Русия втвърди тона: Има само Република Македония!

"Признахме я под това име и няма да си променим позицията"
22 окт 2018 08:20, Златко Желев
364
Русия втвърди тона: Има само Република Македония!
Снимка: Twitter

Руската дипломатическа мисия в югозападната ни съседка реагира на гласуването в македонския парламент за стартиране на процедура за конституционни промени чрез съобщение в Twitter, в което се подчертава, че за Москва има единствено Република Македония, пише скопското електронно издание МКД.

"Русия призна Република Македония под нейното конституционно име преди повече от 26 г. и няма да промени своята позиция", пише в съобщение на руското посолство в Скопие.

Още по темата

По-рано тази седмица от Министерството на външните работи на Руската федерация разпространиха коментар, в който подчертаха, че САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните работи на Македония по най-груб начин, налагайки преименуването на страната.

"След провала на референдума от 30 септември, организиран с надежда да бъде получена цялостна подкрепа от народа за гръцко-македонското "компромисно решение", Вашингтон и водещите страни от ЕС искат да прокарат въвеждането на продиктувани промени в Конституцията на страната чрез парламента", отбелязаха във външнополитическото ведомство в Москва.

От МВнР на Русия увериха, че ще следят внимателно ситуацията в Македония, където на депутатите, които се противопоставят на преименуването на страната, се "изсипаха обръщения отвъд океана с призив да не пропускат историческия шанс и обещания за различен вид бонуси за правилния избор".

 


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До П.Петров Другото което мисля да Ви кажа,че структурите в САЩ по същество с нищо не се разлиават от структурите на системата в СССР -просто наименованията са различни-По същество просто едното бе по директен подход,а другия по сложен ,с по сложни взаимовръзки и по мек подход,завоалиран.Систуацията тук е сладната-грубо-вътрешна-Глава-Елит-Тяло население.Достигнат е кричичен минимум и след който няма да има какво да одържи.Балансът е силно нарушен в системата.Тоест тялото ще се разпадне.
218
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До П.Петров Аз съм съгласен с Вас,нищо че се опитвам да "контрирам" .Но за момента ,как да кажа-ако определена система е работеща за друг обект ,то може би ,не значи че е работеща за нас.Ако до този момент тази система не е показала необходимите резултати и дори вече не разполагаме с технологично време да оцелеем като Държава?Елит? За съжаление ние и нашия Елит за момента не е способен да надскочи себе си и да се справи с настоящите и следващи събития.Турболенция с лоша кондиция-резултат-лош
217
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 1 година
До П.Петров
Истинската демокрация е постоянна борба за защита на идеала - власт на народа.....

Цитат на Сталин: "От Рузвелт разбрах какво е демокрация - власт на народа, но на ... американския народ..."
216
2
 
4
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До Ти да видиш...Как да ВИ кажа-не се чуватвам компетентен по всичко,просто разсъждавам,макар и доста да съм изморен в този моментПо моя база данни констатирам че външни фактори сериозно са повлияли над този "фалит" с оглед Геополитическата ни насоченост.Световна Банка,Организации и т.н.Както "САЩ "решиха и фалираха Аржентина и блокираха банковата система ,тоест правят го навсякъде където има предпоставки за това.Илия Павлов?Костов ? На кой ни продаде? Преходът можеше да е някак по лек ,може би?
215
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
До славянин
НЕ ЛЪЖИ!
Ред и закон имаше,но с цената на милиционерски терор и липса на фундаментални свободи, като правото на свободно придвижване,самоопределение, право на собствено мнение;
Каква култура произведена през соца е намерила признание извън СИВ?Един Емил Димитров и то въпреки соца!
Като имаше производство и индустрия, защо имаше опашки за основни продукти като хляб, мляко, олио, тоалетна хартия? Защо телевизори, печки и хладилници(по краден остарял капиталистически дизайн) се вземаха само с връзки ?
214
2
 
6
 
! Отговори
до 220 от славянин преди 1 година
А-а-а, значи накрая изплю камъчето, че всъщност виновникът ни за всичко бил ганьовизмът ни, а не някой друг!? Ами така е, ганьовизмът на българина не е от времето на Алеко, а поне от времето на Кубрат - казал Кубрат на синовете си да не се делят за да не бъдат унищожени един по един, те си дали вид че ще го послушат, Кубрат си заминал от този свят и ганьовизмът на синовете му веднага се проявил в пълната си сила - всеки си хванал шапката и си тръгнал по пътя и казал на останалите да се оправят!
213
2
 
7
 
! Отговори
до П Петров от слав преди 1 година
Пробвай се също да ни излъжеш, възможно най-убедително, че днес природните ни богатства са в ръцете на руски концесионери оставящи ни трохи от добитото, банките ни с ненормалните си лихви са руски, ЕРП-тата ни монополисти са руски, веригите ни хипермаркети са руски, мобилните ни оператори са руски, че днешните ни властници наследници на БКП и ДС се отчитат за свършената си работа в Москва, а не в Брюксел и Вашингтон и че още сме членове на СИВ И Варшавския договор! И бъди много убедителен!
212
3
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
А тъжната истина е, че ценностната ни система е тотално объркана!
Не ценим квалификацията, а дребната хитрина - тарикатлъка;
Не ценим професионализма, а скатаването;
Не ценим интелекта, а бабаитлъка;
Не ценим принципността, а далавераджийството;
Не ценим почтеността, а наглостта;
С тези "ценности" идеалът ни за съвършенство е СЕЛСКИЯТ ТАРИКАТ, съчетание в едно от Бай Ганьо, Андрешко, Хитър Петър и Настрадин Ходжа и точно такива ОВЧАРИ овластяваме, да ни доят, стрижат и "оправят"!
ДОКОГА ТАКА?
211
9
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Георги 209 Независими са само САЩ.Всички други са зависими от тях. Това е положението. Крим наш.Свиквайте.
210
3
 
9
 
! Отговори
до П Петров от слав преди 1 година
Пешко, пробвай се да ни излъжеш, ама да е много убедително, че нато и ес са руски организации, че четирите военни бази на територията ни, за които вече 10 години не сме получили и копейка наем са руски, че дузината ни НПО-та, защитаващи всички разрушителни елементи и измислени и реални етноси в България, разрушаващи обществото и държавата ни са руски и че днешните ни наследници на БКП и ДС изпълняват стриктно всички директиви на Москва, а не на Брюксел и Вашингтон!
209
2
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 1 година
До 197 Браво Георги че ни светна. Ние си мислихме че 97г. ни фалираха Виденов и Герджев , пък то били САЩ.Ха, ха..!
208
2
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
До Георги
Точно така е!
Не можем да си позволим да приемем демокрацията като някаква достигната цел. Истинската демокрация е постоянна борба за защита на идеала - власт на народа, която се гарантира само от комплекса условия, които изброих. Едно да го няма, вече е само фасада. В БЪЛГАРИЯ ЛИПСВАТ ВСИЧКИТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ!
Само интелигентен и добре образован човек може да вземе компетентни и правилни решения, всеки друг е уязвим на манипулация, тогава опираме до каква ни е ценностната система и какви авторитети имаме...
207
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До П.Петров Разбирам.Да кажем че аз съм едно хлапе в следтийнейджърска възрат на което му обясняват що е това Демокрация,Гражданско Общество и т.н.На мен ми се обяснява нещо и се тръби постоянно и безспирно ,ежедневно-едни и същи такива Фрази-такова общество,онакова.Но констатираната от мен Реалност показва друго .И ,че властовия и определящ ресурс е другаде.Фасада-Пример.Бил Клинтън е определен от Елита в САЩ за следващ Президент 8 години преди стъпването му на този пост.Върхът на Пирам опр.
206
4
 
7
 
! Отговори
до П Петров от слав преди 1 година
Искам да отговориш на долния ми въпрос: как така преди 1989-та БКП и ДС по съветското ''робство'' поддържаха ред и закон, наука, култура, образование, селско стопанство, социална политика и прочее, а след 1989-та след като атлантиците ни освободиха от съветското ''робство'' наследниците на БКП и ДС отмениха реда и закона, унищожиха наука, култура, образование, селско стопанство, социална политика, дадоха власт на дузина ''руски'' НПО-та да защитават всякакви диви племена в България!?
205
3
 
5
 
! Отговори
до 189 от славянин преди 1 година
А какво ще кажеш за мнението на създателите на фалшивите държави като Косово!?
204
5
 
3
 
! Отговори
до 177 от славянин преди 1 година
Странно как демократичните нато и ес търпят тогава наследниците на БКП и ДС да управляват България!? И странно как преди 1989-та същите тези БКП И ДС поддържаха в обществото ред и закон, а след 1989-та изведнъж отмениха реда и закона и го замениха с проатлантическа демокрация!? И странно как вие демократите продължавате да гласувате за наследниците на БКП и ДС от ГЕРБ, СДС, ДСБ и останалите от демократичния ред!? Още по странно как наследниците на БКП и ДС ни включиха в ''руските'' нато и ес?
203
2
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
До Георги

Там ви е грешката! Гражданското общество осъзнава, че властта е в него, а депутатите са в парламента да изпълнят волята му и ако не я изпълнят ще бъдат изгонени! Ролята на Гражданското общество е да избира КАКВО, КАК, КОГА, С КАКВА ЦЕЛ!
Стадото прости о.вце избират само овчар, който да ги дои, стриже и "оправя"/"спасява", взема решенията вместо тях. Но и да сменят овчаря с уж по-добър от другия, пак ще бъдат издоени, остригани и "оправени", защото са намислещи о.вце !
202
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До П.Петров За да създадеш Гражданско Общество първо трябва да създадеш определено качество Човек -Вие да виждате намеренията на "Запада" ,Медиите,Образователната система,всичко от до да създава такъв тип Личност.Не ! Аз не виждам-спуснати са пролуки но е въпрос на самодисциплина,лична ,и в крайна сметка масата е едно такова сиво пчеларско изделия което е дресирано -Банка ,работа,женитба ,модели на поведение спуснати от Медиите.Който пуска музиката ,той дресира в определена посока .
201
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До П.Петров Добре,Независима-скъпо :) ,за да си позволиш независим трябва да си силен-водещ,технологично и всякак-как по точно ще са независими Медиите,Банката,всичко от до.Добри пожелания.Гражданско общество-какво е това Гражданско Общество-набор от кухи лейки които седят цветя и събират найлонови торбички из градинките с цел да намалят въглеродния двуокис на Планетата.Илюзии .Няма гражданско общество.Никъде.Има Елити които управляват
200
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
До Георги
Без гражданско общество, което гласува информирано, т.е. за конкретни политически ангажименти - програма за управление(описваща конкретни мерки, методи, срокове, резултати) и после отстояващо придържането към тези политически ангажименти, чрез протест, гражданско неподчинение и при нужда дори бунт, не може да се очакват коректни принципни политици!
Ако изобщо съществува някаква надежда в България нещата да тръгнат с осезаеми темпове към по-добро, то тя е в "Демократична България".