Русия зад Сърбия: Путин с помощ за проблема с Косово

Вучич му поискал съвета как да отговори на агресията на Прищина
30 мар 2018 21:40,
168

Докато отношенията между Русия и Запада вървят към охлаждане, руският президент се готви да помогне на Сърбия, съобщи Bulgaria ON AIR.
Още по темата
Владимир Путин ще прати военна помощ на Белград, в случай на нов опит за погром над сърбите в Косово. Това е обещал самият той в телефонен разговор със сръбския си колега Александър Вучич.

Поводът е напрежението в Северно Косово от началото на тази седмица, когато местната полиция арестува за кратко сръбски политик.

Основното послание между двамата президенти е безрезервната подкрепа на Москва към Белград.

За проведения телефонен разговор медиите научават от анонимен източник, говорил пред сръбска медия. Според него още преди време руският президент лично е наредил на военните си експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост.

Съгласно документа, наречен "Стратегия за защита на Сърбия", руски спецчасти могат да бъдат разположени в западната ни съседка в рамките на най-малко денонощие. Но само 2 часа са достатъчни на руски самолети да стигнат до Косово. 

Като причина защо е проведен този разговор между двамата президенти, сръбската администрация е заявила, че Вучич е поискал съвета на Путин как да отговори на агресията на Прищина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 133 АнонименКво се прайш на отворен бе ? Нещо ти е омръзнал май живота а ?
117
20
 
1
 
! Отговори
Василев преди 6 години
България пак заема много грешна антинародна международна позиция с решението да не гони руски дипломати!!!Това е решение на българската олигархична ченгеджийска олигархия продиктувано от страх за собственото им оцеляване, чиято пъпна връв е неразривно свързана с руската олигархия и служби!!!Българският народ е на колене и е незащитен!!!Русия е враг на България!Сърбия е враг на България!Българската ченгеджийска олигархия е враг на България!Агент Коуди Симпсън!ЦРУ!!!
116
12
 
5
 
! Отговори
Русия преди 6 години
както изпращаше бойци да всяват напрежение и безредици в Черна гора, прави същото и в СЪРБИЯ, само и само да обърква Западните Балкани да не влязат в ЕС и НАТо.И война ще подпали Путин.Какво ЗЛО.Лавеов нали преди 2 седмици се обади на Борисов, за да го пита КАКВА е стратегията за ЗАПАДНИ Балкани.И Борисов му обяснил като на ЦИВИЛИЗОВАН човек. Ето я реакцията- безредици в Косово чрез бой на сръбски дипломат.
115
7
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Крайните евроатлантици губят позиции на Балканите.--------------------------129 Това кой те излъга , напротив точно обратното е
114
4
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Крайните евроатлантици губят позиции на Балканите. Преекспонира се съюзничеството на Сърбия с Русия, за да се вмени в публичното пространство, ангажимент на последната към предстоящата провокация в Српско. Русия няма да се впише в подготвената провокация, а сигнала е отправен към България, защото в момента по скоро подкрепяме другия отбор в ЕС - централно Европейския. И макар да а с ограничен суверинртет, точно тези сили желаят проекта по стабилни балкани да се осъществи.
113
5
 
3
 
! Отговори
сондьор преди 6 години
Висок снажен брюнет сондьор търси своя нежен трансджендар помощник от град София за дъбоко мощно сондиране.
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам да чета болни , изкривени словосъчетания на джендарите.
111
7
 
8
 
! Отговори
Насилствената преди 6 години
македонизация е станала чрез нашето БКП по заповед на СССР.Сега си обяснявам "патосът', с който децата от Пиринско(имахме съученик в техникум, който беше от от Пиринско- около 1959) на въпрос на учителя( и ЗАЩО го питаше???) :"Ти какъв си?", отговаряше, станал прав:"Я сам ***'кедонец!".Вероятно са много "обработвани" родителите( както когато трябваше да "влизат в ТКЗС-та") и са заръчали на момчето да отговаря като войник като го питат "какъв е".Има архиви в Москва, но не искат да ги предадат.
110
5
 
11
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Браво Боци. Со ро сои дите са болни, припадат от мъка, дрогират се нон стоп ама нищо немогат да направят. Пишат, пишат и с това ще си и останат. Народът е с Русия. Крим е Руски и въпросът е приключен.
109
17
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Русия и Сърбия са врагове на България!Българското правителство взе много грешна позиция с отъравянето на двойния шпионин Скрипал!Българския мозък е заспал!!!Агент Дрейк Милтън!ЦРУ!!!
108
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото им помогна, когато НАТО срина сърбите :) Важно е да се приказва за вътрешна употреба :)
107
2
 
3
 
! Отговори
помните ли Сливница преди 6 години
Има ли данни след 1944 г. кой е разпоредил на Георги Димитров дазапочне този процес с Балканската федерация и насилствената македонизация?1948 г. баща ми е участник в преговорите в югославския град Блед и носив себе си протоколите, за които много пъти е разказвал до какви споразумения састигнали. Дори с Антон Югов съм разговарял за Бледските преговорите, на коитоприсъства и Георги Димитров и Антон Югов, на които присъства естествено и Тито.Там се поставя въпроса, че трябва да се ускори създаването на Балканскафедерация. Това е два месеца преди статията, която излиза месец март
106
3
 
3
 
! Отговори
натуфец преди 6 години
Ще стане много интересно. Някои държави ще изчезнат от картата на света. Ще гледаме по телевизията
105
4
 
3
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
На сенилните пенсионери да напомня - пенсиите ви се формират от пенсионните осигуровки и данъците на работещите.Няма работещи - няма пенсии. Първо ще платят на ромите, а вие ще сте последната дупка на кавала. Понеже ромите са опасни, а вие не.Каквото остане за вас, това ще бъде.
104
6
 
8
 
! Отговори
от провинцията преди 6 години
До 110 Анонименкакво ще исколяш бе ? Вие сте една шепа наркозависими джендари в софия. Я ела в провинцията и говори това за да усетиш как ще те уважат. И това ще бъде последното ти преживяване на този свят.
103
4
 
9
 
! Отговори
помните ли Сливница преди 6 години
До Анонимен, нещо не ти отърва истината. Да припомним ли че Албания първа призна българско малцинство, докато сърбите тормозят нашите в западните покрайнини?
102
7
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
108 Кои са тези най-нови средства на въоръжение Анимационните ли . И те ако някога влязат в армията ще са за въздържане не за употреба Влязат ли в употреба ОМП сме се изтребили взаимно Рунаците знаят много добре, че ако могат десет пъти да унищожат Америка то и тя може поне двадесет пъти да направи същото това с Русия .
101
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Какво стана със стратегията за Западните Балкани на българското европредседателство???Агент Родж Патерсън!ЦРУ!!!
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 106 помните ли СливницаИ в събота сутрин ли се дрогирате !
99
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашките да не лежат на тая кълка че без наше съгласие ще прелетят .Направо да се пишат груз 200 .На разни политичета от разни бой Но до един кръвно свързани с БКП може и да не им стиска ама всички други русофили или не ще ги думнем както дядовцитени изклаха казаците когато трябваше