Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 63 Не се лъжи за никакво Беломорие,просто Великите отдавна са взели антибългарско решение по въпроса и няма да ,се перомени!Турция,ако реши да навлезе в Гърция,значи край с държавата им!Но явно Ердоган не осъзнава едно важно нещо!Всички Велики сили ще са зад Гърция и ще разрешат на Русия да покаже силата на ракетните си войски!Никой няма да се съгласи на повторно навлизане на Турция на Балканите,хората на Запад ще са възмутени,а те са избиратели!
64
5
 
12
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тая работа ще избие нанякъде,ама де да видим!Да не стане Константинопол пак гръцки.....Щото ако две натовски страни воюват помежду си,помощта за едната от външна страна няма да е агресия!От друга страна не е много добре Константинопол да се върне на гърците-веднага ще вдигнат цените алчните ко*елета!
63
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Б7ългария още има територии в Гърция и Турция. Спокойно можем да вкараме умиротворителни сили в губещата страна и да ги държим там до края на човечеството. Проблема е, че нямаме сили ;)))))
62
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците не са близки на никого. И винаги са ни цакали. Много искам да се запукат с турчетата. И едните, и другите ще ядат бой. Гърците ще получат това, което заслужават, а турците ще получат удар и в гърба. Каквито са свикнали да правят, но не и да поемат. Ще бъде шоу. А ние с пълно право ще можем да затворим границите и с двете държави аради опасяния от тероризъм.
61
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия, Великобритания и САЩ винаги са били на страната на Турция. Турция е техен галеник! Единствената страна, която се е била в безброй войни срещу турците, това е Русия! Турците набират сила. Ще назрее момента, в който ще поискат нови земи. Запада ще си мълчи защото иска-неиска Туркия им е важна!Единствения ни шанс да оцелеем е да се молим да ни защити Русия и да избесим *** предателите, които ни скараха с братушките!!
60
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родриго Дутерте, президента на Филипините е сьщия цинги като турчилата. Псува като турците, позволява си какви ли нецорзорни думи.
59
4
 
20
 
! Отговори
гого преди 6 години
да видим член пети на НАТО как ще се задейства, кохо ще защити, да му мисли България с "модерната си армия"
58
5
 
8
 
! Отговори
До Айше преди 6 години
Дали и колко си Айше, не коментирам. Но някой ден, пробвай се да поразсъждаваш и върху следното:- през 1950 г. населението по света е било около 2.5 милиарда (2 500 000 000) души- 1980 г. - 4.4 млрд- 2000 г. - 6.1 млрд- 2010 г. - 6.9 млрд- 2015 - 7.3 млрда през 2020 се очаква да надхвърли 8.0 млрд!Та като говориш за 2050 г., колко мислиш, че ще са хората тогава? И как ще се изхранват, ще имат ли достатъчно вода за пиене? А земя?И ако се объркаш, питай бащицата си, може пък той да знае.
57
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция ще бъде следващата нападната държава след Сирия от Анадолския Хитлер (Ердоган дори има същия мустак). Неслучайно само преди месец заговори за РЕВИЗИЯ на лозанския договор. Точно както Хитлер навремето е пледирал за ревизия на договорите за Данциг/Гданск.Кюрдите се биеха срещу ислямска държава и освободиха цяла северна сирия. За награда получиха мълчание от Запада, когато ги нападна Аскера. Запада си мълча и за Кипър. Ще си мълчи и за Гърция/България. Помнете ми думата!
56
21
 
12
 
! Отговори
Галата сарай преди 6 години
Прости сте и прости ще си остане те. Вие Българите ако бяхте голяма нация нямаше да бъдете в това положение. Само *** и Пенсионери са останали.Правитесе на националисти,а всички избягахте. Отидете в Турция и вижте в какъв стандарт живеят. На трастика в Испания там вие мястото. Има и Точни Българи Определено
55
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция фалира и няма пари за армия и сега е момента и България да си върне Гюмюрджина и Ксанти но ГЕРБ са антибългари и не искат ревизия на Ньойския договор.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Айше ....Супер, ние пък ще Ви превърнем страните в стъкло ...
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търси се конфликт.Хора,не се поддавайте провокации и конфликти!Гърците са ни близки,но не се поддавайте на провокации!
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
53 - Брат, за кщрдите, н никои не казвам по какъв, но виж, Гърция е друга работа...
51
6
 
7
 
! Отговори
PD преди 6 години
Каква новина, какво съдържание, какъв стил, и маса неумни коментатори търкат клавиатури, за да изкарат списващите сайта, за коричка леб и с хайвер, за господарите им.А да се хвалят с Африн, могат само слугинажа на Ердоган. Всички по интелигентни от зеленчик, видяха, колко струва турската армия.
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз, ако съм на Гърция, сега ще взема още 20-30 милиарда кредити и директно, ще ги дам на всяка група, която им има зъб ....
49
1
 
9
 
! Отговори
От Китай преди 6 години
Абе Айше, абе Къзъм , а коя година ще ни задминете нас? И будизма не е ли по-права вяра от вашата, след като буда е отредил ние да сме най-много?
48
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато кучетата лаят, керванът си върви. За 13 дена от операцията в Африн при девиците са изпратени 800 терориста. Забележете, без нито една жертва от цивилното население!!!
47
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за Гърция. Тази красива страна ще бъде смачкана от Турция. Икономически, демографски, военно, всякак. Запада ще мълчи както мълчи сега за стотиците избивани кюрди всяка седмица. Кюрдите също са съюзници на САЩ и ЕС и какво от това? Америка дори спря да им доставя оръжия!! Толкова са се респектирали от Ердоган пу..вците от *** Запада. По същия начин ще мълчат като Аскера започне да коли българи и гърци. Помнете ми думата! Неслучайно Ердоган повдигна въпроса за лозанския договор!!
46
7
 
24
 
! Отговори
Рамзи преди 6 години
Хубави хора са турците. Ама да не си им съсед. Да си 2 - 3 хил. КМ от разстояние. Като холандските меки китки, дето им се дървиха миналата година. Или Австрия, дето хич не ги ще в ЕС. Ако си съсед с Мордор, дупе да ти е яко, ако портите се отворят и многохилядните орди от *** нахлуят в Родината ти.