Референдум в Гърция за договора със Скопие или избори!

Гръцкият военен министър иска да чуе мнението на гръцкия народ
3 юли 2018 10:45, Елка Василева
15
Референдум в Гърция за договора със Скопие или избори!
Снимка: архив, Reuters

Панос Каменос - министър на отбраната на Гърция и лидер на по-малкия партньор в управляващата коалиция Независими гърци, заяви, че "няма да позволим (Преспанското) споразумение да бъде приложено, без да бъде взето мнението на гръцкия народ", съобщава вестник "Катимерини" на сайта си.

Каменос уточни, че има предвид референдум или нови избори.

Още по темата

Той даде извънредна пресконференция тази сутрин в контекста на предстоящата среща на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел, на която се очаква Република Македония да получи покана за започване на преговори за присъединяване към Алианса, предаде БТА.

"Не може да има никаква процедура в НАТО, ако не бъде проведен референдумът в БЮРМ и ако споразумението не мине през гръцкия парламент", каза Каменос.

"Декларирам ясно, поемам отговорността, че споразумението със Скопие няма да бъде ратифицирано от парламента, ако първо не реши гръцкият народ, освен ако споразумението не бъде ратифицирано с (квалифицирано мнозинство) от 180 депутати. И като казвам, да бъде питан народът, това става с референдум или с избори", декларира Каменос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Виждате ли това знаме на снимката? Почти като уругвайското, но Уругвай е много далеч за да му обяви война Гърция, а на Македония не смее.
10
0
 
4
 
! Отговори
Мая Бугова преди 5 години
До Найден...то е древна Елада.
9
1
 
4
 
! Отговори
Мая Бугова преди 5 години
Браво, Нико.Един да каже истината.
8
4
 
2
 
! Отговори
найден преди 5 години
Абе какви са тия да казват коя държава как да се казва , не виждат ли че стават смешни и жалки , кръстили се елада като официално се казват гърция !
7
2
 
2
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
ТОЗИ МЪРТВОРОДЕН ДОГОВОР ЯВНО НЯМА БЪДЕЩЕ.ТАКА Е КАТО НЕ ПОКАНИХА НА ПОДПИСВАНЕТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОРИСОВ
6
3
 
5
 
! Отговори
Скарлет преди 5 години
Апропо, либерален катаклиэъм - няма спасение!!! Гърция и Македония, ДЕЛЯТ българска эемя!!! Парадоксално е, но дори в момента в Северна Гърция, като иэключим Солун, мноэинството от населението е ............ българско!!!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно още пари ще искат, малко им опростиха.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има новина : Милата ни Македония ще изгради център за бежанци !!!!Бързай Еропоо , още са извън ,а ги цакате ! Жалки , жалки сме Юропейци !!!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА РЕФЕРЕНДУМ ГЪРЦИТЕ ЩЕ ЗАЯВЯТ , ЧЕ НЕ СА СЪГЛАСНИ!!ТЕ ОБИЧАТ ДА КАЗВАТ НЕ :D
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА ГЪРЦИЯ ЗАЯВЯВА, ЧЕ ТЕРИТОРИЯТА НА КОЯТО Е РАЗПОЛОЖЕНА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е БИЛА ТЯХНА :DЛЕЛЕВСЕКИ ИМА ПРЕТЕНЦИИ , ЧЕ ТАЯ ТЕРИТОРИЯ Е НЕГОВА :DТЕ СИГУРНО И АЛБАНЦИТЕ ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ, ЧЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е ТЯХНА :DОТ 4-РИ СТРАНИ ВСИЧКИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е ТЯХНА :D
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно, между Гърция и Македони може да избухне дори война ,да не се питат хората какво мислят е престъпление, защото ако стане война на Балканите ще го отнесем всички. Заев Ципрас и другите участници в тази схема са престъпници играещи си с огъня като малки деца.