Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АйшеКой ви е крив че не правите деца?..лихварите! те убиха българия!
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Необитаем скалист остров с размери 100 на 200 метра, много важен, няма що
43
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава работа ама турска .............
42
4
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Твоите сънародници и това не умеят я,какво да кажем наистина *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТЕ
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От много възпитаните и умните българи от силна музика човек не може да се наспи като хората,*** аде по бетер
40
1
 
5
 
! Отговори
yoyo преди 6 години
Нато и евро атлантическа солидарност
39
40
 
14
 
! Отговори
Айше преди 6 години
Кой ви е крив че не правите деца? На нас Ердоган ни каза да правим много деца! Така демографски ще залеем Европа! През 1920г. сме били 20м., сега сме 80! През 2050 искам да станем 150! Иншалах! Не се плашете, четете корана! Много по-добра и права религия от християнството, което ви провали!
38
7
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До ОсманНе виждам проблем кораби да си плуват около Смирна...
37
6
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Добре, турците ще превземат света и какво ще стане? Ще се самоизядат едни други след това. Възможности на турската нация се свеждат основно до "юруш". Благодарение на запада станаха цивилизовани до известна степен и почнаха да отбелязват напредък в няки области.
36
9
 
25
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Само в Източна Тракия на турска територия българите са над 3,5 млн. Това са чисти етнически българи, които говорят български и се определят като българи. В районите на Одрин и Люлебургас теса на практика 100 % от населението.
35
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименХич не се съмнявай,че С.Арабия финансира и вдъхновява ислямското нашествие в Европа!Обаче организацията идва от Израел....
34
11
 
10
 
! Отговори
PSV преди 6 години
Какви са тези статии. Тези от Днес бг си правят *** с нас. Супер са да насъскват народа. И вие кълвете. простотията не по животните а по хората.
33
5
 
37
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Алоу,евроатлантиците!Къде сте да ни обясните,че членството в НАТО давало 100% сигурност!Помните ли навремето като влизахме в НАТО и попитахме какви гаранции ще ни дадат САЩ срещу Турция?Въртяха,сукаха и накрая заявиха,че след като сме съюзници,няма да има проблеми.Е да,ама не!Войната *** на вратата,а ние сме със свалени *** заради същото НАТО....Впрочем самите САЩ ни наредиха да си нарежем ракетите.То вярно бяха стари и неточни,но с малко материал от Козлудуй щяха да свършат работа!
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БулгарВярно е. Иде края на бялата раса и на европейската цивилизация. На тяхно място - пещерен ислям, ходжи, обрязване на жени и забулване, молене по десет пъти на ден, строежи на чудовищни джамии, връщане на средновековни наказания... общо взето си представете Саудитска Арабия. Даже имам големи съмнения, че именно саудитците финансират ислямизацията на белия човек. Демографски и с агресивно налагате и промотиране на исляма и купуване на политици. Учат ги да се женят за европейки и да ги ис
31
3
 
34
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Все още си мисля че Ердоган има малко разум и не би рискувал война с Гърция. Едно е да нападнеш доброволни формирования на кюрдите където имаш огромно предимство във въоръжението, друго е да атакуваш страна със собствена флота, ВВС и професионална армия. Дори Турция да е по-силна ще понесе много загуби. Тук не говорим само за човешки жертви - цели отрасли на икономиката на двете държави просто ще престанат да съществуват
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
миналата година бях гледал матирал в тубата, в който един аналитик казваше, че клатенето на европа ще започне точно от конфликт между турция и гърция
29
21
 
15
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Гърците си го търсят. Преди ден гръцки военен кораб с ВИЗАНТИЙСКИ флаг доближи Измир и го прогониха. Всъщност гърците не са виновни. Това е окупирана от ционистите държава. Заради Сирия се опитват да въвлекат Турция и Гърция във война.
28
6
 
34
 
! Отговори
Разцеп Гъзсъдран преди 6 години
Мнооого отдавна нато трябваше да се саморазпусне и европа да направи собствена централизирана европейска армия, естествено без турция и америка в нея.Още когато съветския съюз се разпадна нато изгуби предназначението си и сега е изкуствен съюз между врагове.А къв мазен ще го отнесе ислямския плъх ердоган не е истина просто. Като си мисли че има путин зад гърба се почувства богоравен. А путин ще си изпълни програмата и ердоган заминава при кадафи
27
8
 
22
 
! Отговори
Хектор преди 6 години
Еминчо да не вземеш да станеш Аминчо сесе целия си анадолски народец..........
26
5
 
25
 
! Отговори
СС-23 преди 6 години
Хаха бая държави са им набрали на тия смешници дето щели да чупят... Писна ми необразовани,пустинни киртаци да заплашват. Ше ядът дървото някой хубав ден.