Турция разполага танкове по границата с Гърция?

Анадолската агенция отрече информациите
117
Турция разполага танкове по границата с Гърция?
Снимка: БГНЕС

Турция премества танкове до гръцката граница на фона на напрежението в Средиземно море, съобщи агенция Ihlas, цитирана от БГНЕС.

Според нея, превозващи 40 танка съоръжения са напуснали района Рейханлъ в южната провинция Хатай на границата със Сирия. След това военната техника ще бъде транспортирана с влак до западната провинция Одрин на границата с Гърция.

На 6 август външните министри на Гърция и Египет подписаха споразумение за демаркация на морските зони в Средиземно море. Документът вече е ратифициран от парламентите на двете страни.

Според Атина споразумението с Египет гарантира правото на гръцките острови на морския шелф и в изключителната икономическа зона. Анкара заяви, че не признава документа и изпрати своя изследователски кораб „Oruc Reis“, придружен от група военни кораби, за сеизмични проучвания на гръцкия шелф край Кастелоризо.

В отговор Гърция приведе въоръжените си сили в готовност и обяви, че ще защитава своите суверенни права.

Твърдения в някои сайтове, че турските въоръжени сили прехвърлят танкове към границата с Гърция, не отговорят на истината, съобщи пък Анадолската агенция. Ставало дума за планова дейност на командването на Втора армия, базирано в Малатия, а не за прехвърляне на военна техника на границата с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: ГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
0
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 години
Макрон му размаха пръст и Ердоган си прибра гемиите.
98
17
 
11
 
! Отговори
lambros преди 3 години
Скъпи Български приятели ! Позволявам си да почна с това обръщение защото съм роден в България ! И чувствата ми към вас са истински !Ние сме си виновни за това дето прави Турция ! Никога не сме имали управници с топки ! И се питам ако Турция притисне България както нас как биха реагирали вашите политици ! Мразя всичко свързано с Турция ! Не се подминават с лека ръка 500 г за вас и 400 г за нас !
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На гръцката граница сливите узряха.
96
9
 
11
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Щом гърците са славяни, защо са толкова черни?
95
0
 
0
 
! Отговори
И аз планирам преди 3 години
да влезна в по-близки отношения с една съседка,но тъй-като това епланирано действие,а не наказателна мярка след семейна свада,жената не трябва да се сърди(ако разбере).
94
8
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 3 години
Застанат ли танкове на гръцката граница,очаквайте ги на нашата!
93
15
 
5
 
! Отговори
Не е вярно,че Гърция преди 3 години
отстъпва по всичко на мехметчиците.ВМС и бойната авиация са съизмерими.А превъзходството на Турция в сухопътни войски няма как да бъде реализирано.Надали ще се стигне до сухопътни операции,освен това,дори и да се стигне,на тесен фронт(по поречието на р.Марица)4 ак на гр.СВ е достатъчен за давъзпрепятства турско нахлуване.
92
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция разделена на европейска със столица Константинопол, и независим Кюрдистан... това ги чака турците
91
17
 
18
 
! Отговори
ОСМАН РИБАРЯ преди 3 години
МАчкАй ЕРдоГАне!
90
43
 
14
 
! Отговори
Дедовия преди 3 години
Турската армия?? Ха ха ха!! Тя с едни кюрди не може да се справи,та с армия на страна,членка на НАТО! Спрете с майтапите!!!
89
23
 
13
 
! Отговори
Военен експерт преди 3 години
Танкове в 21 век???? Ха ха ха!! Да не сме в 1939г.?? В една съвременна война фронт няма да има!! Всичко ще остава на място и ще гори Ясно?
88
31
 
10
 
! Отговори
Кьор фишек преди 3 години
Турция НЯМА да нападне Гърция . Гаранция . Тюрките са силни на приказки , но нямат кураж да нападат . това са само кьор фишеци ,та дано гърците да отстъпят.... а дано ама надали . Между впрочем, турската молитва в Света София бе чута от Господ . От християнския Господ на когото тази църква принадлежи. Истинския господ на мохамеданите . Не забравяйте че именно Архангел Гавраил -личния пратеник на Господ Бог е диктувал Корана на писаря/пророк Мохамед .
87
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овладейте се!Вие живеете в България, защото дедите ви са я предпочели. Първият ми другар беше турче. Ял съм турската супа на баба Гюлшен, на връщане от училище. Борил съм се турче редовно.Казвам ви, нямаме какво да делим в България.Ако Турция тръгне, ще се разцепи. Последователите на Ататюрк, създателят на тази Турция, която вие толкова харесвате, те ще я разделят. Все още те владеят F16-ките и затова бяха купени C-400, не за друго.Дано старците ви бъдат умни.Бог и Аллах ви гледат.
86
22
 
9
 
! Отговори
43 преди 3 години
Танковете са много лесна цел. В съвременен конфликт им дават живот до 3 минути. Каквото успеят да направят дотогава това ще остане. После купчина изгоряло желязо за рециклиране.
85
16
 
28
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
До коментар 90 писал дружен отговор ще ни спаси. Как смяташ да е тоз дружен отговор като цял свят знае че Гърция лъже за морските територии за това никой не се ангажира да защитава Гърция освен макарончо който се дразни от турчина Ердоган но Франция не може да се намеси там нито е френска територия нито на европейския съюз. Ако Турция нарушава там каквито и да е морски територии до сега да са я нападнали. Накрая Гърция ще остане с пръст в г.за защото зле поставя европейския съюз и нато с нейните
84
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите подкрепят турците поради вечен комплекс срещу гърция.с наведени глави посрещали диктатора.недей мисли за гърците
83
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА събуди се и спри да спиш🤣🤣🤣
82
10
 
14
 
! Отговори
Божанна преди 3 години
Браво, Тюркие сега да си вземе и Кибрис-а !
81
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1326 , след 10 г обсада , османлиите превземат Бурса. На никой не му светна лампата кой е истинския враг и срещу кого трябва да се обединят. Сега историята е на път да се повтори. Никакъв компромис с Ердоган , никакви преговори с турците нито доверие. Единствено дружен отговор срещу тях може да ни спаси.
80
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кюрдите и Сирийците ще нападнат от изток и Ердоган ще се чуди на коя граница да прехвърля танкове,плюс това Европа няма да остави Гърция.Ердоган война не иска по-скоро не иска да е пръв да го обявят за агресор.Турската армия колкото и да е велика няма да издържи на два фронта.