По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!

Националните интереси на Гърция са защитени, увери Кодзияс
Обновена: 19 юни 2018 11:37 | 19 юни 2018 11:23, Елка Василева
193
По-добре Македония приятел, а не да има Велика България!
Никос Кодзияс. Снимка: архив, Reuters

Целта на Гърция е да има приятелска държава или партньор на северната си граница, което е значително по-добра опция от възможността Македония да стане "общност, доминирана от Турция, или тя да се разпадне и да отвори пътя на Велика Албания и Велика България".

Това заяви гръцкият външен министър Никос Кодзияс, цитиран от македонското издание "Фактор".

Още по темата

Правителството на Гърция взима предвид всички възможни опции за развитие на ситуацията, а националните интереси на страната са защитени, увери Кодзияс.

Той уточни, че подписаният със Скопие договор ще влезе в сила едва след приключване на необходимите конституционни промени.

Кодзияс подчерта, че проблемите на външната политика са много сериозни и коментира, че някои "говорят, без да мислят за последиците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е беззначение историята. Границите са сложени. Файда няма от караници. Вече войните се водят с подкрепа на малцинства , които в даден момент искат автономия и се отцепват. Това е положението. В цял свят, не само тук. България в южната си част е почти мюсюлманска , ще дойде време да стане и там. Не знам ход да му попречим. С оръжие неможем да се противопоставим на турция , нито с вътрешни репресии. Остава ни само да се държим добре с тях..иначее ще загубим още от България.
92
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко жалко е да четеш такива изказвания публично от държавници...,и колко ясно е ,че всеки знае истината и историята на тази новоизлюпена държава,но създадена най вече от българските продажни комунистически структури.но тук е важно да се отбележи ,че Гърция винаги е била против интересите на България...Но в този свят това,което е било пак ще бъде,искат или не искат ,и тази историческа област Македония ,пак ще бъде в границите на България...Искат или не искат,майката природа си знае работата..
91
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тя византийската доктрина е ясна, ами българската каква е, щото няма такава?
90
1
 
12
 
! Отговори
tsccccc преди 5 години
До Анонименне знаех че имало етноси с по-добър генофонд, защо трябва да сме "равни" с гърци или с други бе??? как пък прецени че азиатците са по-долу от гърците бе, пробутваш ли ни някави расистки теории че някой е "по-велик и богоизбран" ???? Не е нужно само да си пиеш хапчетата а и в затвора трябва да ви вкарваме такива дет се опитвате да внушавате че маке или грък били нещо повече от татари или каквито ще да сме, не си го и помисляй даже, я ги виж ти мизерниците как се слагат в някакви "висши" групи, а не си виждат осраните ***, баш пък тия да се смятат за нещо повече от нас не са п
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе сега ги разбирам македонците. И те така са си имали няколко "професори" като нашия тука в чата, на които им е дадена власт. И много са се смяли на вицовете му, обаче един се събуждат и осъзнават, че това е станала държавна политика и ако не вярваш и не си горд тракиец с бели африкански съседи отиваш в затвора понеже си враг на българизма.
88
2
 
16
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
ГРЪЦКИЯТ ГЕНОТИП КАТО ФИНИКОСЕМИТСКИ НЕ ПРИНАДЛЕЖИ И НЯМА НИЩО ОБЩО С ДОМИНИРАЩИЯТ НА ПОВЕЧЕ ОТ 95% НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ ТРАКИЙСКИ ТАКЪВ! ГЪРБАВИТЕ НОСОВЕ И КАФЯВАТА КОЖА ПЛЮС СЪСКАЩОХЪРКАЩИЯ ЕЗИК СА ПРИСЪЩИ НА АРАБИТЕ И БРАТЧЕДИТЕ ИМ ОТ ИЗРАЕЛ. ВИСОКИТЕ, СНАЖНИ, СВЕТЛИ И КРАСИВИ ХОРА СА ДРУГА МАЯ. ТЕ СА АВТОХТОННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ЗЕМИ ОТ ПОНЕ 30 000 ГОДИНИ.
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братята и братовчедите на хан Аспарух се заселват в днешните Македония, Италия и Румъния, но после са претопени и днес са антибългари и яничари.
86
2
 
25
 
! Отговори
ddd преди 5 години
Подли и мръсни византийци обезбългарили големи територии в Егейска Македония.Те много добре знаят , че тия във Вардарско са чистокръвни българи....Нещо , което е много добре изтрито от сърбите в мозъците на българите в Вардарска Македония. Измислена нация, език и държава. Но защо нашите псевдополитици пак мълчат е големия въпрос?
85
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГърците и македонците са дошли от Африка и са с египетски и нигерийски корени.
84
1
 
16
 
! Отговори
yyyyy преди 5 години
ето кой иска Бг да е разкъсана и семействата разделени, дори не се крият долните ***, чичо ми е разделен с братя и сестри навремето когато ньойския договор дава нашите земи на гърците, с тотално българско население и бг език, и сега разбира се никой от тях не знае бг език и не помни корените си, така насъскаха макета и сърби да разкъсат държавата ни, за да сме слаби, не им пука че разделят семейства. Северна Македония не спира макетата от претенции към БГ.Пиринска Македония е също географски Северна Македония, така че гнусните продажници герберасти подготвиха 2-ри ньойски договор, защото пъ
83
7
 
10
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
КЪДЕ СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ЗЛАТНАТА ОРДА? КЪДЕ СА ТЕЗИ МИЛИОНИ МОНГЛОИДИ ВЛАДЕЛИ РУСИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ВЕКА? ЗАЩО ХОРАТА В ТАТАРСТАН И БАШКИРИЯ НЕ САМО НЯМАТ РАЗЛИКА С ТЕЗИ ОТ ПРОИЗВОЛНО ИЗБРАНО ШОПСКО СЕЛО, АМИ ЧЕ И ДВОЙНИЦИ ИМАТ ДОРИ? ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ!
82
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са със тюркско татарско потекло дошло от Азия иникога, никога няма да бъдат възприети като равни от гърци и македонци които имат съвсем друг генофон .
81
6
 
20
 
! Отговори
Добруджанец преди 5 години
Чудя се как един народ е изпростял толкова за годините след 1945-46г / когато са ги създали/, до такава степен, че да не се замислят какво са били преди тези години? Как се пръкнаха като "македонци ,на какъв език са говорили, ", кагато си измислили езика през 20 век? Къде са , имат ли въобще историци, които вярно , без лъжи и кражби да кажат историческата истина? Сигурно няма в света по-голяма манипулация на близо 2 млн. жители, от тяхната! Нобелова награда за политиците им и историците им.
80
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да не говорим, че част от нашия генофонд е дошъл доста по-късно от централна Азия"***, престани с лъжите! Като Настрадин Ходжа си, хлевоустник нйеден!
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До проф.Александър ФолЧИНГИЗ ХАН Е ТРАКИЕЦ. ВИСОК, СНАЖЕН, С БЯЛА КОЖА РУС И СИНЕОК!Ок, разбрах, *** сте. Няма да си губя времето с вас. Само знайте, че има хора, които наистина могат да ви се вържат и точно ей така се получават недоразумения като "държавата" Македония.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До проф.Александър ФолКласс! Ржу ни магу!
77
8
 
1
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
"Законите на научната общност включват всички държави и дадено мнение си остава недоказана теория докато не се докаже по надлежния ред. "Дреме ми на дебелия тракийски жезъл за законите на научната общост. Важното е че зная истината и произхода си.
76
9
 
4
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
ЧИНГИЗ ХАН Е ТРАКИЕЦ. ВИСОК, СНАЖЕН, С БЯЛА КОЖА РУС И СИНЕОК! АКО НЯКОЙ МИ ПОКАЖЕ ТАКЪВ АЗИАТЕЦ ЩЕ МУ ДАМ НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ГЕНЕТИКА!
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 74Законите на научната общност включват всички държави и дадено мнение си остава недоказана теория докато не се докаже по надлежния ред. Много българи не навеждат глава и не мият улици на запад, а получават безплатно образование (и някои от нас се връщат и го ползват в България). Други използват образованието си от тук и работят на запад. Кой за каквото е учил. Но ние, разбира се, винаги трябва да сме жертви, когато фактите са срещу нас. Всяка *** там е била лекарка тук...
74
5
 
3
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
"Аз не знам кой човек не е дошъл от Етиопия при положение, че човешкият вид се е зародил там?"Тука вече съвсем изгуби аудиторията със стара и претоплена манджа..