"Нефели" донесе потоп в Гърция: Къмпинги с българи – под вода!

Плажове под вода, прелели реки... властите взимат мерки
Обновена: 27 юни 2018 11:57 | 27 юни 2018 10:00,
166

Циклонът "Нефели" донесе библейски наводнения в централна Гърция и достигна до полуостров Халкидики, където много наши сънародници са на почивка.

Най-сериозно е положението в Ситония, на втория ръкав, където само през последното денонощие са се изсипали близо 100 л/кв.м дъжд.

"Продължава да вали дъжд навсякъде. Властите в Халкидики искат да се обяви частично бедствено положение, особено в Никити, където първите етажи на къщите са под вода", обяви пред Bulgaria ON AIR кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Водата е твърде много и е разчупила заграждения на някои язовири, стихията отнесе и автомобили в морето.

"На къмпинг "Каламици", където има много българи, там също всичко е под вода, властите взимат мерки", съобщи Пеева.

Още по темата

Според метеоролозите обаче отново ще продължи да вали. В Сивири, където има много туристи, реката е излязла извън коритото си.

Властите предупреждават за силни бури и в Егейско море, което означава, че фериботните връзки до някои острови също ще бъдат преустановени.

Синоптиците обещават подобряване на времето в южната ни съседка от утре.

"Най-важното е, че при този силен циклон, а и при тези наводнения, няма пострадали хора. Може би защото медиите разпространяваха информация дни преди този потоп и хората взеха мерки предварително", заключи Катя Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да има паника шок и ужаст!иначе няма кой да влиза в сайтапреди години, когато беше псевдодрамата с картовите плащания, нашите се бяха подплашили от новините у нас, че даже бяха тръгнали да ни носят кеш пари, за да оцелеем ... аз от тях разбрах, че имало "проблем"
31
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак почнаха дребните души да плюят България и да хвалят каменистия туризъм. Всеки втори трътльоо отишъл на екскурзия на 500км до беломорието и вече се има за шейхх:)) оня интой нямало дървета на нашоте курорти . Ти от кой свят идваш ве ? Златните целите са в дървета , варна цялата е в дървета , всичко до слънчев бряг в дървета. Просто там е голо , но пак го направиха парти зона и оцеляха. Сега се изсипват куп пари срещу България от завист, но неуспешно :)))
30
12
 
14
 
! Отговори
14 преди 5 години
До 13А ти какво очакваш след като нашата брегова ивица е 500 км., а гръцката 17000км., а? Нека да си вземем родната Беломорска Тракия и земите до Солун, пък ще видиш дали ще има презастрояване.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега се чух с приятели на палатка в талатаняма проблеми, само плашат нашите хора
28
7
 
40
 
! Отговори
13 преди 5 години
Ама не ме интеруват причините, поради които в Гърция не е бетонирано навсякъде. Интересува ме, че като изляза на терасата на хотела и виждам дървета, морето, планини, поляни, а не съседния 10 етажен хотел и 20 барчета, които дънят чалга до 5 сутринта. Не може ли да го проумеете!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на каламици какво е реалното положение?
26
11
 
23
 
! Отговори
Т преди 5 години
"Озлобели скотове, как може да се радвате на тази новина? Отвратителни сте...."Ясно и точно. Само същества с ментални проблеми могат да се радват на чуждото нещастие. Още повече, че е предизвикано от природна стихия. Дори Сатаната би се отрекъл от подобни индивиди. Направо не го проумявам. Да не би да сте с лоботомия?! Що за злоба и оскотяване ви ядат душите непрестанно.
25
17
 
25
 
! Отговори
Хахахаа преди 5 години
Как може да сравнявате гръцкото море с нашето бунище Черно море.Все едно сравнявате Мерцедес със Лада.
24
14
 
43
 
! Отговори
Аз съм 13 преди 5 години
Аз съм от Варна и тук живея, на 20 мин от плажа, на 30 мин от полу-дивите плажове наоколо, на 30 от Златни пясъци. Ходила съм на почивка и в Св. Влас и т.нар. Слънчак. Ами да си кажа честно... най-ми е любимо да отида на море в Турция или Гърция, и то на места по-далече от бг простотията, да си почина малко! Знам, че всички бг патриоти си мислят, че са невероятни и номер 1, но за съжаление не сте... и бетонните ни курорти не могат да се сравняват с почивката в Гърция или Турция. СОРИ!
23
9
 
20
 
! Отговори
Т преди 5 години
Дори и в коментарите тук си показвате лошотията, и кофти възпитанието, а после искате хората да ходят на нашето море. Вие въобще осъзнавате ли как се държите и какво демонстрирате с подобно поведение?! Добре, че не сме на живо - сигурно щяхте да ми скочите с шамарите и ритниците. Само боища, агресия и псувни знаете. Идете малко в чужбина да видите как да се държите с хора. Безобразна простащина е това вашето. НЯМАШ ПРАВО ДА СЕ ДЪРЖИШ КОФТИ С КЛИЕНТ И ДА МУ ПОДНАСЯШ КОФТИ КАЧЕСТВО!
22
4
 
28
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Само забележете, българите там са на къмпинги!!! Регламентирани къмпинги, а не на диво къмпиране като в България и по точно на Корал. И си плащат и не *** по крастите-не като на Корал...
21
7
 
22
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Хайде всеки да си ходи където и както иска!Аз ходя на къмпинг. Къмпинг Градина е по-скъп, за сметка на това тоалетните ги чистят веднъж на ден. В гръцкия къмпинг в който ходя - 3-4 пъти на ден. И не виждам нищо патриотично в това да си затварям очите за горното. Чувам за няколко къмпинга в България, които стават. Така - да. Трябва да ги подкрепим.
20
9
 
18
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Озлобели скотове, как може да се радвате на тази новина? Отвратителни сте....
19
1
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Брей!Кой да знае, че и у Гърция имало море като у България!
18
9
 
15
 
! Отговори
Мистър Балкански преди 5 години
И природата е с/у българина!Където стъпне нашия човек трева не никне.
17
4
 
22
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Две неща: дано нещата се оправят бързо - пожелавам го искрено на съседите.И второто - разбирате ли, че стихиите нямат спиране? В България всички щяха да мрънкат, че държавата е виновна. И там скъсани язовири, и там наводнения....
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В гръцкото море само еднъж пиках -безплатно. В акваторията на Кавала.
15
9
 
17
 
! Отговори
Т преди 5 години
Няма такива дървени кратуни просто. Това са психични отклонения. Ти му казваш, че е до шията в л..на, всички други му казват същото, но то арогантното и глуповато "патриотче" ти казва, че е Нутела, та даже и те обижда и ти налита на агресия. Не, не, просто едно 200-300 години еволюция ви липсва. Да вземете малко книжки, ама стойностни, да прочетете и чак тогава да ми правите изречения. Става ли?! Същите са и децата ви - само българчетата от България крещят и врякат като обезумели макаци.
14
5
 
25
 
! Отговори
от Гърция преди 5 години
До П.Петров. На нашето Черномоерие , мога да се тагна само от тоалетната - защото цялата канализация я изсипват в морето + "хубавата" мухлясала храна която дават + как гледат да те прекарат и ище други плюсове на нашето Черноморие.
13
9
 
42
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
Не мога да разбера тази злоба и завист, че някой почива в Гърция. Що за простотия е да се радваш, че ще им се скапе почивката на хората? Злобни дребни душици! Доста хора бачкат и си мечтаят цяла година за отпуска и почивка. Ама *** е *** и като не може да иде в Гърция иска да им е гадно на другите.