Борисов от Белград: Четирите държави да не ни подценяват!

Като население и БВП имаме потенциал за развитие, смята той
22 дек 2018 14:00, Александър Попов
42
Борисов от Белград: Четирите държави да не ни подценяват!
Снимка: БТА

Винаги започвам с това, че няма по-добро място от ЕС и нашите срещи са в унисон с основната Европейска политика за развитие, просперитет и повишаване на Брутния вътрешен продукт /БВП/. Това каза в Белград пред журналисти премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той участва в Четиристранната среща на високо равнище в Белград между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Господ е отредил на нашите четири държави да населяват най-красивото място на света, каза още Борисов.

Четирите държави като население и като БВП не сме за подценяване и имаме огромен потенциал да го развием именно с инфраструктурните проекти, заяви Борисов, като изреди част от тези проекти на четирите държави.

Благодарен съм на Алексис Ципрас за миграционния процес, защото ако нещо може да потопи Балканите, това е мигрантският процес. За съжаление напредъкът по темата по време на Австрийското председателство не е толкова голям, колкото ми се искаше, и се надявам Румъния да направи повече, посочи Борисов.

Нашият потенциал не е насочен към никой друг - готови сме да приемаме в нашите инфраструктурни проекти всеки, който поиска да се присъедини. ЕС и светът имат нужда от положителни примери за мир и разбирателство и с дипломация и толерантен тон да се решават проблемите, каза Борисов.

Вчера пуснахме поръчка за газови тръби и за газовия хъб "Балкан", работим за връзка за втечнен газ от Гърция, а в Черно море продължават проучванията за природен газ. Надявам се и в газовите връзки да бъдем в един отбор, каза Борисов.

Изключително съм благодарен на премиера Бойко Борисов, на неговия екип и на цяла България за работата им за статута на Западните Балкани. Това каза в Белград президентът на Сърбия Александър Вучич след Четиристранната среща на високо равнище.

Благодаря и на премиера Алексис Ципрас за подкрепата, която неговата държава дава на Сърбия, каза Вучич. Трябва да продължи интеграцията на Сърбия и другите държави от региона в ЕС - това ще доведе и до подобряване на инфраструктурната свързаност на Балканите, каза Вучич.

Той добави, че следващата среща на високо равнище на четирите държави ще бъде в Румъния.

Много държим на близките отношение между четирите държави - разговаряхме и за завършването на участъци от транспортните коридори на Балканите, посочи Вучич.

Това е шестата ни среща на високо ниво, отбеляза премиерът на Румъния Виорика Дънчила.

Днес обсъдихме важни теми в областта на търговските отношения, развитието на инфраструктурата, енергетиката, туризма и спорта. Искаме да подобрим връзките в региона, добави Дънчила.

По време на румънското председателство на Съвета на ЕС Букурещ ще продължи да съдейства и за европейския път на Западните Балкани. Говорихме за общата политика за отбрана на ЕС, както и за кохезионната и за общата селскостопанска политика, за политиката за имиграция и убежище на ЕС, каза Виорика Дънчила.

Балканите може да са мост за стабилност не само за региона, каза примерът на Гърция Алексис Ципрас.

Ние се съсредоточаваме върху икономическия просперитет който минава през разширяване на Европейския съюз, каза Ципрас. Надяваме се Румъния да поеме щафетата по тази тема, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
45
 
! Отговори
Лелеле преди 5 години
Гледах му неадекватно изказване и говореше бавно, до като измисли нещо кратуната му. Как не го е срам да започне изказване си с доходите и БВП, като всички в Европа ни се подиграват за ниския стандарт на живот, а той им дава акъл точно по тази тема.
13
26
 
7
 
! Отговори
Гербаджия преди 5 години
Свети Бойко Обединител, трима Папи са го галили по главата, на Божи Гроб ходи, в Истанбул църква откри, всички световни лидери видят ли Бойко търчат да го прегръщат и целуват. Построи ви магистрали, метро, прочиствателни станции, велоалеи, вдигна ви пенсии и заплати, дълговете падат. Кой друг е направил понече за България от падането на комунизма досега? Голям е Бойко, а неговите опоненти са едни кресльовци и мишоци!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черните космати юдеомавърски семитомаляци не спадат към коренното население на Балканския полуостров.
11
5
 
19
 
! Отговори
Много прав преди 5 години
Слаба държава слаби управляващи
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе Цв Василев неерде ? - нямате интерес да го върнете в Бг ,щото ако се разприказва ще стане ясно кой Окраде от Народната пара 5 Милиарда !
9
1
 
14
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 5 години
НАИВНИК...
8
2
 
22
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Тоз пак избухна, хахахха... Трябва да почнем още повече да бегаме, бате, хахахха.... Карикатура абсолютна, само Цецко е по-зле, но той мноо е удрян по главата по физическо и е нормално.......
7
6
 
28
 
! Отговори
Балканско каре преди 5 години
На повърхността китайски любезности, фалшиви усмивки и пустословни клишета, а отдолу буре с барут.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата игра е за газа и отчасти да се прикотка сърбина към ЕС.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов от Белград: Четирите държави да не ни подценяват!"--- Заглавието е очеБИЕЩО незачитане на правилата на граматиката! Ако авторът дословно цитира ББ, разбираемо е, еднокнижникът така си говори.Ако, обаче, заглавието е плод на авторския труд, тогава то е шедьовър. :)Кой кого да не подценява, бе Саше? Ами, не е много ясно. :) Нещо, така подлог, сказуемо, допълнение, а ? :)
4
3
 
31
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Господин Борисов пред вас си мислите че е слави Трифонов и вадите от джоба си лисче и почват да при казвате колко е добре българския народ на последно място в Евро съюза. А вие ми плачи те за Румъния, Гърция, Сърбия че са по зле от нас сверете си часовниците управляващите вие сте добре за сметка на Българския народ
3
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е национален предател.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от РУСОФИЛИ и АМЕРИКАНОФИЛИ! Искам БЪЛГАРОФИЛИ!
1
22
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
ДЪРЖАВНИК...