Русия втвърди тона: Има само Република Македония!

"Признахме я под това име и няма да си променим позицията"
22 окт 2018 08:20, Златко Желев
364
Русия втвърди тона: Има само Република Македония!
Снимка: Twitter

Руската дипломатическа мисия в югозападната ни съседка реагира на гласуването в македонския парламент за стартиране на процедура за конституционни промени чрез съобщение в Twitter, в което се подчертава, че за Москва има единствено Република Македония, пише скопското електронно издание МКД.

"Русия призна Република Македония под нейното конституционно име преди повече от 26 г. и няма да промени своята позиция", пише в съобщение на руското посолство в Скопие.

Още по темата

По-рано тази седмица от Министерството на външните работи на Руската федерация разпространиха коментар, в който подчертаха, че САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните работи на Македония по най-груб начин, налагайки преименуването на страната.

"След провала на референдума от 30 септември, организиран с надежда да бъде получена цялостна подкрепа от народа за гръцко-македонското "компромисно решение", Вашингтон и водещите страни от ЕС искат да прокарат въвеждането на продиктувани промени в Конституцията на страната чрез парламента", отбелязаха във външнополитическото ведомство в Москва.

От МВнР на Русия увериха, че ще следят внимателно ситуацията в Македония, където на депутатите, които се противопоставят на преименуването на страната, се "изсипаха обръщения отвъд океана с призив да не пропускат историческия шанс и обещания за различен вид бонуси за правилния избор".

 


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
7
 
8
 
! Отговори
до 231 от славянин преди 6 месеца
Точно по соц-а в България имаше и ред, и закон, и наука, и култура, това че на теб този факт не ти изнася по известни причини, показва че ти не си човек на фактите, а на собствените си желания! Знаеш ли че през 1973-та година Маргарет Тачър, тогава министър на образованието на UK, посещава България и конкретно гимназия по химия в Стара Загора и е възхитена от нивото на преподаване и знанията на учениците!? Откъде да знаеш тези факти като си прост, невеж и лъжец за капак!
238
6
 
7
 
! Отговори
до П Петров от слав преди 6 месеца
''НЕ ЛЪЖИ!''

Не те разбрах какво излъгах!!!??? Мен никой милиционер тогава не ме е тероризирал, ако теб те е тероризирал е друго нещо, а защо реда и закона тогава са били в резултат на твърда ръка е съвсем елементарно: защото ганьо, *** и хасан, когато ги оставиш свободни, те неизбежно си проявяват първичният манталитет и за да изпълняват реда и закона трябва да ги третираш с твърда ръка! А че ти освен за Емил Димитров не си чувал за никой друг известен българин говори колко си ''културен'!
237
2
 
0
 
! Отговори
До Георги преди 6 месеца
Ти веган ли си, наркоман ли си? Ааааа, може би и двете.
236
2
 
1
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До П.Петров Твърде е рискован сценария,дори и след въвеждането на "точкови удар" локализирани-тоест загуба на контрол-надявам се да оставят "чистката" на естествени фактори-Климатични изменения,геомагнитни промени и ред комплексни фактори.Само изменението което започна -Геомагнитно-човек е организирана кллетъчна система -тихо в близките години ще отнеме живота на милиони.Като естествено причините ще се впишат като сърдечни удари,Рак ,Левкимии, изначалната причина ще е съвсем друга,източника.
235
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 6 месеца
До Георги
Твърде конспиративно. Глобален конфликт ще унищожи всичко живо(няколко пъти) и не мисля, че има ядрена сила(само в Азия са 5), която си прави илюзии за нещо друго като изход.
Освен това, има поне няколко напълно реалистични апокалиптични сценария, независими от човешка намеса, които драстично да намалят населението на Земята.
Всяка драстична промяна предизвиква прекалено разместване във властта, а хората с реална власт тези неща не ги обичат, защото губят най-много.
234
6
 
4
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До П.Петров За какви укрепвания на флангове на НАТО ни бръщолевят толкова време-На всеки нормален човек му е ясно че пряка провокация с Русия,Русия ще измете Европа за секунди-Те си правят сметката да останат с 50 мл население в Северна Америка а за Европа-почти никакво -След което се зачиства радиацията и се почва наново
233
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До П.Петров Първоначлният План е включвал селдвоенен порядък ссъс Земна популация не повече от 700 млн души -След края на войната-вувеждане на ночи технологии,нова макроикономичекса среда,тоест следващо ниво на Цивилизация.Не са им нужни 9 млрд население.Поради тази причина създават предпоставки и условия за глобална война.Както са го сторили и със предходните
232
3
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До Георги зпочна изпълнителна Гореща фаза с 11 септември 1999-последва Ирак и взривяването на близък Изток.Според този план доста вероятно бе Гореща фаза на Трета СВ в порядъка на 2003.Процесите се забавиха и то главно с влизането на Русия в Сирия.Извадихме късмет че Хилъри Клинтън не спечели изборите.Според този план те готвеха-масиран ядрен удар,но с напредването на технологиите са преминали към частични,хиперзвукови носители .Целта според плана е контра от страна на Русия и съкр на населен.
231
6
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До П.Петров Сталин не окупира Полша.Съветите влизат след като тя вече не съществува като субект.Умно дори от правна гледна точкаПрибалтика е нужен на Сталин като буфер-а Полша прави грешката да предяви претенции към разпарчетосаната Чехословакия и Хитлер е силно раздразнен от този факт,тъй като лично е гарантирал териториалната цялост на СЛовакия.Договорът Рибентроп *** по никакъв повод не може да се разглежда като причина за ВСВ-Вожте-според план "2000" одобрен от Пр на САщ в края на 50 те
230
1
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 6 месеца
До Георги
Нямам толкова задълбочени познания по Европейска и Световна история, за да навлизам в такъв спор, но като имам предвид, че ние сме водили 5 войни под идеята за териториално единение на българската нация, не мисля, че коренът е чак толкова дълбок, за да се търси преди Наполеон.
По-важното от историята е какви изводи ще си направим за бъдещето и ЕС, въпреки всички недостатъци, е добър "извод" в правилната посока, пък може един ден да има политици алтруисти с космополитно мислене.
229
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Грък приятел е все едно да кажеш убиец хунанист.
228
2
 
4
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До П.Петров Истинските причини за Първата и Втората Свтовна война трябва да се търсят далеч по назад във времето.Дори по назад от Наполеновите войни като отправна точка и отрязък.А именно разрушаване на Старите Европейски Империи-монархии Автриунгарска,Османска,Руска-революция-Френска и т,н и т.н Справяне със заплахата от немския Елит.Англосаксонците се страхуват от този Елит като алтернатива за Цивилизация.Духът на Ницше.Англия винаги се е срахувала от силно европейско ядро извън техния контрол
227
2
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 месеца
До Георги
Нямам съмнение, че западняците си гледат интереса (преди и сега) и в случая с Хитлер са се надявали двете злини да се унищожат една друга. Това са причините да си затворят очите за аншлуса на Австрия, окупирането на Судетите, а срещу окупацията на Полша и подялбата и между Германия и СССР не предприемат никакви ефективни действия.
Въпросът е какъв е нашият интерес сега и това определено не са интересите на управляващите в Кремъл, както се опитват да ни убедят продаващите се за рубли!
226
2
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 месеца
Македонците какво искат не е важно.
Защото македонците по дефолт са промити мозъци със сръбско-руска ориентация.
Интересува ме единствено какво мислят еврофилите и българофилите в МК.
225
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Георги

залотовалутните резерви остават руски...
------------

Жора, айде да отидеш да понаучиш още малко болгарский язьйк и тогава ела да се преструваш на българин, мойто момче...
224
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тук няколко идиотчета се смилат да пускат антируски постове. Глупаци, защо си мислите, че македонците искат в ЕС и НАТО? Нали видяхте какво каза народът на референдума? Ами просто го игнорираха. Единствено мафиотската върхушка иска ЕС, че там ще има лапачка за тях, както е и при нас положението. Даже нас никой не ни пита на референдум, искаме или не искаме ЕС и НАТО.
223
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До славянин

как така преди 1989-та БКП и ДС по съветското ''робство'' поддържаха ред и закон, наука, култура, образование, селско стопанство, социална политика и прочее
-------------------

Нищо от това не е вярно.
Нито е имало ред, нито законност, нито наука, нито култура.
Имаше милиционерски произвол, страх и огромни количества халтура.
222
2
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 месеца
До Георги
Последните 75 години не сме били в "тази система" !
Преди 1939 България по БВП на човек 2967 USD
е преди Португалия 2323 USD;
Унгария 2522 USD;
Румъния 821 USD;
Полша 2801 USD;
Турция 2009 USD;
Югославия 1114 USD;
Значи е работела!
Между САЩ и СССР има разлика колкото между "Бихте ли ме извинили" и "Ще ме извинявате ама ...".
Колкото до ЕС, НАТО и СИВ, разликата е огромна! В ЕС и НАТО имаме глас, докато в СИВ винаги се е правило каквото се реши от КПСС и Кремъл, в това число и "македонската нация"
221
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До П.Петров А Мюнхенското съглашение.Острите противоречия между Британската Империя и САЩ-Пазар-Банки.Новият курс на РузвелтСпоред Вас кои индустриалци са спомогнали за НС-ма в Германия и чий конкурент е Германия?Знаете ли че немския генералитет прави грешката да съобщи на Британските служби,че възнамерява да извърши преврат и да остстрани Хитлер от власт.Британците го спасяват.Той не заминава за Берлин .Британците го насочват на Изток.1927 преврат Сталин-залотовалутните резерви остават руски...
220
4
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 месеца
До BG 225
Сталин кога го е разбрал това ? Докато американските инженери му строяха заводите и организираха социалистическото производство, които са едно към едно копие на остарели американски. Докато му доставяха храни и машини, за да може да удържи армията на бившите му приятели националСОЦИАЛИСТИТЕ, закрепен с пакта Розентроп-Мо.лотов? Или докато избиваше 20 милинона от собственото си население, а други 20 жертваше от некомпетентност?