Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?

Македония българска покрайнина ли е, питат се от опозицията
15 юни 2019 10:20,
308
Макетата бесни: Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са българи?
Снимка: Pixabay

Бившият директор на Драматичния театър в Скопие Сашо Тасевски реагира на немощта на македонските власти пред ултиматума от България във връзка с датата за отбелязване на паметта на Гоце Делчев, предава опозиционното скопско електронно издание "Република".

Още по темата

В Северна Македония се възражда темата за българския фашизъм!

"Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще трябва да преименувате всички топоними и имена на училища, булеварди, университети, които носят техните имена. А и химна ще трябва да смените. Няма да го има вече онзи стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще трябва да го пеем с тралала... Делчево няма вече да може да се казва така, а ако му оставите името така ще бъде български град. На село Даме Груев ще трябва да му върнете старото име Гологъзица. Всички паметници с тези дейци ще трябва да ги отстраните, защото няма да бъдат наши. Ако не смените имената, ако останат същите. А тези важни личности ги запишете като България, ще подпишете и че Македония е българска покрайнина. Осъзнавате ли колко сте имбецилни?" – пише Тасевски във Facebook, цитиран от Агенция "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
2
 
65
 
! Отговори
Ха така! преди 4 години
Ами разбира се, че всичките - Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са БЪЛГАРИ! И сите улици и сокаци у македония носят имената на Българи и паметниците също! Ако македонците искат да бъдат гърци или сърби това е друга работа.
211
3
 
45
 
! Отговори
Ичиргубоил преди 4 години
"Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще трябва да преименувате всички топоними и имена на училища, булеварди, университети, които носят техните имена". Така е - много се радваме, че сте кръстили на българи толкова много обекти в подарената ви от българи територия! Живи да сте! Ще дойде време пак да искате да се върнете в пределите на Майка България и това ще ви го отчетем като плюс!
210
0
 
40
 
! Отговори
a преди 4 години
дедо беше българин, тате също, аз вече съм сърбин, нищо че те пречукаха тате+дядо. Моето лично мнение обаче е, никакви опити да ги приобщаваме тея. Толкова ни мразят, искат да ни убиват, ежат, по-добре не. По-добре да ги оставиме на Албания/Сърбия/Гърция, който иска да се захване с тях (гърците имат някакъв шанс да ги направят човеци).
209
2
 
34
 
! Отговори
Един Българин преди 4 години
Абе, големи *** сте македонците! Мигар не знаете, че сте Българската Западна Украйна! Това ви е следващото име - запомнете го!
208
0
 
18
 
! Отговори
da4o преди 4 години
ПрофесорДе гиди югозомби лъжливо.
207
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAНаша? Наша? АХАХАХААХ! Ти още ли си мислиш, че нещо в бъглария е "на народа". Съжалявам пич, но не е. В българия всичко е на малцина.
206
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То България ще си замине преди Македония!
205
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за албанците няма сръбска асимилация? Просто голяма част от македонците искат да са македонци! Като искат - да са! Който иска да е българин - ще намери начин да е българин! Ще плати на МВРО някой лев и ще попучи паспорта!
204
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата се движат в правилната посока, но над 100г. сръбска асимилация не могат да се изтрият за една-две години.
203
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да сме толкова жалки .Науката ни се македонизира.Дракула бил българин,Йосиф партиарх на Византия бил българин ,...Е докъде стигаме .
202
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко каза тия работи да ги оставите на историчарите, а неговата грижа е да вървят проектите, да се строят пътищата, коридор 8000, Западните Балкани и охрана на въздуха на Северна Македония с новия самолет, когато пристигне!
201
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Наблюдател до 178 А КОРИФЕЯТ НА ЗАПАДНИТЕ АЛКАНИ ,НЕ Е ЛИ МАРИОНЕТКА ,ДА ПРИЗНАЕ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК И ОТДЕЛНА НАРОДНОСТ ?
200
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всичко разбрах ,че корифеят на Западните Балкани ,обединителят на Балканският полуостров се е о.*** като Карпатска мечка и сега ,,свободната и незевисима ,,преса ,мило и драго ще дадат ,от 99 *** ,,сълза вода ,,ще вадят ,за да го закрилят като Матросов ,пред ДОта .Ще си смучат пръстите и на краката ,ако трябва, и главата в г.за ще си наврат ,само и само да не се чуе,че корифеят е гол .Каквото и да става,макетата ,ще въртят ,сучат но няма да отстъпят ,Така е ,когато управлява продажник
199
0
 
8
 
! Отговори
Херодот преди 4 години
Само кухотата на Знайко е по-огромна от числеността на траките.
198
4
 
20
 
! Отговори
Наблюдател до 178 преди 4 години
Георги Димитров е бил марионетка. С нищо не е прецакал Тито. Македонизирането на Пиринския край се извършва по времето на Георги Димитров и няма никаква съпротива от негова страна. Решенията са се вземали в Москва. Ако там бяха решили Северна Македония да е Южна Сърбия сега просто щяхме да си говорим за южни сърби, а не за северномакедонци. Определено е по-добре Северна Македония да е отделна държава, отколкото да е част от Сърбия, тук съм съгласен, брат.
197
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е на центъра в столицата да си има паметник със славното име "Войн на кон"
196
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тука България няма голям избор. Ние ги имаме за рода. Как да не им помагаш. Така е кога имаш по малък брат. Калпазанин, неблагодарен, ама рода. И сега си вихрят кончето, ама от високо ке паднат. И кой пак мислите, ще им подаде ръка. Маке, сърбофилско, александър македонско любещо, ама нашенско родно и мило.Нищо, ние ще сме големи, ако и въпреки сите помия дето сипят върху назе, намерим сили да им помогнем. То и сега им помагаме, да не ходят у криви ниви, ама не го разбират.
195
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех, че е имало в Македония село на име Гологъзица. Мисля обаче, че ако този факт беше известен на гърците, спорът за името на Македония можеше много лесно да бъде разрешен. Защото ако бяха кръстили цялата си измислена държава Гологъзица, хем щеше името да си е тяхно, хем щеше да отговаря напълно на същността им, а и гърците нямаше да имат нищо против. Можеше дори ако трябва и Северна Гологъзица да се нарекат. Още по-звучно ;)
194
3
 
34
 
! Отговори
Един преди 4 години
Макетата много *** народ!Напъваха с пропаганда години наред да се презентират по света, като потомци на Александър Велики. Кои са така и не разбраха, във всеки случай не са тези, за които се мислят.Не знаят истината и историята, но и отказват да я научат!А това е вече белег за тъпотия!Аз много се кефя на гърците как им смениха името на държавата.А ние все толерантни.
193
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А и химна ще трябва да смените. Няма да го има вече онзи стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще трябва да го пеем с тралала..."Сменете го с мелодията от Бени Хил. Така няма да има нужда да пеете.