Гръцки войници стреляли по мигранти? Нямало такова нещо

Властите твърдят, че това било фалшива новина
Обновена: 3 мар 2020 09:53 | 3 мар 2020 08:00, Камелия Цветанова
80
Гръцки войници стреляли по мигранти? Нямало такова нещо
Снимка: БГНЕС

Говорителят на правителството на Гърция Стелиос Пецас заяви, че не е произведен нито един изстрел от гръцките гранични сили срещу лица, опитващи се да проникнат в страната нелегално, предаде БНР като цитира Ройтерс.

Още по темата


„Противното твърдение е равносилно на голяма и умишлена дезинформация: Фалшива новина“, написа в Туитър Пецас.

Малко преди това говорителят определи като фалшива новина видеозапис, за който се твърдеше, че показва сирийски мигрант, убит от гръцките военни, допълва Франс прес.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган заяви, че гръцки войници са убили двама мигранти и са ранили тежко трети.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: ГърцияТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
Хахахааааааа преди 4 години
Турчина иска нефт това е причината за всичките му акции в Сирия от години. Опита всичко каквото бе по силите му за това.Окупация в Сирия съюз с Русия, акции които не дадоха резултат.По една много проста причина.Нито Янките нито пък Руснаците имат интерес страна като Турция да притежава собствен петрол което ще я направи твърде независима.А точно това иска Ердоган.Опита даже и с Либийския петрол и там се провали. Последния му коз са имигрантите .Извива ръцете на ЕС да му помогнат в Сирия.
64
1
 
9
 
! Отговори
Вероятно е вярно преди 4 години
Ужасно, но друг вариант виждате ли? Това не са бежанци от война, това са незнайно какви лица без документи. Казва "аз съм божа кравичка от Божикравие" ама колко е вярно, само той си знае. Дали е минал двугодишен курс по обезглавяване и взривяване или само по обезглавяване, никой не може да ти каже.
63
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама всички видяхме видеото, където повече от ясно се вижда как гръцките граничари стрелят по мигрантите и удрят лодките им с железен прът за да ги пробият.
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Голдън сънрайзТурците откровено казаха,че искат да заграбят територии от чужди държави,турците стрелят по сирийци и гърци,а не обратното!Турция е агресор,поклон пред гърците,че спряха мераците на турците за убийства и грабеж!
61
1
 
18
 
! Отговори
23 преди 4 години
"Гръцки войници стреляли по мигранти? Нямало такова нещо" а трябва
60
2
 
22
 
! Отговори
читател преди 4 години
А защо не стрелят?Отдавна трябваше да стрелят, и щеше да настъпи мир и тишина.
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхте ли интервюто от днес: един от тези каза че е от Мароко и търси нещи по-добро. Затова и е тръгнал ... за запада където дават помощи.Хора събудете се, ордите са на границата.
58
1
 
23
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Браво на гърците - ако трябва да стрелят на месо срещу нашествениците.
57
9
 
7
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Алооо - *** и цензорите.виждате ли какви мръ.сотии ръси 56? Защо не го блокирате? Ама ако някой напише нещо против Вирусолога Мишок Радев веднага със голямата гума.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
SLAVA NA GR ARMIA I ELLADA
55
1
 
7
 
! Отговори
Handel преди 4 години
До Луно луноАми те затова искат да влязат в Гърция - защото и гърците са с македонски корени, та да се обединят, а после с Македония ще се обединят и ще стане Македония от Берлин до Техеран (че нали Меркеляга и Макрончо напълниха с македонци и Геррмания и Франция)! След което македонците ще обяснят че и Ромул и Рем били македонски вълци, поради което и римяните били макдонци, и ще се обяват за Четвърти Римокедонски Райх!
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така наречените "бежанци" на гръцката граница използват гранати и камъни. Това не е поведение на бежанци. Защо не видите каква вандалщина са извършили мигрантите ислямисти в православен храм на гръцкия остров Лесбос. Гърците си пазят суверенитета и това е нормалнто поведение. Интересно какво ли бихме направили ние в това положение???
53
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е стига с тая граница от 1989 тя беше да не се бяга от НРБ ,а не да не се влиза....
52
5
 
8
 
! Отговори
Луно луно преди 4 години
Тези бежанци са с македонски корени наследници на Александър Македонски останали в Афганистан след похода на Македонски срещу Индия.Така Македонците ще превземат гърците щото Харватска и Унгария не приемат никойи тия ще останат в Гърция.
51
6
 
19
 
! Отговори
Голдън сънрайз преди 4 години
Оня ден НАТО се събра и гласува за логистична помощ на Турция в Сирия,Гърция наложи вето.А сега се чудят откъде идват имигрантите.Трябва да се направи безопасна зона в Северна сирия и там да се натрупат всички бежанци и имигранти , не са за ЕС прекалено диви и невежи са....
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минаващ"Срам ме,че на Земята живея..."-------Можеш да се преместиш, може на Луната, Марс, а може и под земята... Избор имаш!
49
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минаващЯ пак провери състава на "мигрантските" групи, я погледни видеата в интернет... Стига с клишетата "майки с деца"! Брадати майки с 16-18 годишни "деца", не говорещи арабски!Стига лъгахте, има достатъчно информация и в тубата, и по вестниците, на сайта на ББС и т.н."Гръцки войници стреляли по мигранти? Нямало такова нещо" - а е трябвало да стрелят! Те трябва да пазят Гърция и гърците от нашественици, да пазят собствените си деца и майки, както са го правили спартанците и атиняните!
48
27
 
4
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
До Анонимен48; И кой тук застрашава живота на гръцките граничари? Жените и децата ли? Толкова слепота, толкова глупост, толкова омраза и ненавист не са човешки качества. Не са и живитински, те са единственно за такива като тебе, ***, безотговорни, морално изостанали, не приели и най-основните човешки качества, не са споделили болката на никого, не са помогнали на никого, не са споделили залъка си дори и с майка си, не са създали и носили моралната тежест и отговорността на семейството.Просото
47
29
 
2
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
До пояснение;Като убива невинни и невъоръжени деца и жени ли?Големи герои сте. Срам ме,че на Земята живея и такива изверги като тебе и гръцките гранични служители.Срам ме е да ви наричам с каквото и олицитворение на животно и да бъде. Защато на света няма дори и животно да направи това за което вие се хвалите. Животното би те разкъсал за да се нахрани.Вие убивате и искате да убивате за удоволствие-срам и позор за човечеството.Има Женевско споразумение от 1951г.Има ли? Има.Е и какво още искате?
46
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Служил съм на Турската граница от 1987 до 1989 г. В устава за граничаря пише. Граничаря е длъжен да опази границата с цената на живота си. Стреля и без предупреждение ако живота му е застрашен. Имал съм случаи в които съм хващал живи нарушителиГраницата е неприкосновенна територия и всеки който се опита да я премине без разрешение се наказва със смърт. Така поне беше преди 30 години. Сега няма Гранични войски. Пращат някакви дето незнаят защо са там. Какво разбират полицаи и жандари от граница..