Гръцки медии: Ултиматум и еврошамар за Ердоган!

"Туск и Юнкер "притиснаха" Турция във Варна"
27 мар 2018 11:10, Елка Василева
56
Гръцки медии: Ултиматум и еврошамар за Ердоган!
Бойко Борисов, Доналд Туск, Реджеп Ердоган и Жан-Клод Юнкер. Снимка: БТА

"Туск и Юнкер "притиснаха" Турция във Варна", гласи челно заглавие на Нюз.ин по повод срещата на Ердоган с двамата европейски лидери в морската ни столица.

Изданието допуска, че на срещата Туск и Юнкер не са "спестили" думи да поставят пред Ердоган всички критични открити въпроси в евро-турските отношения и са поискали от него да заеме позиция.

"Ултиматум на Ердоган: освободи двамата гръцки военни до Великден", пише в друго заглавие Нюз.ин, цитиран от БТА.

Според сайта във Варна Туск и Юнкер са настояли Турция да прекрати незаконните действия в Егейско море и в кипърската икономическа зона, скастрили са я за поведението й в Африн и са поставили въпроса за освобождаване до Великден на двамата гръцки военнослужещи, задържани от турските власти.

Още по темата

"За европейска намеса пред Ердоган във връзка с освобождаването на двамата гръцки военни" пише и в."Катимерини", а в. "Нафтемборики", подчертава, че от Варна ЕС е призовал Турция да прекрати действията си, които подкопават добросъседските отношения в Егейско море и Източното Средиземноморие.

"Казахме всичко на Ердоган, но...отговор от него не получихме", извежда думите на Доналд Туск в. "Та неа". Според всекидневника Туск казал пред журпналисти след разговорите, че "по отношение на конкретни решения на срещата не се е стигнало до никакъв компромис".

В. "Вима" цитира безпокойството, изразено от Туск от действията на Турция в Егейско море и Източното Средиземноморие. Той казал, че "тези действия на Турция подпокават правовата държава" и добавил, че е необходимо Турция да подобри отношенията си с Гърция и Кипър.

"Европейски шамар за Ердоган" - така в. "Контранюз" оценява срещата във Варна, като изтъква, че на нея турският президент е получил "плесница" от тях за действията си по отношение на кипърската икономическа зона, в Егейско море и спрямо държаните от турските власти двама гръцки военни.

В отговор Ердоган казал, че "би било грешка Турция да бъде изолирана". Той потвърдил, че "Турция спазва фундаменталните човешки права" и дори добавил, че "това ставало ясно от фактите, свързани с опита за преврат". Ердоган обявил, че "операциите на Турция срещу терористите ще продължат".

Явно притеснен от критиката по въпроса за икономическата зона в Кипър и пречките, които Анкара поставя във връзка с нея, турският президент предупредил, че "ще бъде грешка Турция да бъде изолирана, тъй като е значим партньор от стратегическо значение за ЕС".

Ердоган побързал дори да добави: "Ако ЕС не престане да е особено критичен, ние не бихме могли да подобрим нашите отношения". Турският държавен глава дори поискал от страните на ЕС "да действат справедливо", посочвайки, че "газовите сондажи в Кипър трябва да бъдат извършвани при спазване на международното право", пише в заключение "Контранюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е умен,Ердоган сам ще види,какво трябва да промени.Тази среща му бе много полезна.Дано има още такива.
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердуан и Юнкер дори са се гепнали.Брех , да му се е на джендърчетата
19
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата ще разпали някоя балканска война ..тоз глу павия!Що ги събира тука да се карат само..!?
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лидера и подлизурковците отстрани.
17
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, много злобеем и завиждаме, че не сме ранносредновековни *** и не пребиваме сестрите си с камъни затова, че са погледнали мъж.
16
42
 
11
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Скъсахте се от злоба и завест , това е характерно за слабите , ако са мераклии да заповядат в Егейско море да ги видим там лесно е да се пише на тела да се играе
15
32
 
19
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Турските медии не обръщат много внимание на тези лъжци , тяхната дума няма тежест .
14
3
 
23
 
! Отговори
? преди 6 години
Заблуда. Или мира ж е , но този квартет от снимката е под въздействие на алкохолни пари. Вижте им поздравите с ръка , от типа" ха , хвани ме , че ще падна" ,
13
6
 
25
 
! Отговори
А+ преди 6 години
А турските медии какво пишат г-це Василева ? Искаме да знаем и двете страни какво пишат,медала има две страни -и другата страна да чуем.
12
4
 
46
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Всеки си тълкува резултатите от тази седянка,както се харесва на собствените избиратели.
11
23
 
22
 
! Отговори
До 4 номер преди 6 години
Абе ти *** ли си или олюгофрен от класа гладен злобен беден нещастникТакъв . Гърция няма пари да плаща пенсии щялДа води война с Турция . *** такъв
10
21
 
8
 
! Отговори
ROMANOS LAKAPINOS преди 6 години
Гръцките сержанти от амията...това е ''сцене театрос''.....Има договорка между Гърция и Турция още от декември, за предаването на 8 турски кърлежа, които просто Гърция не иска да храни повече и да ги дундурка..Та затова стана тази работа...До седмица ще ги пуснат воиниците, а турските дезертиори да се оправят вече със БАШБАКАН ДЖУМХУРБАШКАН АРДУГАН .
9
18
 
17
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
За екзалтираният и остър тон с който си разговаряха европейските лидери и Ердоган, това смекчаване на говоренето е най-голямия напредък. Нали не сте очаквали Ердоган да се отрече изведнъж от всички обещания които е дал на турците!? И най-важна роля в цялата история има Борисов, чийто пример е "зарази" и Юнкер, а Туск ми се стори малко "обран" и с една идея по- твърд отколкото Юнкер. Но важното е, че има развитие по- този тъй наболял проблем!!
8
35
 
22
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Няма да се освободят скоро тези които са минали границата незаконно . И северен Кипър има право в икономическата зона без разрешение от Турция никой не може да прави сондажи това са е ясно на всеки . Няма компромиси повече !.
7
8
 
19
 
! Отговори
хоохохоо преди 6 години
като гледам юнкер как е хванал лубовника си здраво за ръката шамара по *** на Султана бил голям:):):):):)
6
13
 
59
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
ЕС си удари сам голям шамар в лицето защо давате пари на онзи, когото наричате диктатор г-да демократи и защитници на човешки права Турците в турция са защитени можете ли да кажете същото за вашите граждани дори не можете да си опазите държавните граници и плащате на диктатора, а налагате санкции на Русия ? Да, Ердоган е лош, но го прави за да защити турците вие какво правите за да защитите европейските граждани ? Плащате на диктатора да свърши вашата работа и се считате за много чисти. .
5
17
 
34
 
! Отговори
ПРИМЕР ЗА НАС преди 6 години
как трябва да се държим с ЕРДОГАН, а не ТИКВАТА да му носи кафета и да си викат ПРИЯТЕЛЮ
4
26
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците не се шегуват, твърдо му казаха на откачения Ердоган, нека посегне на Гърция и ще го смачкат заедно със скапаната му армия. Не забравяйте, че гърците са имали силно партизанско движение и да показали, че са войни. Опита ли се Ердоган да се прави на велик, цяла Гърция ще се вдигне като един. Колкото по-рано кюрдите утепат този откачалник, толкова по-добре за Европа, България и хилядите образовани и културни турци, натикани по затворите от неграмотника.
3
19
 
24
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Истината е, че Ердоган може би случайно надигра всички и не знае как правилно да изиграе козовете си .Деградацията в целия свят е пълна. А това казано от хора които живеят от помощи и заеми е направо смешно.
2
31
 
29
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Глатните кокшки ПАК сънуват просо.... Иска им се, Ама нанай! :-):-):-):-):-)