Македония в НАТО през 2019? Нереалистично!

Според Милен Керемедчиев не е имало необходимост от реферeндума
Обновена: 2 окт 2018 22:32 | 2 окт 2018 22:13,
44

Македония може да стане член на НАТО още през 2019 г., стига да бъде спазено споразумението с Гърция за смяна на името на страната. Това заяви на пресконференция днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.
Още по темата

"Тези думи звучат нереалистично, според мен това е поредният опит от страна на западните лидери да "побутнат" македонския елит по пътя на евроатлантическата интеграция", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

Той посочи, че на практика не е имало никаква необходимост от провелия се в югозападната ни съседка референдум и го сравни с този за Brexit във Великобритания.

"Зоран Заев, подобно на бившия британски премиер Дейвид Камерън, извърши политическо самоубийство. Всички виждаме колко разединен е македонският народ в момента. И отсега още смея да прогнозирам, че освен председател на парламента албанец, Македония много скоро може да има и премиер албанец", подчерта дипломатът пред Bulgaria ON AIR.

Като причина за това той отбеляза сплотяването на албанската общност освен в Македония, също и в Косово, и в Сърбия, и в самата Албания.

"Това всъщност застрашава България и българската политика в региона, тъй като две от петте държави, с които страната ни граничи, са в сериозна политическа криза, а третата - Турция, се намира в икономическа криза", смята Милен Керемедчиев.

В неделя в Бившата югославска република Македония (БЮРМ) се проведе референдум с въпрос за подкрепата на членството в ЕС и НАТО и споразумението за смяна на името на държавата на Република Северна Македония.

И макар допитването, което има консултативен, а не задължителен характер, да не събра необходимата активност от 50% плюс един глас, над 90% от далите своя вот отговориха положително. А това се приема като успех от страна на премиера на страната Зоран Заев и гръцкия му колега Алексис Ципрас. Не са изключени обаче предсрочни избори в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
И без петел ше съмне.... и без референдум Макетата ше са уНАТО.
8
5
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НЕ МРАЗИ преди 5 години
РУСИЯАко тези които ти плащат мразят Русия, това не значи че целият български народ я мрази.Не си ти, който ще определяш чувствата на цялата нация.
7
4
 
3
 
! Отговори
гого преди 5 години
малии ква мощ ще се влее, Путин го тресе от новите войни на Алиянса ..
6
7
 
2
 
! Отговори
Викам кутките преди 5 години
путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин путин На *** 20 сирените вече вият! ТРЕВОГА! ТРЕВОГА! ПЛЮЯТ ВОЖДА СЛЪНЦЕ! ПЛЮЯТ ВОЖДА СЛЪНЦЕ!Тресват нета по ключова дума.
5
1
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
тогава Нато ще стане цирк
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брюксел досега си игра на демокрация. Понеже беше 100% уверен, че македонците ще клекнат и ще гласуват на клозетния им референдум. Но македонците се оказаха пичове.И сега какво - за да ги набутат в НАТО - ЩЕ ПОКАЖАТ ИСТИНСКИТЕ СИ ЛИЦА, И ЩЕ ГИ НАБУТАТ БЕЗ ДА ГИ ПИТАТ.КАТО НАС.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО ще стане по-силно от всякога, ако македонското военно страшилище се влее в алианса.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонците да излязат с контра предложение ,щом гърците се смятат за макета то да се кръстят република южна Македония .
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам Гърция да се нарече република южна Крадландия !