Ердоган преди е "стигал" до Бургас и Варна, сега – до Кърджали!?

Президентът на Турция за трети път споменава България в речите си
14 мар 2018 09:00, Петя Славова
220

Преди дни, по време на местния конгрес на Партията на справедливостта и развитието в град Сакария, още в първата си реч Реджеп Ердоган се обърна към българските турци с думите: "Кърджали е част от нашите духовни граници".

Тези му думи отново разбуниха духовете в страната ни. Какво казва Ердоган и какво цели?

Според бившия консул на България в Одрин Георги Димов споменаването на страната ни в реч на турския президент се повтаря за трети път.

Още по темата

"Преди в речта си Ердоган "стигаше" до Бургас и Варна, сега само до Кърджали. Хубаво е всички да си зададем въпроса защо? Първо - през 2019 г. в Турция предстоят избори - местни и парламентарни. Това е обръщане към електората в Кърджали, за да го подкрепят", коментира изказването бившият консул в Одрин в "Денят ON AIR".

По думите му балансът на политическите сили в Турция е прекалено изравнен и на Ердоган му е нужен всеки глас, за да спечели изборите догодина.

"Турците са заклеймявани за своите действия в Сирия. В момента държавата е ортак с Москва и Техеран, но въпреки това и те не подкрепят военната намеса в Сирия", смята Димов.

Той е на мнение, че в момента европейска перспектива за Турция не съществува.

"Има договорена среща във Варна, която е под голяма въпросителна дали ще се случи. Никой в момента в Турция не говори за европейско членство. Вече се задоволяват само с поддържане на диалога и уреждането на отношенията с ЕС. В момента властта в Турция е ислямистки национализъм, който е войнолюбив", подчерта още бившият ни представител в Одрин.

Гостът на Bulgaria ON AIR уточни, че в момента Турция е разделена на две, резултатите от референдума още се оспорват, но все пак рано или късно ще се роди една демократична държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е като да нямаме някои солидни аргументи,като Козлодуй,примерно..И какво? Ще чакаме подходящ северозападен вятър и ще го взривим за да отнесе вятърът радиационният облак към Анадола ли?
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От какво е подразнен, нали Борисов му слугува и изпълнява нарежданията?
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците говорят така, както на жените и дъщерите си без да им идва наум, че останалите са свободни хора с разум и воля!
124
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам, робският комплекс е жив. Има една съществена разлика между турците и българите и руският патриарх я показа. Докато турците са извоювали свободата си борейки се срещу целия свят, то на българите тази свобода е подарена. В душата си българинът продължава да е роб.
123
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Ердоган да не е някакъв заспал анадолски селянин и да се цепи и да говори ей така несвързани неща!!!Просто е бил подразнен от българската външна политика за нещо, което не е в интерес на Турция!!!Вие се сетете за какво става въпрос!!!Агент Трейси Морфс!ЦРУ!!!
122
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Агресивните планове на Турция спрямо съседите и са неоспорим факт и не опира само до Ердоган!Това си е трайна стратегия на всяко едно турско ръководство,разликите са само в стила.Очевидно с ли*за*не на ердогановия за*дн*ик няма да се спасим!Да разчитаме на Русия ВЕЧЕ няма смисъл,а на САЩ-съвсем,за тях сме прежалваем съюзник.,трета категория.Остава да приложим принципа:"Спасението на давещите се е дело на самите давещи се!".Не е като да нямаме някои солидни аргументи,като Козлодуй,примерно.
121
1
 
3
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Глупости. Ако истанбул се изплюе ще му бъде навряна храчката от всички страни на чаламба:)
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаме армия, защото от НАТО ни я съкратиха и наредиха да се обезоръжим! Ако имахме държавници, щяхме да имаме и армия, каквато беше. Тогава съседите стояха кротко и не бълваха глупости като ердогановите....
119
0
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Не мисля , че Ердоган е лош , като политик който търси популярност.Големите сили показаха ясно, че законите не важат за всички еднакво.Има много примери,Крит,Крим.Тенденцията е връщане към диктатура на личността, Китай, Турция, Русия и САЩ в определени моменти.Населението на света е в експлозия , Египет е пренаселен,и не само.Няма земя, вода, ресурсите намаляват.Така че, това че още в Европа не се води открито война,неозначава ,че няма война.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130За България ФАЩ е съюзникът, до нея
117
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО БЪЛГАРИЯ НЕ БЕШЕ В ЕС ДОСЕГА ДА СА НИ НАПАДНАЛИ И КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ И ЕРСДУХАНИЯ!КОЙТО ИСКА ДА СЕ ИЗВЪН ЕС Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА!
116
0
 
0
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До АнонименНа толкова колкото трябва, за да предупеждавам от някаква бъдеща евентуална опасност заспалите български институции, служби, министри и политици!!!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 133 :) Вземи килимчето и си говори тези врели - некипели сам на себе си.
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЪРЖАНИЕТО НА ЕРСДУХАН Е ПРОДИКТУВАНО ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА КОМУНИСТИЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ И НЕЙНИЯ ВОДАЧ ФАЛШИВИЯ *** КОЙТО НЕ УВАЖАВАТ НИКАКВИ ДОГОВОРИ И ГРАНИЦИ!
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, ти какъв си по рождение и по колко пъти сменяш мнението и ориентацията си?
112
7
 
4
 
! Отговори
великия преди 6 години
Доган Паша, велителя на Румелия!Да бъде турско пак е казал всевишния! Иншала
111
4
 
1
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Ердоган никога не си е оставил магарето в калта, не е останал длъжен нито на Меркел , нито на Путин, нито на Тръмп, нито на Нетаняху, а какво остава за нашата Мутра!!!Никога не е нападал словесно първи, но кагато се сблъскаш челно , ще изпиташ тежеста на османлийския шамар, а той е тежък, но справедлив!!!Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 126 Наистина ли мислиш това, което си писал?!
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 126Браво! Върви до туалетна
108
0
 
4
 
! Отговори
Хроники от Ада преди 6 години
Турският шейтан свикал меджлиса в Ада и казал:Подгответе най-големия казан !Тия дни с разкъсана матка от кюрдите ще ни докарат Ердоган и искам здравата да го рендосате преди да топнете в катрана!Толкова е грешен,че чак ме е срам да говоря за него.следва продължение..