Франция, Холандия, Гърция, Англия - протести и сблъсъци

Демонстранти с качулки хвърляха камъни по полицаите в Атина
Обновена: 17 ное 2018 22:07 | 17 ное 2018 21:55, Камелия Цветанова
67
Франция, Холандия,  Гърция, Англия  - протести и сблъсъци
Снимка: Reuters

С масови студентски демонстрации в Гърция отбелязаха 45-годишнината от студентския бунт срещу военната хунта.

В Атина анархисти хвърляха камъни и самоделни бомби срещу полицаите, които отговориха със сълзотворен газ, съобщи БНР.

Още по темата
Хиляди студенти участваха в демонстрациите, отбелязващи 45 години от кървавия студентски бунт в Техническия университет в Атина. И днес, както  в паметната за гърците дата през 1973 година, студентите скандираха "Хляб, образование, свобода".

Най-мощната демонстрация се проведе в Атина, където студенти и ученици преминаха с национални знамена от университета до американското посолство.

Студентски демонстрации се проведоха във всички университетски центрове на страната. Към студентите се присъединиха много граждани, които участваха във възпоменателното шествие в памет на загиналите по време на бунта срещу военната хунта.

По традиция демонстрациите се ръководят от Комунистическата партия. Само нейните депутати бяха допуснати от студентите да участват в днешните шествия.

Анархисти се опитаха да създадат напрежение и хвърляха самоделни бомби "Молотов" срещу силите на реда.

Полицията използва сълзотворен газ.

Няма информация за пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: протестполицияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги съм се учудвал когато говоря с комунисти по убеждение от капиталистически държави. Обикновено това са презадоволени ора, даже милионери и говорят за неща, които не разбират. Те не знаят нищо на практика. Не знаят, че комунистите ще им отнемат всичко, ще ги пратят в концлагер, или направо ще ги убият. Защото комунистът е голтак, завистник и злобар.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам , че пак се е заформила полемика кой е по-добър - българи, турци, гърци...А всъщност, става дума за "радостта" на ЕВРОПЕЙСКИТЕ граждани от управлението на ЕС, от "повишаването" на жизнените им стандарти, от наплива на *** "лекари и иженери", говорещи само арабски и плодящи се като плъхове...Ама вие си се делете и зъбете един на друг... Само си припомнете историята и как България и Византия губят срещу Османската империя!Сега правим същото, само че и участието на турците!
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите в Гърция по едно време идват на власт точно след втората световна и започват обичайните си зверства, унищожаване на църкви, на икони, гонения на християни, и народа ги маха. От тогава до сега те взимат най-много по 10 % на избори и то от разни заблудени.А що се отнася до анархистите, те са винаги заедно с масони, комунисти и други зли елементи. В Гърция сред младите има много анархисти.А в България до 1944 г. на комунистите са им казвали - анархокомунисти, и то неслучайно.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Третата и ПОСЛЕДНА световна война ИДВА .............за вас нещастници глупави.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализъм! Нормално време за протести! Приемат се бюджетите и плебса напомня, че го има.
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите сме смел народ успяхме при пет века иго да съхраним българското и християнството..Ако не беше султана да учреди екзархията както и турците да ви пазят от другите сега щяхте да сте гърци, власи или сърби ..
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До турчина-защо като са голяма работа гърчулята,не си защитиха Кипър?.Си? Кипър не е гръцки и никога не е бил, че да СИ го защитават. По същият начин мога да питам защо българите не защитиха Кипър?
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес сутринта за първи пътур виждам, че имаме млади осъзнати български мъже да ста чкуват. Изведнъж дойде в мен надеждата, че не всички са ***. Такъв трябва да е българският мъж - СМЕЛ.Български мъже последвайте тези млади мъже. Това е правилният път до зъби, за да има промяна.Всички за един, един за всички от цялата страна и мъжете от чужбина "Помогнете на своя народ"
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат хляб, а сирене? То ученето си е чист комунизъм до трети курс.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искат да спечелят нещо от тези протести и сблъсъци, трябва непременно да поканят госпожа Нинова да ги поведе. Сега тяхното е безполезно губене на време.
24
7
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 5 години
Повечето пишете глупости.Българите сме смел народ успяхме при пет века иго да съхраним българското и християнството.По време на първата и втората световна война България е била свързана със великите сили затова сме били от грешната страна.А колкото до гърците не са се били със германци а със италианци,всички знаем колко слаби са били жабарите......Във Африка англичаните залавят повече от 500 000 военопленници италиянци.Ако са толкова смели Гърците защо оставиха Кипър на 10 000 турска армия
23
1
 
6
 
! Отговори
Марин преди 5 години
И там протестират срещу бойко
22
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция и Гърция са исторически врагове на България!!!
21
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците са долно племе......................близо 2 века сме били под византийско робство, освен това ни взеха излаза на Бяло море.....................гръцките гадини!
20
9
 
13
 
! Отговори
Е преди 5 години
До турчина-защо като са голяма работа гърчулята,не си защитиха Кипър?Семпъл въпрос,който дава много отговори за това,какво представляват маляките!
19
5
 
13
 
! Отговори
Вярно е преди 5 години
Гръцкия *** на мързеливи анархисти гори!Продадоха си на Меркел свободата и за някое евро на калпак си пълнят страната с бежанци!Но щом е за пари,гъркът е готов и майка си да продаде!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво за цитата от Казандзакис!Вече си мислех, че съм единственият, който го е чел.
17
2
 
23
 
! Отговори
Разликата преди 5 години
Гръцките политици мислят за норода и им раздават коледни бонуси, а в България политиците стрижат народа и го държат беден за да крадът те.
16
12
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 5 години
До Един турчинНие умишлено сме отворили границите, Гърция е наш исторически враг!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са жертвите на Гражданската война в Гърция? Въпрос за репресираните.