Вопъл от съседите: Пендаровски обяви българизация на Македония

Не само Гоце и Яне, взеха ни и президента, пише "Вечер"
2 дек 2019 11:10, Елка Василева
119
Вопъл от съседите: Пендаровски обяви българизация на Македония
Стево Пендаровски. Снимка: архив, Reuters

Според президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски "България ни е измъкнала от тотална изолация, а Никола Груевски е възстановил най-мрачната антибългарска пропаганда на бивша Югославия", пише скопският вестник "Вечер" под заглавие "Не само Гоце и Яне, взеха ни и президента. Пендаровски обяви българизация на Македония".

"Исторически парадокс бе наследникът на ВМРО-ДПМНЕ да се чувства по-близък до Белград вместо до София. Липсата на пътна инфраструктура между София и Скопие ни пречи да излезем от тази мъгла и да осъзнаем, и осмислим историческите факти. В Скопие има десетки сръбски медии и нула български. Не искам и да чувам за някаква 4-та Югославия. На този етап "малкият Шенген" е в структурна безпомощност".

Това са само част от посланията на президента Стево Пендаровски в интервю за българската агенция БГНЕС, отбелязва скопският вестник. Пендаровски посочва, че не приема инициативата за "мини Шенген", ако тя е компенсация или алтернатива за членство в ЕС. "Мини Шенген" има структурни слабости и не трябва да бъде нова Югославия", e заявил Пендаровски в интервюто.

Още по темата

"Надяваме се, че ще видим Република Северна Македония както в НАТО, така и в Европейския съюз, и работим за това". Тези думи на българския премиер Бойко Борисов цитира в. "Слободен печат" във връзка с изявлението на президента на Северна Македония. Според Борисов оценката на Пендаровски за политиката на София към Скопие е като получена най-добра оценка от "Стандард енд Пуърс". Вестникът отбелязва, че тези дни "Стандард енд Пуърс" е вдигнала кредитния рейтинг на България, който в момента е най-висок сред балканските страни.

"Независен весник" съобщава, че преди няколко дни се е случила "хибридна атака" срещу кабинета на премиера Зоран Заев от лица, които се представили като Грета Тунберг и нейния татко. Това е заявил съветникът на премиера за връзки с обществеността Мариан Забърчанец.

Той съобщи, че манипулаторите успели чрез официално искане до македонското дипломатическо представителство да насрочат и реализират телефонен разговор с премиера Заев, представяйки се за Грета Тунберг и нейния баща. Забърчанец заяви на конференция, посветена на електронното общество, че премиерът навреме се усъмнил в самоличността на събеседничката, но, все пак, разговорът бил воден докрай, за да се потвърдят съмненията. Веднага след завършения разговор направихме всички проверки за потвърждаване на самоличността на събеседниците и днес със сигурност можем да кажем, че разкрихме хибридно нападение срещу кабинета на премиера, каза Забърчанец. Той посочи, че след разкритието те са влезли в контакт със семейството на Грета и са ги информирали за всички детайли. Информирахме ги, че ще съобщим това публично, а от там получихме отговор, че те са много разтревожени от подобни вести, че ще съобщят за злоупотребата на отговорните институции и са много благодарни, че са били информирани за тази злоупотреба, пише "Независен весник".

Според Забърчанец този случай на хибридно нападение е много по-изтънчен от случая с руските шегаджии, но внимателната комуникация е направила възможно той да бъде разкрит и разобличен.

Това лято бе съобщено, че Заев е цел на руски шегаджии, които разговаряли с него няколко пъти, представяйки се за бившия украински президент Петро Порошенко и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, припомня "Независен весник", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38Кой ти плаща,за да пишеш тази идиотщина всеки ден под почти всички статии?!?
39
6
 
8
 
! Отговори
ха ха ха преди 4 години
Вестникът отбелязва, че тези дни "Стандард енд Пуърс" е вдигнала кредитния рейтинг на България, който в момента е най-висок сред балканските страни.Борисов,да не си го купил този вестник "вечер"?!
38
7
 
12
 
! Отговори
Жалко преди 4 години
Айде сега учете албанския, вас вече никой не може ви спаси, даже Русия, камо ли пък Белград и София
37
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама драги ми и мили Овце тука да не си мислите че Министъра ви Борисъв ще ви излезе офицялно по Телевизията или по трибуната на Парламента и ще ви каже ''Уважаеми съграждани искам да ви съобщя че Българския Народ е насила христинизирън от Византия през 866 г при Борис 1'' ама не е чак толкова глупав както си мислят някои хора
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи също има много в Турция, в Източна Тракия и в Цариград. В Цариград има три квартала почти изцяло с етнически българи, а в Одрин и Люлебургас са мнозинството от населението.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешни и жалки селяни.
34
1
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
щото нищо не си разбрал , как да разбереш от едно Заглавие?Прочети първо книгата тогава направи изказване
33
2
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
тва казват хората на които не им изнася , ти просто си един от тяхТака че нищо ново не каза/написа
32
6
 
17
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Това,че Македония е бита карта и ще бъде погълната от шиптърите е съвсем очевидно.Няма да помогнат ни ЕС,ни НАТО,даже ще ускорят процеса,но поне ще има къде да бягат македонците.Иначе няма никаква българизация,просто сегашната власт в Македония е по-лицемерна и хитрува.Получат ли нужното-ще ни се изплюят.Ама така ни се пада,щом сме будали!Гърците си взеха своето и сега ни се смеят!
31
2
 
13
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
Извинявам се, ама по-голяма глупост от "Османо-римска империя" отдавна не бях чувал. Това да бъркаш кои са османците, тюрките и римляните, а и цяла книга да напишеш не го бях виждал. В Карлуково ли е издателството? Кога ще отлети летящата чиния от Буздлуджа пише ли? За 10 кинта толкова. На тоалетна хартия ли е поне?
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аврторке ако копираш от Уикипедия за Борис 1 по точно Покръстването и постнеш тва всичко тука 22 странници не са много , айде смърши малко работа
29
12
 
1
 
! Отговори
проятно четене преди 4 години
Османо-римска империя, българи и тюркиАвтор: Стоян ДинковДата на издаване:Април 2012ISBN:978-954-28-0915-9Страници:160Корична цена:10 лв.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите и Македонците не само че са насила християнизирани но също и славянизирани , бъркат ни със славянските племена тогава ( цели Дъжави още е нямало) а само ПлеменаИма писани книги но българина му е трудно да осъзнае какво точно е станало у нас преди 1200 г затва Манипулацията и Дезинформацията вършат добра работа Писателя Стоян Динков точно и ясно е написал какво се е случило у нас от Византия до Османско , книгата е достъпна на пазара има я в интернет може да е види
27
9
 
7
 
! Отговори
ИсторикЪ преди 4 години
Християнството наистина не е родовата религия на българите.Те са християнизирани насила, с Огън и Меч както се казва през 865 година.Именно от тогава тръгват бедите ни като народ ...Четете повече история, но истинска, не само фалшиви и лакирани Шибидарщини.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално и българите и македонците са християнизирани , тва е Факт Мълчи се за да няма Скандали в Европа , поради причината че Европа знае много ясно че християнйзирането започва 3 век а у нас в България достига чак в 8 век , човека долу е написал в коментара си 866 е годината когато Българите приемат насила християнсвотоЗащо Историци мълчат всяко едно дете би узнало , Скандал Срам и Позор
25
2
 
2
 
! Отговори
Процес Българизиране преди 4 години
Процеса Българизиране е пряко свързан с Процеса Християнизиране , пише точно и ясно за Покръстването което е по мекия смисъл на насислтвеното Християнизиране по Византия има и година посочена и годината е 866 г Тези които са достатачно умни ще намерят веднага Информацията има я в интернет достъпна за всеки
24
5
 
4
 
! Отговори
Генетиков преди 4 години
"Тоя като му гледам физиономията, не му е много чист произхода, така че може и да е българин."Правилно гледаш, ама ние нямаме такива физиономии тука. Най-паче си е татароиден семитомакедоноид от юдеохазарско и финикоасирийско потекло. Ужасен меллеез с други думи и затова е нагъл като грък.
23
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато ние не признаем, че не сме някакви измислени славяни и прабългари от Фанагория, а сме чисти траки не виждам защо македонците трябва да призават, че са едно цяло с нас.
22
3
 
4
 
! Отговори
Генетиков преди 4 години
"Тоя като му гледам физиономията, не му е много чист произхода, така че може и да е българин."Правилно гледаш, ама ние нямаме такива физиономии тука. Най-паче си е татароиден семитомакедоноид от юдеохазарско и финикоасирийско потекло. Ужасен *** с други думи и затова е нагъл като грък.
21
2
 
3
 
! Отговори
от елк преди 4 години
До elk Книгата я има в PDF формат в интернет а в You Tube има кратък клип с извадки от нея.Четете история за да знаете истината.