Българският клуб в Скопие: Не участваме в афери с паспорти!

Те дават документи, но само на македонци с българско потекло
7 ное 2018 11:45, Павел Гълъбов
6
Българският клуб в Скопие: Не участваме в афери с паспорти!
Снимка: Reuters

Председателят на Българския културен клуб в Скопие, първата организация, която издава документи за български паспорти за македонски граждани, Лазар Младенов заяви, че неговата институция няма никаква връзка с аферата в България за издаване на тези документи, съобщава македонският сайт Фактор.

Още по темата

Лазар Младенов твърди пред Пресинг ТВ, че няма участие в издаването на документи на македонски граждани, които имат българско потекло, ако не изпълняват условията, предаде БТА.

"Издаването на документи от нас е абсолютно законно. При мене идват албанци, и мюсюлмани, и православни, които имат същите имена и фамилии като нашите, но нямат шанс да получат /документи/, тъй като по статистиката на раждане на техните предци преди 1918 г. селата им ясно са описани като албански православни села. Не могат да получат документи лица, чиито предци са родени в чисто влашки села или пък имат сръбско потекло", посочи Младенов.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
КАРИНА преди 5 месеца
А защо се вее вентилаторът на БЮРМ, като иде реч за 'Българският клуб в Скопие'?
4
0
 
1
 
! Отговори
гошето преди 5 месеца
леле как си пазят хранилката македончетата щото мое да им резнем субсидийката
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е тяхното правомощие по исторически справки и архиви на вписвания по местоживеене, пребивавания от актове на раждания по поколения до общи преброявания на населението,групи общности по населени места определящи се с това самосъзнание,говорим език в общноста,писменост онаследена от предци и изучавана в училища на общноста как за съществуващия народ,род,както религиозни вярвания спрямо действащите в миналото и сега религиозни самоопределения по църковни истор.справки,архиви,събори на църквите
2
3
 
6
 
! Отговори
тцтц преди 5 месеца
На вас Каракачанот няма да ви пусне аванта.
1
7
 
4
 
! Отговори
Маке преди 5 месеца
Занимаваме се c кражби, корупция, далавери, измами все пак сме българи, но с афери с паспорти не се занимаваме това е долна клевета и фалшива новина.