Ердоган: Завоеватели се опитват да нахлуят в нашето отечество

Турция отбелязва 98 г. от битката при Думлъпънар срещу гръцките сили
30 авг 2020 14:58, Анисия Иванова
287
Ердоган: Завоеватели се опитват да нахлуят в нашето отечество
Снимка: БГНЕС

Турция отбелязва днес 98 години от решаващата битка при Думлъпънар срещу гръцките сили във войната за независимост, в момент когато заплахата от нов конфликт с Атина нараства в Източно Средиземно море, предаде АП.
Турската борба за независимост и бъдеще продължава и днес, заяви турският президент Реджеб Ердоган в послание по повод Деня на победата.

Абсолютно не е съвпадение това, че тези, които искат да ни изключат от Източното Средиземноморие, са същите завоеватели като онези, които се опитваха да нахлуят в нашето отечество преди един век, каза Ердоган.

През последните седмици и турски, и гръцки военни сили организираха морски учения в райони между Кипър и гръцкия остров Крит. Конфронтацията възникна, когато Турция изпрати проучвателен кораб, съпроводен от военни кораби, да търси запаси от газ и петрол.

Членката на ЕС Гърция твърди, че водите са част от нейния континентален шелф и поиска подкрепа от ЕС, който осъди незаконните действия на Турция и предупреди за потенциални санкции срещу Анкара.
Турция пък твърди, че Гърция и други страни отнемат нейните права да проучва за енергийни ресурси в Средиземно море.

Освен Гърция и Кипър неотдавна Франция, Италия и ОАЕ също проведоха военноморски и въздушни учения в региона.
В събота Турция започна военноморско учение до 11 септември край южното си крайбрежие.

Никой не трябва да има каквито и да било съмнения за нашата решителност по този въпрос и нашата непоклатима вяра в победата, каза Ердоган.

По програма Ердоган трябва да посети мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк в Анкара по-късно днес. Ататюрк поведе турските войски в борбата за независимост след Първата световна война и създаде модерна Турция, отбелязва АП.
Предвидени са и други възпоменателни церемонии в 20 турски пристанища с участието на военни кораби в Турция и в северната част на Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В. 160Аз също съм се устроил...краставички, ракия разбира се, сланина и т.н....Свещеното място е, където арестуваха Соломон със сина му :)))
137
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб е дпс .Готвевте се да воюватме на страната на Ердоган .
136
8
 
11
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До анонимен 167,Че кой те кара да купуваш български? Яж си турските гумени домати и не ме занимавай! Аз зимата, като няма български, купувам само гръцки домати. Гърция също е голям производител на плодове и зеленчуци. Въобще личното ми мнение е, че много трябва да изпаднал финансово, че да се принуждаваш да купуваш турските ***, така де- зеленчуци.
135
2
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Тя водата в Язовирите СВЪРШИ_ ГЕРБ ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! КВО ЩЕ ИЗПУСНАТ ?? АХАХАХАХ- АМИ ПОСЛЕ - 2-3 МИЛИОНА ОЗЛОБЕНИ БЪЛГАРИ ЩЕ ГИ ПУКНАТ ОТ БОЙ!
134
1
 
6
 
! Отговори
Яки сме.. в ГЗ преди 3 години
Ама какво имат да се дърлят Гърция и Турция - има си междудържавни договори, световни организации и арбитражи.
133
6
 
11
 
! Отговори
Anon преди 3 години
... единственото дето иска да нахлуе някъде са бръмбари в главата на султана...
132
2
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 162--ПВО то на БГ отдавна Свърши -Ако не знаеш! АУАКС системата (КОЯТО Я ИМАТ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ СИЛИ) го хваща за няколко секунди и после край! Затова Сърбия свалиха няколко самолета -защото включваха от Зилове ПВО в горите В ПЛАНИНИТЕ -и още при пускане на радара виждаха къде е самолета -стрелят ИЗКЛЮЧВАТ СИСТЕМАТА и ГАЗ до ЛАМАРИНАТА! АКО НЕ Е НАБЛИЗКО САМОЛЕТЪТ- ИЗКЛЮЧВАТ -БЯГАТ И ПОСЛЕ ПАК ПРОБВАТ!
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдателТова са глупости, обсаждали са много дълго Константинопол, без никакъв напредак, после са изплзвали оръдие близко до "гръцкия огън", дори и тогава не са могли, но глада е по силен от всичко :) Самия факт, че пашата оставя църквите, вместо да ги разруши....не говори за изнасилвач ! :)))
130
1
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До Ф.С.Б.Малко по-сложно е , отколкото си го представяш!Нали затова има ПВО, че да не може ракетата да порази целта си! То ПВО не се използва само против самолети! Пък свърхбързи ракети, които не могат да се прихванат от ПВО, тепърва се разработват.
129
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Аз съм си направил бункер в-тези смутни времена-Имам зимнина,кисели краставички компоти лютеница-купил съм си вестници-хем ще ги чета-хем ще ги използвам за палене на огън,щото ток няма да има) и за борба срещу Ковид (тоалетна хартия) Намерих едно УКВ (старо) хваща всичко-И се подготвям за войната) Купих си една немска каска от антикварните магазини-доказано здрава-минала е Втората световна-и съм се подготвил на 100% .За сантименталност си запазих сметките за Парно-ще си ги чета като ми е скучно
128
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердо ще докара Турцийката до разпердушинване, което отдавна трябваше да стане. Още преди век този тумор е бил пред унищожаване, но европейците не са проявили решимост и са го оставили пак да пусне метастази, в желанието си да имат свое куче в тила на Източна Европа и руснаците. Сега им се връща тъпкано, защото кучето се поохрани и отново побесня. Но нали знаете какво правят с бесните кучета? Приспиват ги завинаги.
127
9
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Да припомня един факт след превземането на Константинопол. Мехмед Втори изнасилва публично сина на последния византийски император - 13-14 г. момче пред роднините му и после избива всички.
126
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво отечество, бе? Там е било Древна Елада, след това Византия. Турците са се домъкнали отнякъде. Да се връщат откъдето са дошли.
125
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До излаза...Ние сме нямали ресурс никога да водим война, но сме ги биели като тъпани всичките на Балканите, дори аз се учудвам :))) Сега не ми се занимава, прочети доказани западни историци, ако не вярваш на гръцки, турски и руски....:)
124
6
 
11
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До анонимен 143,Това пък, с хипермаркета, откъде го измисли? Аз плодове и зеленчуци, произведени в Турция не копувам и определено не съм умрял от глад. Месо от Турция да се внася в България пък не съм чувал. Турция произвежда огромно количество парцали(дрехи) и изнася здраво в страните от Източна Европа, а и в ЕС. Само че Унгария също произвежда големи количества от тези стоки и може и да увеличи производството си, при условие, че вноса от Турция секне.
123
1
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До 147 - Прав си -навремето точно това им обяснявах на военните -като служих в казармата - в Созопол ВМС - Викам им - само ще видите една ракета - и целият "гаван' залив ще се вдигне от екслпозията -корабите ще се качат на кея- Въобще за каква Бойна тревога говорим? А Самолетоносачът ще е в СРЕДИЗЕМНО МОРЕ- С КОЙ ЩЕ СЕ СРАЖАВАМЕ ? ИНДИАНЕЦ С ЛЪК СРЕЩУ СНАЙПЕРИСТ))
122
6
 
10
 
! Отговори
lol преди 3 години
Какъв хипермаркет, бе? Тия турски ***, тъпкани с нитрати ли? На границата трябва да ги спират и да ги изгарят, а ние ги ядем. Какво произвеждат турците, което ние не? Дори един зехтин не можете...първобитни фанатици.
121
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пущинякЗа сведение ракетите ги нарязахме именно по искане на Турция. Документите ги има онлайн, потърсете.
120
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган: Завоеватели се опитват да нахлуят в нашето отечество===== На кой му пука в България какво става в миризливата турция, кой иска да нахлува и т.н.
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 143Хипермаркет хахаахаха. С Украйна произвеждаща 2/3 от зърното за ЦЯЛА Европа и всеки втори продукт немски. Всъщност ако тия затворят ще има бум на пазара тук. И ще си върнем позиции в земеделската промишленост.