Ердоган: Ще използваме системите С-400, ако е нужно!

Отново ли да бъдем зависими от САЩ, попита той
13 юни 2018 15:15, Елка Василева
147
Ердоган: Ще използваме системите С-400, ако е нужно!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

"Ако е нужно", Турция ще използва ракетните комплекси С-400, с които планира да се сдобие от Русия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

"Ние не просто ще купим комплексите С-400 и ще ги оставим на склад. Ние ще ги използваме, ако има необходимост. Това е отбранителна система. Какво да правим с нея, ако не да я използваме?", запита Ердоган.

"Отново ли да бъдем зависими от САЩ? Когато в продължение на години ние искаме от тях, отговорът, който получаваме, е: 'Конгресът не разрешава'. Уморени сме от това", оплака се още той.

"Русия отговори на нашето предложение с доста примамлива оферта. Те казаха, че са готови дори на съвместно производство", каза Ердоган, като добави, че освен всичко Турция е получила от руснаците и много добри условия по изплащането.

Изказването на Ердоган в Истанбул бе излъчено на живо по няколко турски частни телевизии.

През ноември 2016 г. стана известно, че Турция и Русия водят преговори за купуване на системи С-400, припомня БТА. Фактът за подписването на договор бе потвърден от Русия на 12 септември 2017 г., когато и турският президент Ердоган съобщи, че по договора е внесен аванс.

Турция ще бъде първата страна членка на НАТО, която ще получи от Русия зенитно-ракетни системи С-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
1
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
седми за осми. сега ще кажеш, че си личи нали? :))
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПКККой клас си?
114
18
 
10
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
Само където ти не си турския аскер. А един нископлатен емоционален *** с който освен да си правя гаргара друго не виждам. Слава на Независим Кюрдистан! :))
113
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това е отбранителна система" -------> превод от турски -------> "Алах акбар💥💥💥"
112
16
 
16
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
От кого ги освобождават? Кой ти дава правото да нахлуваш в суверенна държава в случая Сирия? Ей сега, тръгнах към Африн да им гледам къщите. турция никаква империя не е и никога няма да бъде. каквото било било. Не само това, но и ще си плати за тези интервенцийки които направи в Сирия. С кръв и терор
111
17
 
12
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До ПККВ Африн хората си живеели нормален живот ... вай вай вай вай ...Турският аскер бил окупатор ... вай вай вай вай...А бе чоджуум, ти в кой клас си?Според тебе турския аскер може да е окупатор, но за населението на Африн са освободители. Прескочи до Африн да видиш, че на всяка втора къща се вее турски байрак. Освен това тези земи са временно окупирани вилайети на империята ни. Както и Румелийския ни вилайет.
110
11
 
12
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
Пропусна да кажеш президента ви от какъв произход е :)). Иначе исках да кажа по отношение на Акшенер, че вътре в самата турция има раздор и доста от хората не споделят политиката на ердоган. В Африн хората си живееха нормален живот и без турския аскер. турския аскер е окупатор. А политиците ви жадни и алчни за власт и земя. Как е икономиката, турската лира расте ли нагоре? защо ердоган изтегли изборите с година напред :)))
109
6
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ердоган не е глупав
108
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е държава.
107
10
 
11
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
Я.стреб успокой се, дишай. Като заговорихме за кюрдите нещо взе да напрягаш струва ми се :)). Е ти какво си помисли? Че ще отговорят с "да" и после да лежат в занданите ли? ПКК е по силна, могъща и влиятелна от всякога! Сирийските и иракските кюрди се обединиха и пометоха ислямска държава. Помогнаха много на Башар ал Асад да се справи с бунтовниците. турция постигна ли нещо с операция маслинова клонка и бомбардировките? Не. Даже Акшенер ви го каза. Прочети новината в този сайт е!
106
8
 
8
 
! Отговори
Turk преди 5 години
до Ястреб Османлиятаколко потребителско име използвате тук today.bg?вашето знание за икономиката е глупост! Доказах го. и сега вашето знание за военните технологии също е по-ниско от нула!просто кажи ми Каква е китайската версия на турските ракети "Yildirim"? Каква е китайската версия на турските ракети "Касирга"? сега erDOGan иска помощ от Пакистан за разработването на нови "турски" ракети за противовъздушна отбрана ???
105
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган много добре знае, че системите С-400, дори С-300 са практически неизползваеми и едва ли някога ще се използват. Всеки който знае, че имаш такива системи никога не би ти дал повод да ги използваш.
104
9
 
13
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До ПККА бря амджък аъзлъ, наскоро кюрдската партия ХаДеПе проведе мащабно проучване на общественото мнение между кюрдите в югоизточен Анадол и един от въпросите беше дали искат независим кюрдистан. Само 3% отговарят да, 6% отговарят нямам определо мнение, и 91% отговарят не! На въпроса дали ще гласуват за тях, само 7% отговаря да!
103
9
 
5
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 5 години
Ястреб , кога в Турция е имало кюрд президент , министър-председател или генерал ? Може ли имена . Не се заядам , просто питам
102
18
 
4
 
! Отговори
Този нещастник !!! преди 5 години
С руски ракети кого ще пребориш бе !!!Купи Руските ***, ще те споходи съдбата на Садам Хюсейн !
101
14
 
7
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
Я.стреб за тебе терористи, за мене борци за независимост. Борци против турската диктатура. Всеки го вижда по различен начин явно :))
100
14
 
11
 
! Отговори
ПКК преди 5 години
Ако се създаде кюрдска държава в Северен Ирак всички кюрди в турция ще скочат и ще поискат независимост и край. Кюрдска държава никога не се е създавала иначе нямаше да има турция като цяло. Прочети за въстанията с каква бруталност са потушени от редовната армия. Как са се заливали кюрдски села с вода. Как държавата мачка кюрдите с всичка сила. Виж ми името ПКК. Говори ли ти нещо?
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция , Русия и Иран фактически са окупирали бившата държава Сирия към момента , а къде е световният империалист САЩ ? Като се огледате наоколо , не виждате ли на всякъде турци и руснаци ? КТБ ,Белене , Южен Поток , Цанков Камък, БулгарТабак , Лукойл , М-Тел , ВиваКом , КОЙ и тн. . Но за всичко са ни виновни ЕС и САЩ Честита да ви е системата Секиш-400 , Г-н Ердоган , дано ви се наложи да я използвате в най-скоро време
98
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От страх да не се създаде кюрдска държава, че стане ли това отиде коня у ряката. .К какво като се създаде кюрдска държава? Ако не беше българин и поназнайваше малко история щеше да знаеш, че до сега два пъти се е създавала кюрдска държава миналият век. Съвсем наскоро иракски Кюрдистан обяви независимост. Независимостта не изтрая и две седмици. Кюрд държава не създава, само разсипва като вас.
97
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО НЕ БЯХМЕ В ЕС ТОЗИ И РУСИЯ ДА СА НИ НАПАДНАЛИ ВЕЧЕ!!!!!!!!!1.И за какво да те нападат? Какво ти е ценното? Та ти си живумрял.