Заев: Мое право е да съм македонец, да говоря македонски

Така македонският премиер отговори на вицепремиера Каракачанов
Обновена: 10 дек 2018 19:41 | 10 дек 2018 19:39,
298
Заев: Мое право е да съм македонец, да говоря македонски
Снимка: Архив, Reuters

С България вече е постигнат Договор за приятелство, а с подадената ръка двете държави си признават, че част от историята е и обща. Но и самият Договор дава възможности за взаимно уважение на двете страни, заяви македонският премиер Зоран Заев днес на дебати в Щип за конституционните промени, запитан от гражданите за изказването на лидера на българската националистическа партия Красимир Каракачанов за оспорване на членството на Македония в ЕС, предаде агенция МИА.

Още по темата

Заев каза, че очаква европейските ценности да бъдат приети от всички, предаде БТА.

"Мое право е да съм македонец, да говоря македонски език. Това е европейска ценност. Очаквам наистина европейските ценности да бъдат приети от всички така, както подадох ръка и приех, че споделяме обща история. Ще продължа да говоря в духа на приятелството и ще продължа да градя приятелство, без разлика по какви причини някой базира свои изявления или подобно. Вярвам, че и господин Каракачанов, и министър Захариева, и премиерът Борисов, но преди всичко българският народ е приятелски на нашия народ", каза Заев.

Той отбеляаза, че Европа му позволи да се да се обърне на македонски в Европейския парламент и с това потвърди македонския език.

"Достатъчно сме затънали в миналото, трябва да се върви напред към бъдещето", каза македонският премиер.

"Оставам поборник за изграждане на приятелство с Гърция и България, макар този път да не е лесен, тъй като ще се появяват различни пречки. Но трябва да градим приятелство, защото с тези договори то не е дадено веднъж завинаги, а трябва да се грижим за него, да го защитаваме и да гледаме напред, защото това същевременно е и в интерес на гражданите на Македония и на гражданите на България", подчерта Зоран Заев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
Мое право е да съм Тракиец, да говоря тракийски български език!
205
2
 
36
 
! Отговори
българо-македонец??? преди 5 години
Защо ли австрийците не говорят "австрийски"???
204
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лакейчето на Тиквата - младо комсомолско зорошче.Предаде народа си, пък сега се прави на ощипан.
203
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижда се, комай ще е по-добре България, Гърция и Албания веднъж за винаги да приключат с тази "македонска" драма..., както направи тиранина с Крим
202
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евала на македонците може да не са прави и според мен не са но техните политици говорят точно и ясно те не желаят да се индифицират като българи защото в цял свят ни мразят даже когато се обиждат използват думата българин като обида чувал съм го това в италия битието определя съзнанието тоест каквито ни са политиците такива сме и ние жалко че сме робска нация и не можем да се противопоставим на системата която буквално ни е стъпкала
201
7
 
37
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Оооо, те всички са "прави мАкедонци", ама направо умират от зор да им се подава от джоба "бугарски пасош", нали? Македонците са българи, а т.нар. Северна Македония е само и единствено географско понятие, обозначаващо исторически гръцка територия, населена с етнически българи, говорещи на югоизточен диалект на българския език. Това е!
200
5
 
19
 
! Отговори
НАРОДЕ??? преди 5 години
нали знаете от къде идва всичко и кой направи насила от Българите и българските земи Македония и Македонци
199
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мое право е да се наричам Принц на Сътворението... ама не съм, това е истината!
198
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В изявлението се намеси професор Георги Спасов, който заяви, че изявлението на Каракачанов е реакция на страха, че с влизането на Македония в ЕС той може да остане без парите от продажбата на българските паспорти.МНОГО ВИ Е ОРЯЗАНА СТАТИЯТА...ЛИПСВАТ ЦЕЛИ ПАСАЖИ
197
5
 
11
 
! Отговори
Нелепост преди 5 години
Заев като торта те обичам на масата,студен и със свещ в ръка!!!
196
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев знае, че е българин, ама иска да е премиер и понеже няма шанс за друго трябва да има такава държава Македония за да може да й бъде премиер.
195
23
 
5
 
! Отговори
Авицена преди 5 години
Браво на Македонския премиер!
194
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудя се кои са по-изтрещели - македонците или украинците? има и още едни - кипърците - *** те са слаба ракия.
193
5
 
18
 
! Отговори
Крайно време е преди 5 години
До ТиневНационални предатели, като: Георги Димитров и Бойко Борисов трябва да се низвергаят и имената им да станат символ на предателство!
192
13
 
12
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
Лошото е ,че думите на Заев звучат по - интелигентно и разбираемо за света от брътвежите, най-вероятно инспирирани от Русия, на агента провокатор - Шкембе войвода. Поне един път искам да видя и чуя, наш,те управници, честни, умни, интелигентни, образец на политик--да направят нещо, което да не е в интерес на Русия, а в НАШ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС....дали ще доживея?
191
4
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
А сега се прегърнете, целунете и легнете с Бойко Борисов.Бойко Борисов - верен син на БКП, верен последовател на идиотската идея на Георги Димитров за държава, наречена Македония.
190
3
 
14
 
! Отговори
айдаааааа преди 5 години
"ВЪРНАЛ СЕ ОТ САЩ, ЦВЕТАНОВ КОЛИ И БЕСИ! ЯНКИТЕ ГО УСПАХА, ЧЕ ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ! ПЪРВА ЖЕРТВА ПАДНА ВАЛЯ АХЧИЕВА, А БНТ СЕ *** И ЦЕНЗУРИРА ЗАМ-ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!" , заглавие от Афера
189
2
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Да съгласен съм но ти вярваш ли че с продажни политици България може да стане велика .Аз не вярвам в това .Не може народът да пази вярата си ,обичайте си ,нравите си културата си а шепа продажни политици слуги на смъртните ни врагове да уни унищожават като народ .
188
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен УнПътища много ,но правилният е само един...И този път се нарича Велика България...
187
0
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Брато тя колата като се обърне пътища много вече .Ание за кой ли път си копаем гроба благодарение на продажните ни политици .