба си и ще те завърти кат пумпал бе Клоун!
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опозицията вече е в затвoра всички които могат да докопат власта са набедени за терористи, а турците се притесняват за сметките на ислямо фашиста Ердоган ха ха ха.
1
9
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Поредния тарикат.Абе Ердогане не си толкова глупав да откриеш сметки на твое име.Турците и те не са толкова глупави че да се вързват на сърцераздирателни изказвания