Гърция се жалва от турска стрелба по границата

Принуждават ли се мигранти да навлизат в гръцка територия?
7 май 2020 07:21,
17
Гърция се жалва от турска стрелба по границата
Снимка: БГНЕС

Гръцките власти съобщиха за два нови инцидента за по-малко от 24 часа, при които са били произведени изстрели във въздуха от турската охрана на границата при река Марица (Еврос), в североизточната част на Гърция, пише „Монитор“.

Още по темата

Твърди се, че първият инцидент е станал рано във вторник вечерта, когато служители на гръцката полиция и армия са съобщили за изстрели близо до село Марасия, което е на брега на река Марица. В сряда следобед са били произведени още изстрели от турската полиция, патрулираща покрай реката близо до гръцкото село Тихеро.

Двата инцидента са подобни на този, който се случи миналия четвъртък, когато турските военни гранични служители стреляха близо до Тихеро - село, което е разположено точно на границата.

Гръцките служители по сигурността смятат, че тези инциденти могат да бъдат свързани с усилията на Турция да оказва натиск срещу Гърция, докато други твърдят, че могат да бъдат опит на Турция да контролира конкретни пропускателни пунктове по границата на реката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
Преди 15 години по всички гръцки телевизии показваха няколко трупа на разкъсани от противопехотна мина нарушители на гръцката граница по река Марица, Еврос на гръцки език. Бяха минали реката с надуваема лодка и в тъмното на нощта навлезли в минното поле... При желание за отбрана и охрана на границата, винаги може да се построят огромни ограждения, минни полета, водни препятствия, въоръжени сили,
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Dyxai trobona redaktora
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалвала се била Гърция! Напишете поне един път някаква новина-кой е крив, кой е прав? И научете най-накрая български!
7
0
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
От кога Гърция е била построена от СССР?
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако стреля в турската част и куршумите не са паднали на гръцка територия какъв е проблема,гърците треперят от турците
5
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Питай урсула, тя е пълна с идеи и едната е да приемеш няколко млади афганистански имигранта, избягали от нашите натовски омиротворители.
4
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Къде е есКъде е урсула?Къде е солидарността и партнерите от нато?Май май са заети с джендърските ценности?!
3
20
 
14
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Докато Запада отказва да поеме отговорност за мигрантите, чиито държави разруши и принуди да напуснат земите си, а Турция ги гледа, образова и храни, ще е така. Ако не може да се справи, то нека Гърция освободи островите си около турския бряг и даде картбланш на турската държава да настани там мигрантите. Разбираемо е фалирала от десетилетия държава да не може да приеме и хиляда човека, докато Турция храни 5 млн години наред. Да се изнасят от Кос, Лесбос и другите османски острови.
2
1
 
12
 
! Отговори
Простак преди 3 години
Още не сме свършили с Короната и ни започват с мигрантите. Не ни оставят да си починем. Нямам идея какво да предприемем вече.
1
11
 
9
 
! Отговори
бг преди 3 години
това е агресия и гърците трябва да сигнализират съвета за сигурност към ООН