Заев гневен, иска избори: ЕС направи историческа грешка!

Премиерът на Северна Македония призова да се продължи по европейския път
Обновена: 19 окт 2019 15:20 | 19 окт 2019 15:10, Веселина Йорданова
197
Заев гневен, иска избори: ЕС направи историческа грешка!
Снимка: БТА

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев иска бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Решението на Заев идва след като евролидерите не дадоха начало на предприсъединителни преговори за членството на страната в ЕС, тъй като Франция не е съгласна за това.

Още по темата
Заев съобщи по време на извънредно обръщение към нацията., че няма намерение да подава оставка. Той ще представи позицията си утре по време на лидерската среща при президента Стево Пендаровски.

"Ние изпълнихме всичко, а ЕС не спази обещанието си. Те направиха историческа грешка. Всичко, което можехме, направихме. Безспорен факт е, че ние сме жертва на европейска грешка. Аз съм разочарован и гневен", подчерта премиерът на Северна Македония, цитиран от БНТ.

Той каза още, че поема върху себе си разочарованието на гражданите.

"Европейският сън на македонския народ няма да бъде унищожен. Отговорно заставам пред вас и поради тази причина искам да чуя вашата позиция по отношение на провеждането на бързи предсрочни избори в най-скоро време. Вие ще решите по кой път ще вървим", каза още Заев и добави: "Сериозността на днешния ден изисква сериозно решение".

Той призова да се продължи по европейския път, защото в противен случай ще се стигне до национализъм, изолация, бедност и изграждането на паметници от стиропор. "Готов съм за нов чист мандат за изграждането на европейска държава", подчерта Зоран Заев и обеща да изгражда добросъседски отношения. "Не са ни нужни разправии със съседите", добави той.

Зоран Заев е министър-председател на страната от 1-ви юни 2017 година. Той подписа Договора за приятелство с България на 1-ви август същата година, а миналата година през месец юни чрез Преспанския договор сложи край на дългогодишния спор за името на страната между властите в Скопие и Атина и така отвори пътя за евроатлантическата интеграция на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
10
 
! Отговори
Евреина Барух Бакар преди 4 години
До Анонименизвестен като Бойко Борисов един ден ще буде разстрелян като куче заедно със семейството си - така като Румънците разстреляха фамилията Чаушеску - без съд, в задния двор, като кучетапредателя Заев го чака същата съдба, ако западните му господари не си го приберат при тях, което е съмнително
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко раздава територии и история ,сичко е на масата!
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко да се качва на джипа и бързо при Зайо да го утеши: Любовта им е голяма , втора като нея няма .Бойко чук е Зайо -гек .Двама сгушенина планината Броубек.
38
15
 
10
 
! Отговори
Овчи Мозък преди 4 години
До Цецо Менами те и македонците така - като нас по собсвена воля .... ужкимнякой попита ли Българския народ дали иска в ЕС и НАТО - НЕ !еврейна Соломон Паси с гнусната си еврейска банда ни продаде !!!65% от Българите не искаме в ЕС85% от Българите искаме вън от НАТОобаче волята на народа няма значение - точно като в Македония - шепа продажници продадоха македония на американските гадове и сега ще ги осмучат до кокъл западните гадове, до просешка тояга ще ги докарат - като Украйна
37
0
 
26
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
Самата македония е грешка.Създадена от комунисти с измислена история и чужда земя.Какво им пречеше да си започнат на чисто от 1990 година не знам.
36
9
 
15
 
! Отговори
Овчи Мозък преди 4 години
До Цецо Менна България не и ли пюха в лицето !!!???затвориха ни Южен Поток и Белене, сега ни затварят Козлодуй и Марица-Изтокприбраха ни 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА за 8 40 годишни бръкмии дори визите не ни отмениха американските гадове !!!!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е колко да е историческа грешка? Просто нормалната политика и на ЕС и на САЩ, т.е. потупвания по рамото и обещания. Иначе всеки с интереса си. А интереса на ЕС е да спре да приема бедни държави, които ще дават малко в бюджета, но ще взимат много, а освен това ще могат да спъват и решенията. ЕС е съюз на равноправни държави, ама държавите учредителки и по-богатите държави са по-равноправни. Така е между другото и във всяко едно семейство. Така че, няма никаква изненада, нито грешка.
34
7
 
15
 
! Отговори
чудесен урок за преди 4 години
предателите, които продават народа си на западните гадове за пари !!!подмениха народната воля, подкупиха депутати за да гласуват за смяна на името на македония - т.е. за "приемане" в НАТО и ЕСкакво получиха:насадиха им Американски воени бази - т.е. окупираха ги и сега и те като нас ще си купуват 40 годишни американски бръкми за 2 милиарда долара и ще хрантутят американски окупационен корпус, след ковто стана излишно да ги приемат в ЕСна късо казано - излупаха ги отвсекаде - като Украйна
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историческа грешка е Македония,а не решението на ЕС!Много имат да чакат покана за преговори и трябва да свикват с това!Заедно с Турция и Албания ще бъдат вечните кандидати за членство в ЕС!Защото не само Франция е против ,а поне още 7-8държави лицемерно се скриха зад Франция!И както каза Туск ,държави представляващи 40% от населението на ЕС са против разширяването на съюза!
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зайо Байо зраво беше захапал кокала докато лошия Макрон не се появи и не му го взе.
31
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да приемат всички наши условия по историческите празници и личности и тогава ще мислят пак за ЕС. Жалко, че нашите продажни задокеански марионетки загърбиха историята ни. Но ето, че идва видов ден.
30
5
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
е,стана ясно че всеки,който се е хванал на лъжите на Тиквата и е заиграл по свирката на гърците,е обречен на провал..Путин им отиде на крака,направи се на ударен за езика и писменоста им,обаче тия рекоха:-"ЕС,таЕС"....Явно слуховете /които са истина!!!/ за безкрайните подаяния на "евросредства",неотчитани пред дарителя,са им завъртяли главите....та така..Ще чакат..Ние от 10 години чакаме за "Шенген" и ще чакаме до "Второто пришествие"...защото едва тогава Тиквошайката ще побегне през глава
29
1
 
18
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
макрон пресметна че неговите данъкоплатци нямат излишни пари за хвърляне на балкански мафиотски страни особенно след като британците се оттеглятзападняците се опариха от кухи балкански номера и не видяха потенциял в бедните източно европейски страни които не полагат усилия да се реформират за да достигнат качеството на живот на западнитекой западен лидер може да оправдае хвърлените милярди на балканите от които няма резултат към интегриране все едно ние даваме на малцинствата а те до никъде
28
3
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
След 100 години Европ.саюз ще бъде Македонски...саюз.Това е накарало Макрон да спре...макетата.Това е...зашифровано въфф 1157...сюнет от предсказанията на Нострадамус,а те въфф Франция много го тачат.
27
4
 
9
 
! Отговори
69 преди 4 години
Македония в ЕС ще е като скоротечен рак за Балканите. Да си избират православните къде искат - Сърбия, България или Гърция и да се приключва вече. Албанците са ясни. 115 години вече войни и въстания за тия чукари.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гневен ами.След тия среднощни хемароиди...
25
5
 
22
 
! Отговори
АБЕ преди 4 години
Те се напариха с България и Румъния...вече се замислят.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон добре им насви спатиите, ние като можем да ги поставим на мястото им.
23
2
 
26
 
! Отговори
Хан Тервелска преди 4 години
Брат брата не храни но тежко му ако го няма. Лицемерно поведение към България, лицемерно му се връща! Не прави на другите това което не искаш да правят на тебДойде Видов ден и защо северномакедонците, които си мислеха, че Господ не вижда!Е да ама Той всичко вижда и справедливо наказва.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Позитано друго ли нареждат?