Борисов от Белград: Четирите държави да не ни подценяват!

Като население и БВП имаме потенциал за развитие, смята той
22 дек 2018 14:00, Александър Попов
42
Борисов от Белград: Четирите държави да не ни подценяват!
Снимка: БТА

Винаги започвам с това, че няма по-добро място от ЕС и нашите срещи са в унисон с основната Европейска политика за развитие, просперитет и повишаване на Брутния вътрешен продукт /БВП/. Това каза в Белград пред журналисти премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той участва в Четиристранната среща на високо равнище в Белград между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Господ е отредил на нашите четири държави да населяват най-красивото място на света, каза още Борисов.

Четирите държави като население и като БВП не сме за подценяване и имаме огромен потенциал да го развием именно с инфраструктурните проекти, заяви Борисов, като изреди част от тези проекти на четирите държави.

Благодарен съм на Алексис Ципрас за миграционния процес, защото ако нещо може да потопи Балканите, това е мигрантският процес. За съжаление напредъкът по темата по време на Австрийското председателство не е толкова голям, колкото ми се искаше, и се надявам Румъния да направи повече, посочи Борисов.

Нашият потенциал не е насочен към никой друг - готови сме да приемаме в нашите инфраструктурни проекти всеки, който поиска да се присъедини. ЕС и светът имат нужда от положителни примери за мир и разбирателство и с дипломация и толерантен тон да се решават проблемите, каза Борисов.

Вчера пуснахме поръчка за газови тръби и за газовия хъб "Балкан", работим за връзка за втечнен газ от Гърция, а в Черно море продължават проучванията за природен газ. Надявам се и в газовите връзки да бъдем в един отбор, каза Борисов.

Изключително съм благодарен на премиера Бойко Борисов, на неговия екип и на цяла България за работата им за статута на Западните Балкани. Това каза в Белград президентът на Сърбия Александър Вучич след Четиристранната среща на високо равнище.

Благодаря и на премиера Алексис Ципрас за подкрепата, която неговата държава дава на Сърбия, каза Вучич. Трябва да продължи интеграцията на Сърбия и другите държави от региона в ЕС - това ще доведе и до подобряване на инфраструктурната свързаност на Балканите, каза Вучич.

Той добави, че следващата среща на високо равнище на четирите държави ще бъде в Румъния.

Много държим на близките отношение между четирите държави - разговаряхме и за завършването на участъци от транспортните коридори на Балканите, посочи Вучич.

Това е шестата ни среща на високо ниво, отбеляза премиерът на Румъния Виорика Дънчила.

Днес обсъдихме важни теми в областта на търговските отношения, развитието на инфраструктурата, енергетиката, туризма и спорта. Искаме да подобрим връзките в региона, добави Дънчила.

По време на румънското председателство на Съвета на ЕС Букурещ ще продължи да съдейства и за европейския път на Западните Балкани. Говорихме за общата политика за отбрана на ЕС, както и за кохезионната и за общата селскостопанска политика, за политиката за имиграция и убежище на ЕС, каза Виорика Дънчила.

Балканите може да са мост за стабилност не само за региона, каза примерът на Гърция Алексис Ципрас.

Ние се съсредоточаваме върху икономическия просперитет който минава през разширяване на Европейския съюз, каза Ципрас. Надяваме се Румъния да поеме щафетата по тази тема, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
15
 
! Отговори
ботушев преди 5 години
аплодисменти за четиримата ***
33
0
 
1
 
! Отговори
Boss преди 5 години
До Анонимен За Юнкерк не знам, ама Перукан така го "боляха сухожилията" та се люшкаше като кирката на трудовак :)) Абе, БГ Новите що не показхте видеото с пияната Перука и как го извеждат от форума. Беше екстра без малко :) Още малко и щеше да повърне върху "слънцето" :)))
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24:Наистина,това е била най-голямата грешка на Русия!Никакво освобождение от османско рбство!Никакво!Това наше мръсно продажно и робско племе не заслужава никакво освобождение!Сега щеше да си спинка кротко в скута на Ердоган и робите да се надпреварват да му носят ибрика и това щеше да е по-добрия вариант.Иначе,ако ни бяха разпарчетосали онези три "братски" държави,нямаше да има и помен от нас!!!Така е роби това заслужавате и такива пак ви направиха,като ви натикаха в *** ЕС!!!
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Пази боже от освобождаванията на Русия.Винаги целта им е била Босфора, а ние сме били повода.Всички беди в България идват от две страни - Русия и Турция.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коледни тиквеници!
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я сега,да вземат "дружките" на този илитерат,да му напомнят,какво "велико дело" по окончателното разчленяване на България са замисляли някъде към 1840 г.,когато техните държави са били освободени вече от османско владичество,и окончателното изчезване на отечеството ни от картата на света и само рускотурската Освободителна за нас война е осуетила,това "велико братско дело"!!!Ама сега плюем Русия,че ни е "поробила",като ни е спасила освен от османлиите,така и от тези наши "братя по съдба"!!!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХАХАХА!!!!!!! Балканск 4-ка,а, Тиквенико? Когато ти предлагаха да се присъединиш към В4 Меркеловица ти плясна шамарче. Ама тази балканска дружинка от предатели и мързеливци ДО НИКЪДЕ няма да стигне. Кого копираш? Австрия дори разбра, че с Вишеград е по-добре, отколкото с Брюксел! И по-красиво и ЧИСТО място от Австро-Унгарската империя НЯМА! България е хубава страна, но и липсва хубава държава! Нека сме реалисти за да се оценим по-добре: Алпите са по-красиви от Рила и Пирин. Просто факт!
27
0
 
24
 
! Отговори
Dimetar преди 5 години
Ние сме най-бедната държавав европейския съюз
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама пенсиите в България са 100 евро, а в Гърция колко са?
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВъншният дълг на Гърция е 500 милиарда евро а България с 40 милиарда евро.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КЪДЕ Е ПИЯНДУРНИКЪТ ЮНКЕР, ЧЕ БОКО ДА МУ ЛЕПНЕ ДВЕ - ТРИ ВЛАЖНИ ЦЕЛУВКИ. ЩЕ МУ МИНЕ "ИШИАСЪТ" ВЕДНАГА.
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БВП на Гърция е 200 милиарда долара, а българският е 60.Гърция има най-големият търговски флот в Европа.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гръцкият износ е по-малък от Българския, а Сръбският БВП е 60% от българския. Гърция е силно инфлационна икономика, а сърбите са тотална щета преживяваща от руски заемчета.
21
3
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Порасна ти работата некадърник!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този за мн.число говори за БГ не е наред
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Селянин"---Селянин, ама добави и "от Софийско". Или направо си пиши "банкянски шоп". :)
18
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, кои са тези "четирите държави", дето НИ подценяват?Ако Боко така е казал, защо не редактирахте текста? Така излиза, че нескопосаното заглавие е дело на автора.
17
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селянин
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, тоя нашият "дон жуан", ненаиграл се, бе! Пак да пипне нещо чуждо, ей! Виж как е гушнал кака Виорика Дънчила на снимката като най-първа братовчедка. :)То не бяха Ангела Меркел, Фредерика Могерини, Дилма Русефф ...азър бай джанката, как й беше името... Ама, ако го види кака му Меркел, как й изневерява, ще му набие канчето. :)
15
30
 
20
 
! Отговори
Гербаджия преди 5 години
Българина никога не е живял по-добре и никога не е имал по-високи заплати и пенсии както по времето на Бойко Методиев. И ще става още по-добре! Ще обединим Балканите и ще построим още много инфраструктурни проекти! От България до Гърция ще се стига за час! Да живее България, Франция, Германия и ЕС! Да живее нашия съюз!