Заев гневен, иска избори: ЕС направи историческа грешка!

Премиерът на Северна Македония призова да се продължи по европейския път
Обновена: 19 окт 2019 15:20 | 19 окт 2019 15:10, Веселина Йорданова
197
Заев гневен, иска избори: ЕС направи историческа грешка!
Снимка: БТА

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев иска бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Решението на Заев идва след като евролидерите не дадоха начало на предприсъединителни преговори за членството на страната в ЕС, тъй като Франция не е съгласна за това.

Още по темата
Заев съобщи по време на извънредно обръщение към нацията., че няма намерение да подава оставка. Той ще представи позицията си утре по време на лидерската среща при президента Стево Пендаровски.

"Ние изпълнихме всичко, а ЕС не спази обещанието си. Те направиха историческа грешка. Всичко, което можехме, направихме. Безспорен факт е, че ние сме жертва на европейска грешка. Аз съм разочарован и гневен", подчерта премиерът на Северна Македония, цитиран от БНТ.

Той каза още, че поема върху себе си разочарованието на гражданите.

"Европейският сън на македонския народ няма да бъде унищожен. Отговорно заставам пред вас и поради тази причина искам да чуя вашата позиция по отношение на провеждането на бързи предсрочни избори в най-скоро време. Вие ще решите по кой път ще вървим", каза още Заев и добави: "Сериозността на днешния ден изисква сериозно решение".

Той призова да се продължи по европейския път, защото в противен случай ще се стигне до национализъм, изолация, бедност и изграждането на паметници от стиропор. "Готов съм за нов чист мандат за изграждането на европейска държава", подчерта Зоран Заев и обеща да изгражда добросъседски отношения. "Не са ни нужни разправии със съседите", добави той.

Зоран Заев е министър-председател на страната от 1-ви юни 2017 година. Той подписа Договора за приятелство с България на 1-ви август същата година, а миналата година през месец юни чрез Преспанския договор сложи край на дългогодишния спор за името на страната между властите в Скопие и Атина и така отвори пътя за евроатлантическата интеграция на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
7
 
7
 
! Отговори
Маке преди 4 години
Отново с омраза, ние НЕ СМЕ ваши врагове, благодарим ви за помощта, но не сме "еничари" србски, сърбите ги уважаваме само като приятелска, християнска страна и нямаме ниеден спор с Србия, освен црквата ни... за разлика од България коя то има многу условия...Ние сме живеяли 50 години в иста страна с србите и нормално е да сме блиски. Од 1990 навам, нямаме нищо повече с тях. Надяавам се че сега ви е ясно как ние гледаме на работите днес в Македония. А историята треба да си остане в историята.
120
7
 
8
 
! Отговори
БГМК преди 4 години
Маке,пожелавам ти лека нощ. Но в заключение да знаеш следното: Аз съм 50г средностатистически бугарин; с добра профрсия, доход и т.н. Имам неколкостотин/хиляди приятели,роднини. Всички,ама всички, мислят като мене и Ванчо - МК без българи - огин да я гори. Докато мърдам АЗ няма да допусна това да се промени!!! Ако требва че излизаме на протести,палатки и прочее. НО вашта няма да я бъде,югословено-титовско-милошевски измеккяри,комунистическо семе.Ако не щете идват албанците-с тая ще се разбеме.
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МакеДа, ще оцелеете и без нас, но вегетирайки. Щото на цял свят, и ЕС, и САД историята им е ясна, вие сте сурогати, ние сме една от първите държави в Европа, наред с Фр!!!!!!!!, Немско, Византия. И никой не може да ни каже връв от историческа гледна точка и нема как,защото ИМА истирическа логика в тоя живот. Вие се надевате, че САД, Германия (??!!,фашстчка) ще ни нареди да ви признаеме, БЕЗУМЦИ!!! САД е от 250г.,мощни икономически,БГ е от 1400, плюс-минус.НИКОЙ-НЕ-МОЖЕ-ДА-НИ-НАРЕДИ-НИ-ЩО!!!
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МакеСпокойно, и в меен нема Омраза,ти от омраза не се плаши,а от безразличието, щото вече ми ставате такива. Да сме ви признали? Дадохме ви танкове, оръдия, работилници за тях... КОЯ ДЪРЖАВА ДАВА НА НЕПРИЯТЕЛСКА оръжие,за да може да убива синовете й? Само братска, но вие не сте ни братя, вие сте еничари србски! ...рете, вашта м.....,съвъкуплевайте се сос србите и нека бог да ви съди,родоотстъпници, ниедни, щото вашия род НЕ Е СРБСКИ, обожавайте ги,убийците на дедите ви...
117
10
 
5
 
! Отговори
Маке преди 4 години
До Анонимен 137Спокойно, в нас няма омраза. Страхотно нещо, щто сте не признали първи. Ако не бяхте вие, щте беще някоя друга държава. И за да ви дадем цялата ни история до 1944 г., това няма да промени нищо, какво не можете да разберете. Днес, в 21 век, трябва да бъдем приятелски настроени страни и да си помагаме взаимно, но нищо повече.
116
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МакеОмразата е във вас! Ние първи ви признахме държавицата и неведнъж ви помагахме.Но не си мислете, че ще се съгласим да крадете историята ни, да ни плюете и клеветите!
115
17
 
6
 
! Отговори
Маке преди 4 години
Не мога да повярвам колко омраза имат българите към нас, само защото не искаме да имаме нищо общо с вас. Радвам се, че сте щастливи в момента, но Македония ще оцелее и без вас, скъпи мои братя. Поздрави од Македония.
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макетата са си такива...Скопски съвременни писатели и историци се занимават със теми като ,, Македонските корени на Американските Президенти"В тази книга-официално издадена има ,, доказателства,че осем американски президенти са с македонска кръв.Интересно,защо там го няма Обама?Честито за гредата дето я ударихте в Брюксел.Поздрави за Макрон, когото иначе не харесвам.
113
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно е казано, че БГ е единствената страна, която граничи със себе си. Преди Балканските войни Србия, Грция са били наполовина на БГ. Насетне, благодарение на изсмуканата българска кръв набъбват, пиявиците гнъсни, и стават по-големи от нас, благодарение на нас? НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НИТО В ЕВРОПА, НИТО В СВЕТА! Няма аналог на геноцида над балгарския народ! Не съм националист, мачът е свирен вече, край!!! Но за МК ПОСМЪРТНО НЯ-*** да го бъде! БАСТА!
112
5
 
15
 
! Отговори
ДГД преди 4 години
Заевете лириката, романтиката, истината, боли - не боли е следната; МК ни е враг, долен, гаден, душмански.....ВРАГ!!!!! Те искат да ни загробат!!!!Ама, били са ни брайя, сестри, сега са ни ВРА-ГО-ВЕ! Те ни мразят, ненавиждат, искат да умр...еме и да ни нема!!! тЕ СА НИ ВРА-ГО-ВЕ, и трябва да се отнасяме с тях като с такива. МК не е равна на БГ, В момента 10-15 нации се наси..ат, дават мило и драго да докажат произход български, а ония драпат да са срби-свинарите на средновековният БГ-царски двор
111
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИТЕ национални катастрофи на БГ са ЗАРАДИ Македония. Стотоци хиляди загубени животи, ЗАЩО, бога ми, ЗАЩО?! Заслужават ли го тези хора, заслужават ли го, питам? А ако в миналото са го заслужавали, сега струва ли си да се подлагаме за тях, да залагаме бъдещето на децата си? Според мен НЕ! Те да ми викат, че съм тартар, мани ме мене, сина ми също, БАШТА М... С...РБОМАНСКА, ...ДГД, ...ШТА, лишете на сърбите гррездеите. Вие не ни заслужавате!!!
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бацето борисов е много голем на срещите у европа, всички ги минава и ги потупва, да знаят че България е икономически гигант
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов дори пред тоя е смешен, смятай някъв македонец разиграва бацето както си иска.....нашия само му дай да фи потупва като ги види, самочувствие, а ония само му се смеят
108
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля, че ако продължим с тази примиренческа политика към МК, изпадаме в дълг към костите на дедите ни от другите краища на БГ, която не е само МК!!! Родът ми е от Сливен, 3-*** от дедите ми са били хайдути!!! Прадядо ми от западна БГ, другата част на рода, е бил в четата на Панайот Хитов, бил се е на Шипка (има го в списъка,там ), кръв е проливал за БГ. Та ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ да загробвам неговия подвиг заради некакви еничари, нихната ..... БГ е била и ЩЕ БЪДЕ и без куцоволаси, нихната ....
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов става смешен дори пред тоя....абсолютно неадекватно държание имам на световната сцена, безлични, нямаме държавници, а едни самохвалковци ...
106
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно нещо предлагам на хората, които се интересуват от македонската тема. Влезнете в тубето, напишете Бугариjя и ..... не се изненадвайте, че в 5-6 месеца има 5-6 публикации (ругателни)....., а за Сърбия 500-600 (ласкави), примерно....... Разберете: ТЕЗИ ХОРА НЕ НИ ИСКАТ!!! ТЕ СИ ИСКАТ СЪР-БИ-Я!!! Мразят ни диво и безподобно, имат ни за ***! Следя медиите им, те не са ни благодарни за нищо! За всеки компромис смятат,че ни е нараден о т САЩ и ЕС,смятат,че им го дължим ПО ПРАВО?! Имат ни за
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
историческата грешка я направиха първо след първата световна война, после комунистите със създаване на македонска нация, ако не бяха тези исторически грешки сега да сме заедно в ЕС и Беломорска Тракия да е наша
104
0
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Не се къхарете, а се радвайте на свободата си!
103
4
 
21
 
! Отговори
Хм преди 4 години
На Македония и остават десетина години живот,докато бъде превзета от шиптърите.ЕС няма да ги спаси от тая съдба,а НАТО даже ускорява процеса.Изобщо-бита карта.
102
6
 
12
 
! Отговори
Гоце преди 4 години
Ако си спретнем едно Съединение, автоматично Македония влиза у европата