На протеста в Белград: Тате, това е за теб, ти умря, защото нямаше респиратор!

Връщат полицейския час в сръбската столица
8 юли 2020 10:40, Елка Василева
78

Протест против втвърдяването на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса се състоя снощи пред сградата на парламента в Белград.

Телевизионна камера засне един от демонстрантите, който отправи силно послание. Оказа се, че това е Петър Джурич, син на известния сръбски художник Любиша Джурич, починал от коронавирус.

„Сълзотворен газ, бойни муниции, палки, всичко срещу младежите, които са с голи ръце. Тате, това е за теб. Ти почина, защото нямаше респиратор. Много те обичам, това е за теб и за моя син, който се роди скоро“, каза младият мъж.

Репортерката го пита от какво е починал баща му, на което демонстрантът отговаря: „Все още не съм получил потвърждение. Не съм получил тестовете, че е починал от коронавирус. В болницата в Земун нямаше респиратор, а с пълно гърло приказваха, че даряваме респиратори. Знам, че щеше да се гордее с мен“, каза Петър Джурич.

В Белград е въведена забрана за събиране на повече от 5 души, а от петък ще е в сила отново полицейски час.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така е нямало респиратори в Сърбия нали Китай и Русия пращаха помощи и лекарски екипи на сърбите,и им казваха как да борят короната?
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде му е маската, къде му е дистанцията на Петър Джурич?
17
6
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Ако в България се наложи втвърдяване на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса дали ще има протест?Ама ние имаме поне капка мазга в главите си! Избираме си, хора които знаят как се излиза (при това успешно) от всяка ситуация.
16
1
 
11
 
! Отговори
zer преди 3 години
не разбирам синковецът с какво помага? Иска да се разболеят и умрат още хора ли?
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали истинската причина за протеста е втвърдяването на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса или фактът, че президентът Александър Вучич присъства на Парада на Победата на 24-ти юни на Червения Площад?Да направим паралел. Ако в България се наложи втвърдяване на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса дали ще има протест?Едва ли.Нашите не присъстваха на Парада на Победата на 24-ти юни на Червения Площад.
14
7
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Там дисциплина няма! Много по-зле са от нас!Уж незнае баща му от какво е умрял, а нямало респиратори?? - Аху иху, ово е живот!Че и протестират....само преди десет дена управляващата партия спечели УБЕДИТЕЛНО???
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починал е защото няма респиратор или защото въпреки риска синковеца му или той самия е миткал наляво и надясно за щяло и нещяло?
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчета жалки, човекът е починал от нещо, като състоянието му е налагало спешна интубация. Това нещо може да е било инфаркт, алергичен пристъп и какво ли още не. Щом няма направени тестове, значи няма никакви доказателства, че е било коронавирус! Респираторите бяха умишлено скрити и у нас с цел създаване на паника, че нещо страшно се случва.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джелке Въслувкува от вестник 24 ли открадна Статията пак пардон копира
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов прави добре. След като простолюдието иска да излиза.... Остави го да излиза. Пък, как ще се оправя с вируса... Който оцелее. Явно така смао може да се разбере ситуацията. С приказки нестава.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да им каже на теа Сърбо-хървати или за каквито се мислят че са насила християнизирани от Византия да си седнат на г*за най сетне Не се спряха с теа бунтове , по големи *** от ИДИЛ са
8
15
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Сърбите имат смелостта да си отстояват правата, гърците си отстояват правата. Ние българите къде сме??? Явно от нас нищо не става, каквото свестно имаше избяга в чужбина, който е останал се оправя сам както може.
7
16
 
10
 
! Отговори
Стефан Стоянов преди 3 години
Няма починал само от коронавирус ! Всички починали са със съпътстващи заболявания ! Моя съвет е, че трябва да се пребуледува и се получи имунна защитеност. Ако все се пазиш организма отслабва и накрая става толкова податлив, че вече няма как да се опазиш !?
6
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Март месец имаше по 15 болни и всички седяха по домовете. Сега са по 200 на ден и всички сте навън и демонстрирате нахално поведение към вируса. Нали знаете, че единствените потърпевши, ще сте вие след месец. Спрете да излизате и да се събирате! Защото в един момент няма да има връщане назад.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На други езици пише ще Хан Аспарух е асимилиран тоест насила славянизиран по време на Византия Когато идва по тези Земи не са били християниКога тези неща ще се учат по История Процеса Християнизиране се изучава в други страни у нас нищо не се знае вероятно умишлено
4
7
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Не искат ли да следват съветите на мангърчо заразявайте се правете стаден имунитет и кой оцелее, що така?
3
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сърбите зацапаха свещитите. Днес щурмуват парламента, утре ще щурмуват болниците. Някои нации просто не са дорасли за демокрация.
2
7
 
7
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Това дойче зеле ли го снима...Къв е тоя швед на видеото...
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахааа значи до вчера говорише, как няма вирус, няма проблеми. Сега тате мате.... Нямало респиратори. Ами то респиратори НЯМА никъде и всеки го знае. Всички вие си носите риска индивидуално, нито има ваксина, нито достатъчно лекари, нито легла. Щом мислите, че не трябва да има мерки... Ето няма :) Ама неупреквайте службите. Не са ви длъжни с нищо след, като сами искате да живеете така. Носете си последствоята.