Опозицията в Скопие: Гласувайте според убежденията си!

ВМРО-ДПМНЕ е за членство в ЕС и НАТО, но против договора с Гърция
12 сеп 2018 10:00, Елка Василева
6
Опозицията в Скопие: Гласувайте според убежденията си!
Снимка: архив, Reuters

ВМРО-ДПМНЕ прие решение всеки гражданин да постъпи според собствените си убеждения, заяви лидерът на партията Християн Мицкоски на пресконференция, съобщавайки позицията на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ за предстоящия на 30 септември референдум за името на страната. Това стана снощи след продължили няколко часа срещи на Изпълнителния и Централния комитет на опозиционната партия.

Всеки индивид със собствения си морал и съвест ще вземе решението, за което смята, че е най-добро. Македония е всичко за нас, няма партиите да взимат решения. За националния въпрос решение ще вземе нацията, а всички ние ще се поклоним пред решението, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от вестник "Слободен печат".

Още по темата

Договорът с Гърция е документ, който аз и ВМРО-ДПМНЕ не приемаме. Той е извън нашите принципи. Ние сме против този договор, тъй като с него се променя конституцията на Република Македония и институционалната идентичност. Приема се комисия за разглеждане и ревизиране на културата и традицията, което ще отвори път пред Гърция да блокира държавата, когато реши, тя ще може да направи това когато иска и както си поиска, посочи Мицкоски, цитиран от БТА.

Той изтъкна, че решението на ВМРО-ДПМНЕ е било взето след консултации с граждани и взимане под внимание на различните мнения, които съществуват сред народа - за неучастие или гласуване против, но и мнението на хората, които са по-малко на брой и според които референдумът трябва да се подкрепи.

Мицкоски изтъкна, че ВМРО-ДПМНЕ е за членство в ЕС и НАТО. Те са наши приятели и партньори. ВМРО-ДПМНЕ е формирана като отговор на партията СДСМ, която е продължение на миналата комунистическа система, посочи Мицкоски. Според него за тежката и деликатна ситуация, в която се намира Македония, са отговорни безотговорните политици във властта.

Сега Македония е скъп самолет, даден в ръцете на тийнейджъри, посочи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ, критикувайки правителството и премиера Зоран Заев за нереализираните обещания през изминалата година и половина и фалшивите надежди с лозунгите за референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
МАКЕДОООНОООИД преди 5 години
Друго си е да имаш стилизиран Пикачу на знамето. Догодина като се прекръстим (пак) на Южна Македония щв си сложим Ю-Ги-О на флага.
5
0
 
5
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
ВМРО Скопие лъже!Няма ЕС без Гърция и без съгласие на България !И както я подкараха пак , май , май ще гледат през крив макарон!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел ще падне от власт и ЕС ще се разпадне, макетата ако са умни няма да бързат. Тереза Мей вижда накъде вървят нещата и също иска да разпадне ЕС и ще избегне Брекзита.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демонокрацията е най-правилният строй никой още не е измислил по-добър, а който не иска да се сменя името на Македония и иска в ЕС той как трбва да гласува и кой по дяволите е Ципрас, че да сменя името на Македония след като света е признал Македония в тоя и вид, това се нарича изнудване. Защо Гърци не излезе от ЕС и да спре с византийските номера.
2
2
 
7
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Пълен бойкот и до последно на комунистическия, юдейски проект "Македонизъм", чиято цел е да саботира и подкопае устоите на Българщината.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сръбската партия ДПМНЕ е за връщане на Фиром в Сърбия ...