Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!

Там, където са сърбите, там е и правото, каза Вулин
21 фев 2019 11:45, Елка Василева
255
Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!
Снимка: архив, Reuters

Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. Сръбският народ никога не е грешил в избора си. Там, където са сърбите, там е и правото и истината, заявил министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, реагирайки на изявлението на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че Сърбия е на грешната страна на историята, съобщава белградският вестник "Политика".

Когато следващият път, посланик Скот, пожелаете да изнасяте лекции на Сърбия, спомнете си, че Сърбия сама избира приятелите си, че Сърбия не е колония и че след бомбардирането на Сърбия сте изгубили всяко морално право да говорите за право и правда, заявил Вулин, реагирайки на изявлението на американския посланик.

Вчера посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот коментира позицията на официален Белград по въпроса за политическата криза във Венецуела, като посочи, че Сърбия е на погрешната страна на историята.

Народът на Венецуела гладува под нелегалното управление на диктаторски режим. Повече от 50 държави от Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа застанаха зад народа на Венецуела и временния президент (Хуан) Гуайдо. Сърбия е на неправилната страна на историята, написа Скот в Тwitter.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отговори на американския посланик Кайл Скот, казвайки иронично: "Баш американците са на правилната страна, като подкрепят Косово. Ние бяхме на тяхна страна в двете световни войни, а те избраха онези, против които се бориха в двете войни", пише вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Преди това Дачич заяви, че Сърбия уважава всеки избор на хората във Венецуела и Сърбия не е тази, която трябва да определя кой е президент. Сърбия води принципна позиция, основана на уважението на международното право, ненамесата във вътрешните работи на суверенни държави и решаването на спорове по мирен начин, заяви Дачич в разговор със заместник-министъра на външните работи на Венецуела Иван Хил, отбелязва "Блиц".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
9
 
23
 
! Отговори
anon преди 5 години
аз съм про-американски настроен като цяло, но намесата им във сърбия беше абсолютна грешка. разбутаха целия район, позволиха на исляма да стъпи здраво на краката си там (от което и ние един ден ще патиме) и създадоха предпоставки за страшно напрежение в един район на света на които последното нещо дето му трябва е напрежение.
141
12
 
37
 
! Отговори
живео брача срби преди 5 години
Браво на сърбите !!!! Народ с достойнство и самочувствие ! Същото се отнася и за нас,дето общото е ,че винаги сме на погрешната страна на Историята.
140
5
 
33
 
! Отговори
до 148 преди 5 години
Объркал си се нещо. САЩ били спасили Сърбия. *** и го кажи на площада в Белград и ще разбереш дали ще можеш да се спасиш.
139
22
 
13
 
! Отговори
@ преди 5 години
Голям нахалник! Сърбия била на страната на САЩ през двете световни войни? Наглец и 1/2 вина. Вместо да каже, че САЩ спасиха Сърбия от унищожение през двете световни войни и от постоянно присъствие на Австрийската или Германската империя на сегашната им територия, те се били били на страната на САЩ. По нагли от македонците...
138
13
 
22
 
! Отговори
Димата Руснака преди 5 години
Черногорците са Сърби също (660 000) . В Хърватия има 500 000 Сърби, и по Останалия Световен АТЛАС И ГЛОБУС ИМА ОЩЕ 10 МИЛИОНА СЪРБИ ПО ЦЯЛАТА СВЕТОВНА ПЛАНЕТА, като само в Германия и Австрия са 2 милиона .Това е Световната Диаспора на Сърбите ! , която наброява общо над 20 милиона и 500 000 сербов люде !
137
10
 
36
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Сърбия-произвежда всичко-автомобили леки и товани, земеделска техника, саморлети, оръжията им са 90% тяхно поизводство. Там няма мутри-арендатори на каквото и да било, хората не псуват масово държавата и управниците си, частния малък и среден бизнес никой не му пречи, напротив, създават условия да съществува, и в града и на село.Националисти до мозъка на костите си, предпочитат да купуват тяхното си производство, макар че и тях ги натисна китайската и турска стока вече.
136
7
 
13
 
! Отговори
Димата Руснака преди 5 години
СЪРБИЯ има и държи правата на 51 процента от Федерацията на ''Босна и Мюсюлмано-Хърватската Федерация в държава Босна и Херц. Мюсюлманите-Бошняци държат 35 процента от Общата Държава, а Хърватите останалите 15 процента . Това е според Мирният Договор от Дейтън (САЩ) от август 1995 г. БиХ е 54 000 км2. Сербия е 77 400 км2 (без Косово), което я прави колкото Чехия и Панама .Сърбите са 7 милиона в Сербия, още милион и половина в БиХ, 200 000 в Косово, 400 000 във ФИРОМ, а Черногорците са Сърби съ
135
6
 
28
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Правителството на България е пълно с послушни мишки. Като се обади чиновник от САЩ изпълняват преди да се е изказал. Сърбите не се церемонят с тях.
134
8
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Може да е всякаква Сърбия, но точно преди месец, излизам от бедстваща в снега България, с 10 см отъпкан и непочистен сняг по пътищата, първия опесъчаващ камион видях към обяд чак, едвам се кара от сняг и заледявания,Излизам от просперираща България, горд член и успешен Европредседател, затрупана и бедстваща, и буквално след бариерата на ГКПП Връшка ***, от към сръбска страна, карам по почистен буквално до асфалт път.Сърбия-бомбардирана и разрушавана преди 20 години само, извън ЕС и Нато.
133
15
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Сърбия лъже. За справка-Косово и бомбардировките над Сърбия и изгубената война със САЩ в края на 90-те.
132
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите са толкова нагли, че това започна много да им пречи!
131
15
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СЪРБИЯ МИ СЕ СТРУВА ПОДКРЕПЯ РУСИЯНЕ ДЕМОКРАЦИЯТА , НЕ ПРАВАТА НАРОДА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛАСЪРБИЯ ПОДКРЕПЯ ТАВАРИШ ПУТИН
130
11
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
всеки избор на хората във Венецуела иМИ ТВА Е ЧУДЕСНО!МАДУРО ГО ИЗБРАХА В РУСИЯ
129
17
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
САЩ СПЕЧЕЛИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И СТУДЕНАТА ВОЙНА....ИСТОРИЯТА СЕ ПИШЕ ОТ ПОБЕДИТЕЛЯ....И КОЙ Е ОТ ВЯРНАТА СТРАНА НА ИСТОРИЯТАРЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ ЛИ БЕШЕ , ТВА КОЙ ЛИ...
128
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия винаги била на правилната страна!! Печелела Първа, Втора световна, балканска, междуконтинентална и т. н. войни! А какъв е резултатът от това: Сърбите са омразни на всичките си съседи, освен с румънците, с които никога не са воювали, и някой еничари от Скопие. Територията на Сърбия е 77хил.кв.км.без излаз на море и с население колкото на България, но Ние сме с 111хил.кв.км с излаз на море.
127
7
 
17
 
! Отговори
Adam преди 5 години
Така е а бълхарисан е виннаги на губещата страна от виантийско време:) Кадето е влезла тази проказна жилка всяка империя се е разпадата. Справка- византия, османска империя, германска империя на 2 пъти, СССР и сега е ред на ционистките ***:)
126
15
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Който слуша САЩ, мишкува. Сърбите не ги слушат, а ние?ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ Е ПЪЛНО С АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ, И ВСИЧКИ НИЕ МИШКУВАМЕ....И СЕ СЪБУДИХ ОБЛЯН В ПОТТО СЕ ОТНАСЯЛО ЗА ЮГО-СЪРБИЯОЛЕКНА МИ
125
20
 
10
 
! Отговори
Ко? преди 5 години
По-глупави хора от сърбите нема.
124
17
 
9
 
! Отговори
А преди 5 години
Никога САЩ не са били на грешната страна.
123
6
 
13
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ВСИЧКО Е ТОЧНО ВЗЕХ СТАРА КАРТАСТАВАТ ГРЕШКИ